Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Απειλή για την εθνική ασφάλεια της Κίνας» το Apple iPhone

«Απειλή για την εθνική ασφάλεια της Κίνας» το Apple iPhone

«Απειλή για την εθνική ασφάλεια» χαρακτηρίστηκε το iPhone στην Κίνα σε εκπομπή στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, με ειδικούς να καταθέτουν πως η αμερικανική εταιρεία έχει την δυνατότητα να κατασκοπεύει τους Κινέζους χρήστες αφού μπορεί να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή την θέση τους. Η Apple αντέδρασε, δημοσιεύοντας διευκρινίσεις για την λειτουργία Frequent Locations στα iPhone, αρνούμενη τις κατηγορίες.

«Απειλή για την εθνική ασφάλεια» χαρακτηρίστηκε το iPhone στην Κίνα σε εκπομπή στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, με ειδικούς να καταθέτουν πως η αμερικανική εταιρεία έχει την δυνατότητα να κατασκοπεύει τους Κινέζους χρήστες αφού μπορεί να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή την θέση τους, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. H χρήση του θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαρροή κρατικών μυστικών, φέρεται να δήλωσε από τηλεοράσεως στις 11 Ιουλίου 2014 ο Ma Ding, επικεφαλής ινστιτούτου για την εθνική κυβερνοασφάλεια στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Εθνικής Ασφάλειας της Κίνας, μεταδίδει το Bloomberg.

Η Apple αντέδρασε, δημοσιεύοντας διευκρινίσεις για την λειτουργία Frequent Locations στα iPhone, αρνούμενη τις κατηγορίες.

«To iOS, το λειτουργικό σύστημα των iPhone, μπορεί να αποθηκεύει τις τοποθεσίες που επισκέφτηκε πρόσφατα ο χρήστης για να μεταδώσει πληροφορία από το Κέντρο Ειδοποιήσεων (Σήμερα) καθώς και για να δώσει αυτόματα οδηγίες βέλτιστης διαδρομής στο CarPlay. Εντούτοις, οι πληροφορίες αυτές της θέσης δεν αποθηκεύονται αλλού παρά στην ίδια την συσκευή και δεν τηρούνται αντίγραφά τους στο iTunes ή στο iCloud, ενώ είναι κρυπτογραφημένες. H Apple δεν λαμβάνει αυτές τις πληροφορίες, δεν είναι σε θέση να τις γνωρίζει και υπάρχει η δυνατότητα να απενεργοποιηθεί η καταγραφή τους από τις ρυθμίσεις του απορρήτου. Η Apple δεν έχει πρόσβαση στις Frequent Locations ή την μνήμη ταχείας προσπέλασης (cache) όπου παραμένει η πληροφορία θέσης του χρήστη του iPhone. Το περιεχόμενο της μνήμης cache κωδικοποιείται από το passcode του χρήστη και προστατεύεται από την πρόσβαση από οποιοδήποτε app. Για λόγους διαφάνειας, η πληροφορία που συλλέγεται είναι ορατή στον χρήστη που θα εισάγει το passcode επιτυχώς -από την στιγμή που θα κλειδωθεί όμως κανείς δεν μπορεί να την προβάλλει χωρίς να εισάγει το passcode.»

Τέλος, η Apple επαναλαμβάνει ότι δεν συνεργάζεται με καμία κυβερνητική υπηρεσία από οποιαδήποτε χώρα για να δημιουργήσει μια κερκόπορτα στα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της, ποτέ δεν επιτρέψαμε την πρόσβαση στους διακομιστές μας και δεν θα το κάνουμε ποτέ, καταλήγει με έμφαση η ανακοίνωση της Apple.

  • Απαγορεύεται η προμήθεια κρατικών υπολογιστών με Windows 8 στην Κίνα To Xinhua, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων στην Κίνα μεταδίδει ότι η κυβέρνηση θα απαγορεύσει την χρήση των Windows 8 σε νέους υπολογιστές του κράτους, μια προληπτική κίνηση που δεν θα επιτρέψει να επαναληφθεί ότι συμβαίνει σήμερα στις δημόσιες υπηρεσίες με την χρήση XP χωρίς επίσημη τεχνική υποστήριξη από την αμερικανική πολυεθνική εταιρεία.
  • Η Boeing λανσάρει το Black smartphone για αξιωματούχους των ΗΠΑ Ένα smartphone για αξιωματούχους των αμερικανικών κυβερνητικών υπηρεσιών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και όσους απαιτούν εμπιστευτικότητα των επικοινωνιών τους για να διεξάγουν τις αποστολές τους ανακοίνωσε η Boeing. Το Boeing Black διατηρεί κρυπτογραφημένο το περιεχόμενό του, μπορεί να χρησιμοποιεί πλήθος δικτύων κινητής τηλεφωνίας ή δορυφορικής επικοινωνίας και λέγεται ότι αυτοκαταστρέφεται εάν γίνει προσπάθεια αποσυναρμολόγησής του.
  • Λογοκρισία εκτός Κίνας στα αποτελέσματα του Bing αποδίδεται στην Microsoft Σε σφάλμα του συστήματος απέδωσε η Microsoft την παράλειψη κάποιων αποτελεσμάτων αναζήτησης για το «Dalai Lama» από χρήστες εκτός Κίνας. Η αμερικανική εταιρεία απαντούσε σε καταγγελία της GreatFire.org, μιας ομάδας προάσπισης της ελευθερίας του λόγου με έδρα την Κίνα. Οι GreatFire απέδιδαν την παράλειψη σε εφαρμογή λογοκρισίας της Microsoft έναντι περιεχομένου σε δικτυακούς τόπους, που χαρακτηρίζεται «πολιτικά ευαίσθητο» από την κυβέρνηση της Κίνας.
  • To Λειτουργικό Σύστημα της Κίνας απέναντι σε Android και iOS To δικό της λειτουργικό σύστημα για smartphone, ταμπλέτες ακόμα και set-top box αναπτύσσει η Κίνα. Οι χρήστες του «China Operating System» ή COS θα απολαμβάνουν υψηλό επίπεδο ασφάλειας και το λειτουργικό σύστημα θα είναι απολύτως προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους, σε ότι αφορά την γλώσσα, το interface και την σταθερότητα των υπηρεσιών στο cloud.

Reuters,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024