Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΤΕDxKalamata “limits” - Μια πρόσκληση για την αναζήτηση των Ορίων μας

ΤΕDxKalamata “limits” – Μια πρόσκληση για την αναζήτηση των Ορίων μας

To θέμα του τρίτου TEDxKalamata είναι τα «Όρια», στα οποία δίνουν νέα έννοια οι εμπνευσμένοι ομιλητές του: «Τα όρια υπάρχουν για να προσδιορίζουν την ταυτότητα μας και να μας προκαλούν.  Όρια προσωπικά, όρια βιολογικά και σωματικά, όρια κοινωνικά, όρια που θέτει η θέση μας στον χάρτη, η θρησκεία, η γλώσσα, τα ταμπού και οι κοινωνικές αντιλήψεις. Το TEDxKalamata “limits” εμπνέεται από “ιδέες” που αντιλαμβάνονται τα όρια και καταφέρνουν να τα ξεπεράσουν.»

To θέμα του τρίτου TEDxKalamata είναι τα «Όρια», στα οποία δίνουν νέα έννοια οι εμπνευσμένοι ομιλητές του: «Τα όρια υπάρχουν για να προσδιορίζουν την ταυτότητα μας και να μας προκαλούν. Όρια προσωπικά, όρια βιολογικά και σωματικά, όρια κοινωνικά, όρια που θέτει η θέση μας στον χάρτη, η θρησκεία, η γλώσσα, τα ταμπού και οι κοινωνικές αντιλήψεις. Το TEDxKalamata “limits” εμπνέεται από “ιδέες” που αντιλαμβάνονται τα όρια και καταφέρνουν να τα ξεπεράσουν. Πίσω από τα όρια: Άνθρωποι. Άνθρωποι που ορίζονται και κινούνται μέσα σ’ αυτά, εξελίσσονται και τα παρασύρουν μαζί τους. Η Καλαμάτα φιλοξενεί ιστορίες που αποδεικνύουν πως το απίθανο μπορεί να γίνει πιθανό, σ’ ένα παράδοξο ταξίδι όπου τα όρια ορίζονται, με σκοπό να εμπνεύσουν και όχι να ορίσουν.»

Το TEDxKalamata 2014 διεξάγεται στις 7 Ιουνίου 2014, στις 20.30, στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

Χαρακτηριστικές ιστορίες όπου οι πρωταγωνιστές τους ξεπερνούν τα όριά τους θα ακουστούν από τους εκλεκτούς φετινούς ομιλητές, οι οποίοι είναι:

  • Alexandra Cousteau – Η περιβαλλοντολόγος εγγονή του Jacques-Yves Cousteau
  • Guillaume Nerry – Ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής ελεύθερης κατάδυσης
  • Daniel «CLOUD» Campos – Ο χορευτής της Madonna και της Shakira
  • Simon Critchley – O Βρετανός φιλόσοφος του New School της Νέας Υόρκης
  • Alyssa Carson – Η 12χρονη που θα ταξιδέψει στον πλανήτη Άρη
  • Adam Pearson – O ηθοποιός του Hollywood με το ιδιαίτερο πρόσωπο
  • Γιώργος Λαζαρίδης – Ο Καλαματιανός πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο
  • Encardia – Το ελληνικό συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής της Μεσογείου
  • Κωστής Μαραβέγιας – Ο πολυτάλαντος Έλληνας μουσικός (παρουσιαστής της εκδήλωσης)
  • Locish & PeekInToo – Τα ελληνικά startups που κατακτούν τον κόσμο με αφετηρία την Καλαμάτα

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από σύστημα μετάφρασης από αγγλικά σε ελληνικά και ελληνικά σε αγγλικά, για όσους το χρειαστούν.

Στις 8 Ιουνίου, το TEDxKalamata, διοργανώνει ένα μεγάλο πάρτι με τον Κωστή Μαραβέγια, παρουσιαστή της κύριας εκδήλωσης, στο Καστράκι στη Βέργα Καλαμάτας.

Τα εισιτήρια του TEDxKalamata 2014

Οι τιμές των εισιτήριων της εκδήλωσης προσαρμόστηκαν στις συνθήκες της εποχής μας, αναφέρουν οι διοργανωτές. Καλύπτουν την είσοδο στην εκδήλωση, τη μεταφορά με πούλμαν από την Καλαμάτα στην Αρχαία Μεσσήνη και την είσοδο στο πάρτι με τον Κωστή Μαραβέγια. Για τους ανέργους, τα εισιτήρια παρέχονται δωρεάν. Για φοιτητές και μαθητές το εισιτήριο κοστίζει €5 και το κανονικό €15.

Τα εισιτήρια διατίθενται ηλεκτρονικά καθώς και στα καταστήματα Public και Παπασωτηρίου σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, στην Καλαμάτα στο μπαρ Luna Lounge και στο Πνευματικό Κέντρο.

Μεγάλος χορηγός του TEDxKalamata 2014 είναι η Cosmote. Χορηγοί είναι οι Aegean Airline, Costa Navarino, Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη” και Horizon Blu 5. Υποστηρικτές της διοργάνωσης, οι Παπαδημητρίου Χ.Κ. ΑΒΕΤ,Horizon Blue Hotel, OTE TV, Μορέας Α.Ε και Viva.gr.

Δωρεάν Wi-Fi στο αρχαίο θέατρο και ζωντανή μετάδοση του TEDxKalamata 2014

Η COSMOTE ως Μέγας Χορηγός και σε συνεργασία με τον ΟΤΕ, καλύπτει όλες τις τηλεπικοινωνιακές ανάγκες της διοργάνωσης.

  • Mέσω της επίσημης σελίδας της COSMOTE στο youtube www.youtube.gr/cosmote , το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει ζωντανά όλους τους ομιλητές (live streaming).

Για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσω των υποδομών του ΟΤΕ, θα παρέχεται δωρεάν κάλυψη δικτύου WiFi στον αρχαιολογικό χώρο.

Στο πλαίσιο της χορηγίας, η COSMOTE ενίσχυσε ακόμη περισσότερο το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της περιοχής, παρέχοντας υψηλές ταχύτητες, έως 75 Mbps, ενώ ο ΟΤΕ TV, ως χορηγός επικοινωνίας, έχει ήδη ξεκινήσει την προβολή της διοργάνωσης μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος ΟΤΕ, στο γενικότερο πλαίσιο αναβάθμισης του δικτύου του, σχεδίασε και υλοποίησε ειδικό έργο για την ανάπτυξη ευρυζωνικού δικτύου πρόσβασης στην αρχαία Μεσσήνη. Πρόκειται για ένα μακροχρόνιο έργο μέσω του οποίου παρέχονται υψηλών προδιαγραφών σταθερές ευρυζωνικές υπηρεσίες, ακόμα και σε δύσκολα προσβάσιμους και μικρότερους οικισμούς της ευρύτερης περιοχής. Περισσότερα για το έργο αυτό θα σας μεταφέρουμε σύντομα από το tech.in.gr.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το TEDxKalamata μπορείτε να βρείτε στο 2014.tedxkalamata.com.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024