Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μοιραστείτε την ακτινογραφία του ADSL/VDSL σας στο ΥΠΕΡΙΩΝ

Μοιραστείτε την ακτινογραφία του ADSL/VDSL σας στο ΥΠΕΡΙΩΝ

H ανεξάρτητη ρυθμιστική Αρχή για τις επικοινωνίες στην Ελλάδα καλεί τους συνδρομητές υπηρεσιών ADSL και VDSL να συμβάλλουν στην δημιουργία του πρώτου ψηφιακού χάρτη ευρυζωνικής κάλυψης στην Ελλάδα. Συστήνει την χρήση του συστήματος ΥΠΕΡΙΩΝ, με το οποίο μπορούν να μετρήσουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της σύνδεσής τους. Ο ρυθμός εισαγωγής μετρήσεων έχει μειωθεί σημαντικά.

H ανεξάρτητη ρυθμιστική Αρχή για τις επικοινωνίες στην Ελλάδα καλεί τους συνδρομητές υπηρεσιών ADSL και VDSL να συμβάλλουν στην δημιουργία του πρώτου ψηφιακού χάρτη ευρυζωνικής κάλυψης στην Ελλάδα. Συστήνει την χρήση του συστήματος ΥΠΕΡΙΩΝ, με το οποίο οι χρήστες μπορούν να μετρήσουν και να μοιραστούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της σύνδεσής τους.

Ο ρυθμός εισαγωγής μετρήσεων έχει μειωθεί σημαντικά το 2014 και ο χάρτης της Ελλάδας έχει συμπληρωθεί μόνο για την Αττική και την Κεντρική Μακεδονία.


Συγκεκριμένα, ως τον Ιούλιο του 2013 είχαν γίνει περισσότερες από 65.700 μετρήσεις από σχεδόν 10.000 εγγεγραμμένους χρήστες και σήμερα, έναν σχεδόν χρόνο αργότερα έχουν αυξηθεί μόνο κατά 12.500 μετρήσεις (σύνολο 80.000) από 12.293 χρήστες. Μόνο το πρώτο επτάμηνο του 2013 έγιναν περίπου 30.000 μετρήσεις, φέτος όμως δεν παρατηρείται ο ίδιος ρυθμός εισαγωγής μετρήσεων. Σημειώστε, πως στο ΥΠΕΡΙΟΝ υπάρχει το εργαλείο ειδοποιήσεων Μ-Lab Notifier, με το οποίο μπορείτε να ενεργοποιήσετε την υπενθύμιση για τη διενέργεια περιοδικών μετρήσεων της ευρυζωνικής σύνδεσής σας. Η χρησιμότητα του χάρτη στο hyperiontest.gr εξαρτάται από την μαζική συμμετοχή των χρηστών και την υποβολή τριών μετρήσεων το μήνα από τον καθένα.

Η Επιτροπή σημειώνει πως το σύστημα ΥΠΕΡΙΩΝ χρησιμοποιεί αναγνωρισμένη και διαφανή μεθοδολογία, βάσει των μετρητικών εργαλείων NDT και GlasNost της ανοιχτής πλατφόρμας του Measurement Lab Partnership (M-Lab).

  • Μοναδικό θεωρείται το χαρακτηριστικό του συστήματος να πραγματοποιεί μετρήσεις ταχύτητας σε ουδέτερο σημείο διασύνδεσης (κόμβος GR-ΙΧ) σε σχέση με το δίκτυο του παρόχου του συνδρομητή – αποκλείοντας τυχόν επίδραση στη μέτρηση από την κίνηση σε δίκτυα άλλων παρόχων στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Με αυτό το επιχείρημα, η Επιτροπή δηλώνει πως το ΥΠΕΡΙΩΝ καθίσταται η πλέον αξιόπιστη εφαρμογή για την αποτίμηση της ταχύτητας στο σταθερό Internet.

Διαβάστε περισσότερα για το σύστημα ΥΠΕΡΙΩΝ στο tech.in.gr για να μάθετε τι μπορείτε να διαγνώσετε για την σύνδεσή σας:

  • «Εσύ, πόσο γρήγορα τρέχεις στο Ίντερνετ;» Κάντε το Τεστ Υπερίων Ένα σύστημα που ίπταται πάνω από την ελληνική επικράτεια και μετράει, ελέγχει και συγκρίνει την απόδοση, την πραγματική ταχύτητα και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ελλάδα εγκαινιάζει η ρυθμιστική Αρχή για τις επικοινωνίες στην Ελλάδα. Ο χάρτης είναι άχρηστος χωρίς την συμμετοχή σας.

Αυτά που γνωρίζουμε από διάφορες πηγές σχετικά με την ταχύτητα της σταθερής σύνδεσης στο Ίντερνετ είναι:

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024