Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευκαιρία για την Κρήτη η παρουσία του ευρωπαϊκού ENISA στο Ηράκλειο

Ευκαιρία για την Κρήτη η παρουσία του ευρωπαϊκού ENISA στο Ηράκλειο

Την προοπτική μιας συνεργασίας με τον ENISA, τον ευρωπαϊκό οργανισμό για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Ηρακλείου στην Κρήτη συζήτησαν στις 6 Μαϊου 2014 οι επικεφαλής τους. Επίσης, προτάθηκε στο Επιμελητήριο να αναλάβει την πρωτοβουλία να πραγματοποιεί σε μόνιμη βάση διεθνή συνέδρια  πληροφορικής και ασφάλειας δικτύων και πληροφοριών.

Την προοπτική μιας συνεργασίας με τον ENISA, τον ευρωπαϊκό οργανισμό για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Ηρακλείου στην Κρήτη συζήτησαν στις 6 Μαϊου 2014 οι επικεφαλής τους. Επίσης, προτάθηκε στο Επιμελητήριο να αναλάβει την πρωτοβουλία να πραγματοποιεί σε μόνιμη βάση διεθνή συνέδρια πληροφορικής και ασφάλειας δικτύων και πληροφοριών. Το σκεπτικό είναι πως μια τέτοια πρωτοβουλία θα κάλυπτε τις υπάρχουσες ανάγκες για συνεργασία μεταξύ της Βιομηχανίας, της Έρευνας και του Δημοσίου τομέα και θα προσέλκυε το ενδιαφέρον του Ευρωπαϊκού τομέα πληροφορικής και ασφάλειας δικτύων και πληροφοριών με παράλληλη εκμετάλλευση της παρουσίας του ENISA στο Ηράκλειο.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου – ENISA, Καθηγητής Udo Helmbrecht, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Μανώλη Αλιφιεράκη με σκοπό την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του επιμελητηρίου στο Ηράκλειο, παραβρέθηκαν ακόμη ο Διευθυντής του Κέντρων Επαγγελματικής κατάρτισης του Επιμελητηρίου, Δρ. Μιχάλης Καθαράκης, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, κ. Γιώργος Αεράκης και ο υπεύθυνος του οικονομικού τμήματος του ENISA, κ. Μιχαήλ Χρηστίδης.
Η συνάντηση αυτή ήταν μια ιδανική ευκαιρία και για τις δύο πλευρές να συζητήσουν και να ανταλλάξουν ιδέες σχετικά με τους τρόπους που θα μπορούσε ο ENISA να βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στο Ηράκλειο και την Κρήτη.

Οι συζητήσεις και η συνεργασία μεταξύ του ENISA και του Εμπορικού επιμελητηρίου Ηρακλείου θα συνεχιστούν και στο μέλλον με σκοπό την εκτέλεση των κοινών δράσεων.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τον ENISA και την ασφάλεια δικτύων:

Περισσότερα για την ευρωπαϊκή πολιτική σχετικά με την κυβερνοασφάλεια δημοσιεύονται στην διεύθυνση http://www.eeas.europa.eu/policies/eu-cyber-security/

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024