Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Intel ανακοινώνει 40% αύξηση κερδών για το δεύτερο τρίμηνο του 2014

Η Intel ανακοινώνει 40% αύξηση κερδών για το δεύτερο τρίμηνο του 2014

Το δεύτερο τρίμηνο η Intel πέτυχε ρεκόρ αποστολών μικροεπεξεργαστών και τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν στα 2,8 δις δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 40% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

H Intel ανακοίνωσε κύκλο εργασιών για το δεύτερο τρίμηνο του 2014 στα 13,8 δισεκατομμύρια δολάρια, λειτουργικά κέρδη 3,8 δισεκατομμύρια, καθαρά κέρδη 2,8 δις και κέρδη ανά μετοχή (EPS) 0,55 δολάρια. Η εταιρεία είχε εισροή μετρητών περίπου 5,5 δις δολάρια σε μετρητά από λειτουργικές δραστηριότητες, κατέβαλε μερίσματα 1,1 δις δολάρια και χρησιμοποίησε 2,1 δις δολάρια για επαναγορά 74 εκατομμυρίων μετοχών.

Το δεύτερο τρίμηνο η Intel πέτυχε ρεκόρ αποστολών μικροεπεξεργαστών και τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν στα 2,8 δις δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 40% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

«Τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου έδειξαν τη δύναμη της στρατηγικής μας για την επέκταση της εμβέλειας της τεχνολογίας της Intel από τα περιβάλλοντα data center στους προσωπικούς υπολογιστές και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων,» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intel Brian Krzanich.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις νεότερες εξελίξεις στο Ίντερνετ των Πραγμάτων:

«Με την ανάπτυξη της οικογένειας Baytrail SoC που διαθέτουμε, έχουμε επεκταθεί σε τμήματα όπως τα συστήματα που βασίζονται σε περιβάλλον Chrome και είμαστε στη σωστή πορεία για την επίτευξη του στόχου μας για 40 εκατομμύρια μονάδες ταμπλετών. Επιπρόσθετα, επιτύχαμε ένα σημαντικό ορόσημο για το επερχόμενο προϊόν μας, την οικογένεια Broadwell με τεχνολογία 14nm, ενώ αναμένεται να έχουμε τα πρώτα τέτοια συστήματα διαθέσιμα στα καταστήματα για την εορταστική περίοδο στα τέλη του 2014

  • Νωρίτερα, η πρόεδρος της Intel Corporation Renée James είχε αποκαλύψει στην Computex την πρώτη σχεδίαση αναφοράς ενός τέτοιου φορητού υπολογιστή χωρίς ανεμιστήρα, βασισμένου σε τεχνολογία 14nm της Intel. Η σχεδίαση 2-σε-1 περιλαμβάνει οθόνη 12,5 ιντσών, με πάχος 7,2 χιλιοστά όταν το πληκτρολόγιο έχει αποσπαστεί και ζυγίζει 670 γραμμάρια. Περιλαμβάνει ένα media dock που προσφέρει πρόσθετη απαγωγή θερμότητας για την λειτουργία σε κατάσταση «επίτευξης ανώτερων επιδόσεων».

Διαβάστε περισσότερα για τα τρέχοντα σχέδια της Intel:

Τα έσοδα του PC Client Group διαμορφώθηκαν στα 8,7 δις δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 9% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και 6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Τα έσοδα του Data Center Group διαμορφώθηκαν στα 3,5 δις δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 14% σε σχέση με το πρηγούμενο τρίμηνο και αύξηση 19% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Τα έσοδα από το Group για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων ανήλθαν στα 539 εκ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 12% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αύξηση 24% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Δεν είχαν όμως αύξηση όλα τα τμήματα της Intel:

Τα έσοδα του Mobile και Communications Group ανήλθαν στα 51 εκ. δολάρια, σημειώνοντας μείωση 67% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και μείωση 83% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Τα έσοδα από τα τμήματα λογισμικού και υπηρεσιών ανήλθαν στα 548 εκ. δολάρια, σημειώνοντας μείωση 1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αύξηση 3% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Η Intel ανακοίνωσε επίσης ότι, σκοπεύει να επιστρέψει περισσότερα μετρητά στους μετόχους μειώνοντας περαιτέρω το ταμειακό της υπόλοιπο μέσω της αύξησης επαναγορών μετοχών. Το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε μια αύξηση της τάξεως των 20 δις δολαρίων στο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών και η εταιρεία προβλέπει επαναγορές μετοχών περίπου 4 δις δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο, με επιπρόσθετες επαναγορές μετοχών στο τέταρτο τρίμηνο. Κατά την τελευταία δεκαετία, η Intel έχει επιστρέψει περίπου 90 δις δολάρια σε μετόχους μέσω μερισμάτων και επαναγορών μετοχών. «Αυτή η αλλαγή στη διάρθρωση του κεφαλαίου μας είναι η συνέχεια μιας πολυετούς εστίασης στη δημιουργία αξίας, στην επιστροφή χρημάτων στους μετόχους μας και στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης μας στην εταιρεία,» δήλωσε ο Stacy J. Smith, Εκτελεστικός Αντιπροέδρος και Γενικός Οικονομικός Διευθυντής της Intel.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024