Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Smartphone-πορτοφόλι για συνδρομητές Vodafone, καταθέτες Alpha Bank

Smartphone-πορτοφόλι για συνδρομητές Vodafone, καταθέτες Alpha Bank

Μετά την ολοκλήρωση των πιλοτικών δοκιμών από τον Φεβρουάριο, Vodafone και Alpha Bank δίνουν την δυνατότητα στους πελάτες τους να κάνουν αγορές πλησιάζοντας σε απόσταση αναπνοής το smartphone τους στο ταμείο.

Μετά την ολοκλήρωση των πιλοτικών δοκιμών από τον Φεβρουάριο, Vodafone και Alpha Bank δίνουν την δυνατότητα στους πελάτες τους να κάνουν αγορές πλησιάζοντας σε απόσταση αναπνοής το smartphone τους στο ταμείο την σωστή στιγμή (μπροστά από τον αναγνώστη του σχετικού τερματικού και αφού ο έμπορος ζητήσει την πληρωμή του ποσού), με ετήσια συνδρομή 20 ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι συνδρομητές συμβολαίου κινητής της Vodafone που είναι πελάτες της Alpha Bank καλούνται να ζητήσουν από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας να εκδώσει για λογαριασμό τους ειδική κάρτα SIM, στην οποία ενσωματώνεται η κάρτα ανάληψης μετρητών Enter Visa της Alpha Bank. Προϋπόθεση για την αξιοποίηση της δυνατότητας «ανέπαφων», όπως λέγονται, πληρωμών είναι η χρήση ενός smartphone με NFC, δηλαδή τσιπ ασύρματης επικοινωνίας, το οποίο πρέπει να είναι συμβατό με την υπηρεσία. Προς το παρόν, το Tap ‘n Pay αφορά σε κατόχους smartphone της σειράς GALAXY της Samsung και συγκεκριμένα τα Galaxy S4, S3 και mini 2, με την λίστα να επεκτείνεται σταδιακά σε περισσότερες συσκευές, σύμφωνα με την ανακοίνωση των εταιρειών.

Το κινητό-πορτοφόλι αναμένεται να διευκολύνει τις συναλλαγές για αγορές κάτω των 25 ευρώ, όπου μπορεί να οριστεί να μην ζητείται εισαγωγή κωδικού για την χρέωση της κάρτας.

Στην διεύθυνση http://www.alphabankcards.gr/tapnpay/ δημοσιεύεται λίστα των καταστημάτων που δέχονται ανέπαφες συναλλαγές με smartphone Tap ‘n Pay -σήμερα υπάρχουν 5.500 χιλιάδες τερματικά αποδοχής των καρτών ανέπαφων συναλλαγών. Όσοι αποκτήσουν το Tap n Pay έως την 31η Δεκεμβρίου 2014 η συνδρομή θα χρεωθεί τον Ιανουάριο του 2015.

Διαβάστε περισσότερα για το Tap ‘n Pay και τις πληρωμές με smartphone στο tech.in.gr:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024