Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
“Simple is the new Smart”, η φιλοσοφία της LG

“Simple is the new Smart”, η φιλοσοφία της LG

Ζούμε πλέον στην ψηφιακή εποχή, στην οποία οι εξελίξεις στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών είναι ραγδαίες. Ωστόσο, αν και οι ευκολίες και οι δυνατότητες που παρέχει η ψηφιοποίηση της καθημερινότητάς μας είναι ουσιαστικές και σίγουρα διευκολύνουν τη ζωή μας, δεν είναι λίγοι εκείνοι που συχνά αισθάνονται μπερδεμένοι και χάνονται μέσα στην πολυπλοκότητα των εφαρμογών, τις σύνθετες απαιτήσεις και τις περίπλοκες λειτουργίες στη χρήση μιας συσκευής.

Ζούμε πλέον στην ψηφιακή εποχή, στην οποία οι εξελίξεις στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών είναι ραγδαίες. Ωστόσο, αν και οι ευκολίες και οι δυνατότητες που παρέχει η ψηφιοποίηση της καθημερινότητάς μας είναι ουσιαστικές και σίγουρα διευκολύνουν τη ζωή μας, δεν είναι λίγοι εκείνοι που συχνά αισθάνονται μπερδεμένοι και χάνονται μέσα στην πολυπλοκότητα των εφαρμογών, τις σύνθετες απαιτήσεις και τις περίπλοκες λειτουργίες στη χρήση μιας συσκευής.

Αυτή η πραγματικότητα, άλλωστε, δεν πρέπει να μας εκπλήσσει, αφού η τεχνολογική πρόοδος εξελίσσεται με αλματώδη βήματα και η προσπάθεια να ακολουθήσει κάποιος καθίσταται συχνά δύσκολη υπόθεση για τους μη «μυημένους».

Προκειμένου να καταστεί αυτό ακόμη πιο εύληπτο και να σχηματοποιηθεί σε αριθμούς, αξίζει να αναφερθεί ότι το ψηφιακό σύμπαν μας διπλασιάζεται περίπου κάθε δύο χρόνια.

  • Σήμερα, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες (της εταιρείας International Data Corp), υφίστανται online περισσότερες από 600 εκατομμύρια ιστοσελίδες παγκοσμίως, ενώ μέχρι το 2020, υπολογίζεται ότι θα υπάρχουν 40 τρισεκατομμύρια gigabytes δεδομένων (αναλογία 5.200 gigabytes για τον κάθε άνθρωπο στη γη) στο ψηφιακό σύμπαν μας.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τοποθετούν τη συσκευή smartphone που διαθέτουν στο επίκεντρο του ψηφιακού κόσμου τους. Σε σύγκριση με κάθε άλλη ηλεκτρονική συσκευή, τα smartphones χρησιμοποιούνται το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέσα στη μέρα, και βρίσκουν πολλά και ποικίλα πεδία εφαρμογών για διευκόλυνση της καθημερινότητάς μας. Γίνεται, λοιπόν, σαφές πως η ανάγκη για μια πιο άνετη, απλή και «έξυπνη» συνδεσιμότητα με το smartphone, χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες, καθίσταται τώρα πιο απαραίτητη από ποτέ.

Το πρώτο «απλό» και «έξυπνο» τηλέφωνο της LG

Για την LG Electronics (LG), το ψηφιακό οικοσύστημα των καταναλωτών διαμορφώνεται μέσα από ένα σύνολο προϊόντων, εφαρμογών και υπηρεσιών που σχεδιάζονται για να προσφέρουν μια πιο περιεκτική, απλοποιημένη και ολοκληρωμένη εμπειρία.

Σε αυτό το πλαίσιο του επαναπροσδιορισμού της απλότητας, η LG σχεδίασε τη νέα ναυαρχίδα της εταιρείας, το «έξυπνο» smartphone G3 βασισμένο στη φιλοσοφία της LG για ανάπτυξη προϊόντων εμπνευσμένων από τον άνθρωπο, και σχεδιασμένο με βάση την προσέγγιση “Simple is the New Smart”.

