Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκπαίδευση και εύρεση εργασίας με το SAP Academy Cube και στην Ελλάδα

Εκπαίδευση και εύρεση εργασίας με το SAP Academy Cube και στην Ελλάδα

Η πλατφόρμα Academy Cube της SAP για εκπαίδευση και εύρεση εργασίας είναι πλέον διαθέσιμη και στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η SAP Greece. Παράλληλα, το πρόγραμμα SAP University Alliances ενδυναμώνεται με την συμμετοχή νέων ιδρυμάτων στην χώρα μας.

Η πλατφόρμα Academy Cube της SAP για εκπαίδευση και εύρεση εργασίας είναι πλέον διαθέσιμη και στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η SAP Greece. Παράλληλα, το πρόγραμμα SAP University Alliances ενδυναμώνεται με την συμμετοχή νέων ιδρυμάτων στην χώρα μας.

Το Αcademy Cube αποτελεί μία πλατφόρμα της SAP, η οποία λειτουργεί σε παγκόσμιο επίπεδο και προσφέρει δυνατότητα εκπαίδευσης και εύρεσης εργασίας με βάση τα προσόντα που ζητούνται (job matching) σε φοιτητές, νέους πτυχιούχους, αλλά και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να εμπλουτίσει τις γνώσεις του, με στόχο τη δυναμική είσοδο του στην αγορά εργασίας.

Μέσα από την πλατφόρμα Academy Cube, πλέον και στην Ελλάδα, ο κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει τη δυνατότητα να εκπαιδευθεί δωρεάν σε τομείς του ενδιαφέροντός του και παράλληλα να καταχωρήσει το βιογραφικό του ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του εταιρείες με ανοιχτές θέσεις εργασίας που ταιριάζουν στο προφίλ του.

Επιπλέον, η SAP δηλώνει σταθερά προσηλωμένη στη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας μεταξύ του επιχειρηματικού κοινού και των φοιτητών. Συνεπής, επενδύει στην παγκόσμια πρωτοβουλία University Alliances. Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, η εταιρεία στοχεύει στη διάχυση της γνώσης στους φοιτητές, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και τη διαμόρφωση ενός καινοτόμου τρόπου σκέψης και δράσης, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το επαγγελματικό τους προφίλ και φέροντας τους πιο κοντά στο χώρο των επιχειρήσεων.

Μέσα από εκπαιδεύσεις στο SAP HANA, Mobility Platform, Business Intelligence, Design Thinking και άλλες λύσεις, και μέσα από φοιτητικούς διαγωνισμούς καινοτομίας κι επιχειρηματικότητας, όπως το InnoJam και το Entrepreneurship program, το πρόγραμμα φιλοδοξεί να συνεισφέρει στη διαμόρφωση της εκπαίδευσης του μέλλοντος.

  • Μέχρι στιγμής η λίστα των μελών του προγράμματος University Alliances αποτελείται από 9 Πανεπιστήμια και Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα στα οποία πραγματοποιούνται όλες οι παραπάνω δραστηριότητες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο 1ος διαγωνισμός InnoJam που πραγματοποιήθηκε στις 9-10 Απριλίου 2014. Μέσα από έναν μαραθώνιο 30 ωρών με Design Thinking και coding, η ομάδα εκπροσώπησης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου διακρίθηκε για τη δημιουργία της πιο καινοτόμου λύσης για την αντιμετώπιση της κρατικής γραφειοκρατίας. Σε συνέχεια του διαγωνισμού η ομάδα εργάστηκε για 1 μήνα στα γραφεία της SAP και με την υποστήριξη των συμβούλων της εταιρείας τελειοποίησε την ιδέα της, την οποία στη συνέχεια παρουσίασε στο SAP Public Services and Healthcare Summit που πραγματοποιήθηκε στη Χάγη στις 8 Μαΐου.

Ενισχύοντας τη συνεργασία με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, η SAP προχώρησε πρόσφατα στη διεύρυνση του προγράμματος University Alliances, δίνοντας πλέον τη δυνατότητα και στους φοιτητές του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας να εκπαιδευθούν στις πλέον καινοτόμες λύσεις της εταιρείας κατά τη διάρκεια του νέου ακαδημαϊκού έτους 2014 – 2015. Επιπλέον, οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διεθνή projects, ενώ παράλληλα η SAP θα υποστηρίξει το Πανεπιστήμιο και σε ερευνητικό επίπεδο.

Η SAP Hellas υλοποιεί ένα πολύπλευρο πλάνο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που δίνει έμφαση στην ανάπτυξη καινοτομίας, την ενθάρρυνση της εκπαίδευσης και τη στήριξη της κοινωνίας, Οι παραπάνω δράσεις αποτελούν την έμπρακτη επιβεβαίωση της δέσμευσης της εταιρείας για την υποστήριξη της εκπαίδευσης και την ανάπτυξη των στελεχών του μέλλοντος.

  • Η SAP ιδρύθηκε το 1972 και αποτελεί κορυφαίο πάροχο λύσεων και εφαρμογών επιχειρησιακού λογισμικού. Σύμφωνα με τη συνολική κεφαλαιοποίηση στη χρηματιστηριακή αγορά, η SAP είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής software στον κόσμο με πάνω από 230.000 πελάτες σε περισσότερες από 180 χώρες. Ο όμιλος της SAP περιλαμβάνει θυγατρικές στις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου και απασχολεί πάνω από 65.000 ανθρώπους. HSAP προσφέρει στις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών όσα χρειάζονται για να λειτουργήσουν καλύτερα από ποτέ: εξειδίκευση στις κάθετες αγορές (IndustryExpertise), αξιόπιστα δεδομένα (SAP Applications), πολλαπλές πηγές πληροφόρησης με ευέλικτες υποδομές (SAP Cloud), ακριβή reports (SAP Analytics) σε πραγματικό χρόνο (SAP HANA) διαθέσιμα οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή (SAP Mobility). Από την αποθήκη έως το κατάστημα και το διοικητικό συμβούλιο, αλλά και από τα desktop συστήματα έως και τις mobile συσκευές, η SAP προσφέρει λύσεις που ενισχύουν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Έτσι, τους επιτρέπει να συνεργάζονται αποδοτικότερα και να αξιοποιούν καλύτερα την επιχειρησιακή πληροφόρηση, ώστε να βρίσκονται πάντα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.sap.com/greece

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024