Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Google εξαγοράζει υπηρεσία δημιουργίας playlist «για κάθε περίσταση»

Η Google εξαγοράζει υπηρεσία δημιουργίας playlist «για κάθε περίσταση»

Μια διαδικτυακή υπηρεσία που αναλαμβάνει να σερβίρει την πλέον κατάλληλη μουσική ανάλογα με την διάθεση και την στιγμή πρόκειται να αξιοποιήσει η Google, μετά την εξαγορά της Songza. Τους επόμενους μήνες αναμένεται να προστεθούν δημοφιλή χαρακτηριστικά της στην υπηρεσία Google Play Music, στο YouTube και άλλα προϊόντα της Google, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Μια διαδικτυακή υπηρεσία που αναλαμβάνει να σερβίρει χωρίς χρέωση (με διαφημίσεις) την πλέον κατάλληλη μουσική ανάλογα με την διάθεση και την στιγμή πρόκειται να αξιοποιήσει η Google, μετά την εξαγορά της Songza. Τους επόμενους μήνες αναμένεται να προστεθούν δημοφιλή χαρακτηριστικά της στην υπηρεσία Google Play Music, στο YouTube και άλλα προϊόντα της Google, ανακοίνωσε η εταιρεία. Οι λίστες τραγουδιών που προτείνει η Songza «για κάθε περίσταση», επιθεωρούνται από ειδικούς.

Η εφαρμογή της Songza είναι διαθέσιμη για Android και iOS (http://goo.gl/c0egja).

H εξαγορά, το ύψος της οποίας δεν ανακοινώθηκε θεωρείται όμως ότι , θεωρείται η απάντηση της Google στην εξαγορά της Beats από την Apple (ύψους 3 δισ. δολαρίων) και την πρόθεσή της να επενδύσει στην επιχείρηση να αναμετρηθεί με υπηρεσίες streaming μουσικής, όπως το Spotify.

Διαβάστε σχετικά: Την εξαγορά της Beats Electronics ανακοίνωσε η Apple Έπειτα από εβδομάδες σχετικής φημολογίας, η Apple ανακοίνωσε την εξαγορά της Beats Electronics έναντι 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Με το ποσό αυτό αποκτά μία γκάμα σύγχρονων συσκευών ήχου, μία γρήγορα αναπτυσσόμενη μουσική υπηρεσία streaming, καθώς και δύο μορφές της μουσικής βιομηχανίας, τον παραγωγό Τζίμι Ιοβάιν και τον σταρ του χιπ-χοπ Dr Dre, στα ηγετικά της κλιμάκια.

H Google έχει κάνει ήδη γνωστό ότι το YouTube πρόκειται να ξεκινήσει τις πρώτες δοκιμές μιας συνδρομητικής υπηρεσίας αναπαραγωγής βίντεο κλιπ και μουσικής που θα γίνει διαθέσιμη το καλοκαίρι του 2014. Παρά το γεγονός ότι «εκατοντάδες ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες και καλλιτέχνες θα συμμετέχουν», άλλοι απευθύνονται στην ευρωπαϊκή αρχή προστασίας του υγιούς ανταγωνισμού με την κατηγορία ότι η Google εκβιάζει με μπλόκο από το YouTube εάν δεν υπογράψουν δυσμενέστερους όρους πληρωμής δικαιωμάτων σε σχέση με τους καλλιτέχνες των τριών μεγάλων δισκογραφικών εταιρειών.

To Google Play Music είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα. Η συνδρομητική υπηρεσία για απεριόριστη ακρόαση μουσικής μετά από δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών, χρεώνεται 6,99€ το μήνα (για να μην χρεωθείτε θα πρέπει να ακυρώσετε την χρήση πριν τελειώσει η δοκιμαστική περίοδος) και περιλαμβάνει εξατομικευμένες προτάσεις. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την υπηρεσία μουσικής της Google στους όρους παροχής των υπηρεσιών Google Play (στα ελληνικά).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024