Πώς εκφράζεται η νέα φιλοσοφία της LG

Η εκπληκτική οθόνη 5,5 ιντσών, τεχνολογίας Quad HD 538ppi, με ανάλυση τέσσερις φορές μεγαλύτερη του HD και η κάμερα 13MP με τεχνολογία OIS+ (Optical Image Stabilizer Plus) με την επαναστατική λειτουργία Laser Auto Focus, προσφέρουν την καλύτερη επιλογή για προβολή και λήψη φωτογραφιών υψηλής ποιότητας και δυνατότητα λήψης video με ελάχιστη θολούρα, ακόμη και σε περιβάλλον με σχεδόν απόλυτο σκοτάδι.

Η LG απλοποίησε ακόμη περισσότερο τη διαδικασία λήψης φωτογραφιών, ενώ τα στιγμιότυπα αποδίδονται με απίστευτη καθαρότητα και ευκρίνεια, χαρίζοντας απόλυτα ρεαλιστική εμπειρία απεικόνισης.

Τώρα ο χρήστης δεν χρειάζεται να εστιάζει πρώτα στο αντικείμενο που τον ενδιαφέρει (σε preview mode) και μετά να πατάει το πλήκτρο του φακού. Με το G3, πατώντας πάνω στην εικόνα εστιάζει στο είδωλο, και ταυτόχρονα απελευθερώνεται το κλείστρο, ολοκληρώνοντας τη λήψη.

Επιπλέον, η μπροστινή κάμερα των 2,1MP ενσωματώνει μια σειρά βελτιώσεων, όπως αυξημένες διαστάσεις του αισθητήρα και πιο μεγάλο διάφραγμα, για περισσότερο φως και ακόμα πιο καθαρές λήψεις selfies.

Παράλληλα, το κλασικό timed selfie mode έχει εμπλουτιστεί με τη μοναδική λειτουργία ελέγχου μέσω μιας απλής χειρονομίας (gesture control). Έτσι, μόλις ο χρήστης είναι έτοιμος για τη φωτογραφία, απλώς κάνει το χέρι του γροθιά. Το G3 θα αναγνωρίσει τη χειρονομία και θα αρχίσει αυτόματα μια αντίστροφη μέτρηση 3 δευτερολέπτων μέχρι τη λήψη. Τόσο απλά.

Ταυτόχρονα, το νέο UΧ με επανασχεδιασμένο περιβάλλον γραφικών (GUI), διαφοροποιεί εντελώς την εμπειρία χρήσης του G3, οδηγώντας τη φιλοσοφία “Learning from You” της LG σε νέο επίπεδο. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του νέου UX αποτελούν τεχνολογίες που «εμπνέονται» από τον καταναλωτή, ώστε να προσφέρουν τη μέγιστη ευκολία.

Ειδικότερα, το Smart Keyboard μειώνει τα λάθη κατά την πληκτρολόγηση έως και 75%, παρακολουθώντας και αναλύοντας τις τυπογραφικές συνήθειες του χρήστη.

Επίσης, το Smart Notice, μια εφαρμογή που λειτουργεί ως προσωπικός βοηθός, παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και ειδοποιήσεις πριν ακόμη ζητηθούν.

Το Smart Security, μια σουίτα με χαρακτηριστικά ασφαλείας, περιλαμβάνει αποκλειστικές εφαρμογές της LG, όπως το KnockCode, το Content Lock και το Kill Switch.

Η τεχνολογία έχει γίνει πλέον περίπλοκη και πολυδιάστατη, αφού σε αυτήν την πληθώρα πληροφοριών και δεδομένων οι χρήστες χρειάζεται να αφιερώνουν ολοένα και περισσότερο χρόνο ενασχόλησης. Για το λόγο αυτό, η LG δίνει μεγάλη σημασία στην «έξυπνη» απλότητα, προσπαθώντας να σχεδιάσει προϊόντα που θα ελαχιστοποιούν τον χρόνο που σπαταλά κάποιος στη χρήση μιας συσκευής. Σύμφωνα, άλλωστε, με τη φιλοσοφία της LG, “Life’s Good”, απλότητα και προηγμένη τεχνολογία μπορούν να συνδυάζονται, ώστε να προσφέρουν τη βέλτιστη δυνατή ολοκληρωμένη εμπειρία χρήσης.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024