Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
15 GB δωρεάν στο OneDrive, 1ΤΒ σε όλους στο Office 365 ανακοινώνει η MS

15 GB δωρεάν στο OneDrive, 1ΤΒ σε όλους στο Office 365 ανακοινώνει η MS

H Microsoft ανακοίνωσε ότι από τον Ιούλιο του 2014 όλοι οι χρήστες του OneDrive, της δικής της υπηρεσίας φιλοξενίας αρχείων στο cloud θα μπορούν να αξιοποιήσουν διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο στους διακομιστές της, ισοφαρίζοντας την πρόταση της Google για φιλοξενία αρχείων 15GB στο ανταγωνιστικό Drive. Επιπλέον, η Microsoft ανακοίνωσε ότι όλοι οι συνδρομητές του Office 365 θα απολαμβάνουν 1ΤΒ ανά χρήστη.

H Microsoft ανακοίνωσε ότι από τον Ιούλιο του 2014 όλοι οι χρήστες του OneDrive, της δικής της υπηρεσίας φιλοξενίας αρχείων στο cloud θα μπορούν να αξιοποιήσουν διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο στους διακομιστές της, ισοφαρίζοντας την πρόταση της Google για φιλοξενία αρχείων 15GB στο ανταγωνιστικό Drive. Επιπλέον, η Microsoft ανακοίνωσε ότι όλοι οι συνδρομητές του Office 365 θα απολαμβάνουν 1ΤΒ ανά χρήστη.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Omar Shahine, σημειώνοντας τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η υπηρεσία φιλοξενίας αρχείων για το μοίρασμα φωτογραφιών με ένα κλικ και την δυνατότητα συνεργατικής επεξεργασίας εγγράφων σε πραγματικό χρόνο.

Η χωρητικότητα που παρέχεται δωρεάν σε όλους τους νέους χρήστες του OneDrive αυξάνεται από τα 7GB στα 15GB, «όταν οι πληροφορίες μας λένε πως 3 στους 4 έχουν λιγότερα από 15GB αρχείων στον προσωπικό τους υπολογιστή, όγκος όμως που αυξάνεται αν συνυπολογίσει κανείς τις φωτογραφίες, τα βίντεο και άλλα αρχεία που διατηρούν οι χρήστες σε άλλες συσκευές τους.», σημειώνει ο Group Program Manager για το OneDrive.com.

Δραστική μείωση τιμών για επιπλέον χώρο στο OneDrive.com

Η Microsoft μειώνει επίσης περισσότερο από 70% τις τιμές για την φιλοξενία αρχείων στο OneDrive και ανακοινώνει ότι η αγορά 100GB επιπλέον στο cloud θα αυξήσει το μηνιαίο κόστος μόλις κατά 1,99 ευρώ. Ομοίως, 200GB επιπλέον θα κοστίζουν 3,99 ευρώ.

1TB σε κάθε συνδρομητή του Office 365

Όλες οι συνδρομές του Office 365 θα συνοδεύονται από 1ΤΒ στο OneDrive, γεγονός που σημαίνει ότι οι χρήστες έχουν πρόσβαση στο Office μέσω Διαδικτύου καθώς και στα αντίστοιχα apps για laptop, smartphone και tablet μαζί με «εξαιρετικά μεγάλη χωρητικότητα σε απίστευτα χαμηλή τιμή».

Η έκδοση Office 365 Home (με συνδρομή 10 ευρώ το μήνα) για 5 χρήστες PC ή Mac δίνει 1ΤΒ ανά χρήστη (όχι ανά άδεια) και έως σε 5 χρήστες και το Office 365 Για Προσωπική Χρήση (7 ευρώ το μήνα) και η ακαδημαϊκή έκδοση (University) με συνδρομή 79 ευρώ για 4 έτη δίνει 1 TB ανά συνδρομή. Τον Απρίλιο η Microsoft ότι οι συνδρομές OneDrive για Επιχειρήσεις θα έχουν στην διάθεσή τους επίσης 1 TB στο cloud ανά άτομο.

Οι αλλαγές στο OneDrive θα τεθούν σε ισχύ από τον Ιούλιο. Οι σημερινοί συνδρομητές θα μεταφερθούν αυτομάτως στο νέο πρόγραμμα με τις χαμηλότερες τιμές.

15GB δωρεάν και στο Google Drive, 1ΤΒ για $10 το μήνα

Όλοι οι χρήστες του Google Drive έχουν 15GB δωρεάν στους διακομιστές της Google (τριπλάσια χωρητικότητα απ΄ότι στην έναρξη παροχής της υπηρεσίας), χωρητικότητα που στο εξής θα βαίνει μειούμενη με την αποθήκευση επισυναπτόμενων αρχείων από το Gmail. Το μοντέλο προβλέπει ότι μετά την κατανάλωση των πρώτων 15GB, o χρήστης μπορεί να επιλέξει να πληρώνει 1,99 δολάρια το μήνα για να διατηρεί πρόσβαση σε 100GB φιλοξενίας ή 9,99 δολάρια το μήνα για 1ΤΒ.

Διάσπαρτα αρχεία

Η αγορά ενός υπολογιστή/tablet ή smartphone με Windows συνεπάγεται αυτομάτως την δημιουργία Λογαριασμού Microsoft και συνδέει στενά τον χρήστη με την υπηρεσία φιλοξενίας και συγχρονισμού αρχείων της Microsoft, δηλαδή το OneDrive.

Ομοίως, με την αγορά μιας συσκευής Apple ο χρήστης αποκτά στενούς δεσμούς με το ανταγωνιστικό iCloud, όπου πλέον οδηγούνται τα αρχεία του.

Αντίθετα, στο πακέτο των υπηρεσιών της Google που έρχονται μαζί με την αγορά smartphone και tablet με Android δεν περιλαμβάνεται το Google Drive, το οποίο παρεμπιπτόντως προσθέτει την λειτουργικότητα των διαδικτυακών εφαρμογών Google Docs, Sheets και Keynote με δυνατότητα ταυτόχρονης επεξεργασίας εγγράφων από περισσότερους από έναν χρήστες. Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως το περιεχόμενο των αρχείων που χαρακτηρίζονται Δημόσια στο Google Drive είναι αναζητήσιμο από τις μηχανές αναζήτησης και τα αρχεία εμφανίζονται στα αποτελέσματα του google.com.

Οι κατασκευαστές Androidειδών επιλέγουν συχνά να φορτώνουν τις συσκευές τους με το app για το εναλλακτικό Dropbox, με bonus αρκετά GB.

H γνωστή πρακτική που ακολουθούν οι εταιρείες ανάπτυξης λειτουργικών συστημάτων ή/και συσκευών οδηγεί άλλη μια φορά στην διασπορά αρχείων από ‘δω κι από ‘κει, στερώντας από τον χρήστη την ελευθερία της απαγκίστρωσης από τις υπηρεσίες-πακέτο του ίδιου κατασκευαστή στο cloud και την ελεύθερη επιλογή άλλης υπηρεσίας (π.χ. Windows με default αποθήκευση στο Dropbox, smartphone με Android στο iCloud(!) ή iPad με default συγχρονισμό στο SugarSync).

Ανθή Παναγιωτάκη
@anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024