Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άχρηστα χωρίς reset τα κλεμμένα smartphone με το επόμενο Android

Άχρηστα χωρίς reset τα κλεμμένα smartphone με το επόμενο Android

Η επόμενη έκδοση του πιο διαδεδομένου λειτουργικού συστήματος για smartphone θα αποκτήσει έναν μηχανισμό προστασίας από την μη εξουσιοδοτημένη επαναφορά του τηλεφώνου στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Η επίσημη ανακοίνωση της Google αφορά στην πίεση που δέχεται η βιομηχανία για την ενσωμάτωση ενός αντικλεπτικού συστήματος που θα μειώσει τα περιστατικά κλοπών, ληστειών και βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες για τις ακριβές φορητές συσκευές.

Η επόμενη έκδοση του πιο διαδεδομένου λειτουργικού συστήματος για smartphone θα αποκτήσει έναν μηχανισμό προστασίας από την μη εξουσιοδοτημένη επαναφορά του τηλεφώνου στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Η επίσημη ανακοίνωση της Google αφορά στην πίεση που δέχεται η βιομηχανία για την ενσωμάτωση ενός αντικλεπτικού συστήματος που θα μειώσει τα περιστατικά κλοπών, ληστειών και βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες για τις ακριβές φορητές συσκευές.

Η Apple έχει ενσωματώσει έναν ανάλογο μηχανισμό στο iPhone, το οποίο κλειδώνεται αυτομάτως όταν ο κλέφτης ή ο κλεπταποδόχος επιχειρήσει να το κάνει reset ενώ έχει δηλωθεί ως κλεμμένο.

  • Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες Android, παρά το γεγονός ότι πολλοί πειραματίζονται με app που υπόσχονται τον εντοπισμό χαμένου/κλεμμένου smartphone, είναι ότι οι κλέφτες γνωρίζουν πως να κάνουν το τηλέφωνο να μοιάζει καινούριο, επαναφέροντάς το στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις, διαγράφοντας συνδεδεμένους λογαριασμούς και δεδομένα από τον νόμιμο κάτοχό του. Κρατούν πατημένο το πλήκρο της έντασης του ήχου με το πλήκτρο ενεργοποίησης και εισέρχονται σε λειτουργία Recovery και στην συνέχεια επιλέγουν Factory Reset. Το σκεπτικό της νέας αντι-κλεπτικής προσέγγισης είναι ότι δεν θα μπορεί να γίνει με την ίδια ευκολία η διαδικασία αυτή, το τηλέφωνο θα παραμένει φορτωμένο με δεδομένα και λογαριασμούς και έτσι θα γίνει πιο δύσκολη η μεταπώλησή του.

Άγνωστο παραμένει πότε θα διατεθεί η επόμενη έκδοση του Android. Εντούτοις, είναι γνωστό ότι όλα τα smartphone -και αυτά με Windows Phone- που θα κατασκευαστούν μετά τον Ιούλιο του 2015 από τις Apple, Google, HTC, Huawei, Motorola, Microsoft/Nokia και Samsung και θα διατεθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες θα φέρουν έναν στοιχειώδη μηχανισμό ασφάλειας σε περίπτωση κλοπής. Η ενεργοποίηση ή όχι του μηχανισμού θα αποτελεί απόφαση του χρήστη, χωρίς να περιορίζει τις επιλογές του για περαιτέρω θωράκιση του τηλεφώνου του. Σε αυτή την συμφωνία κατέληξε νωρίτερα φέτος η ένωση μελών της βιομηχανίας κινητής τηλεφωνίας μετά τις πιέσεις που ασκούν φορείς και καταναλωτές από τις ΗΠΑ, όπου οι ληστείες για smartphone χαρακτηρίζονται μάστιγα.

Διαβάστε περισσότερα στο tech.in.gr σχετικά με τις κλοπές smartphone:

  • Άχρηστα τα κλεμμένα smartphone στις ΗΠΑ μετά τον Ιούλιο του 2015
  • Διακόπτη που κάνει… «τούβλα» τα «έξυπνα» τηλέφωνα, απαιτείται στις ΗΠΑ SOS εκπέμπουν οι Γενικοί Εισαγγελείς στις ΗΠΑ για την «επιδημία» κλοπών smartphone στις Ηνωμένες Πολιτείες που συνιστούν έως και το 40% όλων των ληστειών στην χώρα. Δικηγόροι, αστυνομικοί, και εκλεγμένοι πολιτικοί αξιωματούχοι συνασπίστηκαν και αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία Secure Our Smartphones (SOS), με κύριο στόχο να πείσουν τους κατασκευαστές smartphone να αναπτύξουν τεχνολογία που θα καθιστά κυριολεκτικά άχρηστα τα κλεμμένα «έξυπνα» τηλέφωνα.
  • Εισβολείς ζητούν $100 για να ξεκλειδώσουν iPhone, iPad και Mac στην Αυστραλία Χρήστες συσκευών της Apple από την Αυστραλία καταγγέλλουν ότι εκβιάζονται από άγνωστους να καταθέσουν λύτρα 100 ευρώ ή δολάρια για να τους ξεκλειδώσουν το iPhone, το iPad ή και το Mac τους. Το κλείδωμα των συσκευών έγινε από απόσταση και αποδίδεται από πολλούς στην επαναλαμβανόμενη χρήση των ίδιων στοιχείων εισόδου σε πολλαπλούς δικτυακούς τόπους και στο iCloud.
  • Λύση για τον εντοπισμό χαμένων smartphone στο ESET Mobile Security Την δυνατότητα εντοπισμού smartphone με Android ακόμα και όταν η μπαταρία εξαντληθεί, την αυτόματη λήψη φωτογραφιών όταν εισαχθεί λανθασμένο PIN/μοτιβο ή όταν ανιχνευθεί αλλαγή κάρτας SIM προσθέτει η ESET στο ESET Mobile Security, μια εφαρμογή προστασίας από ιούς και απόπειρες ψαρέματος ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.
  • Με €200 και συνδρομή €40 για 2 χρόνια δίνει καινούργια iPhone η Vodafone H Vodafone ανακοίνωσε την διάθεση του iPhone 5S και του iPhone 5C σε όλα τα καταστήματα Vodafone. Το κόκκινο δίκτυο επαναλαμβάνει την πρότασή του για την απόκτηση νέου smartphone κάθε χρόνο, μέσω ενός συνδρομητικού προγράμματος διετούς ή και πολυετούς διάρκειας που θα τους εξασφαλίσει το iPhone της επόμενης χρονιάς.
  • Κλοπή smartphone, laptop ή tablet: Τι να κάνετε πριν και… μετά Password, κρυπτογράφηση, backup, λογισμικό εντοπισμού της συσκευής, εγγύηση που καλύπτει και το ενδεχόμενο κλοπής. Τα έχετε κάνει όλα, όμως η συσκευή σας έκανε φτερά και τώρα κάτι πρέπει να κάνετε και μάλιστα γρήγορα. Δείτε κάποιες βασικές πληροφορίες για τις πρώτες αυτές ενέργειες.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024