Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα tablet της MLS αποκτούν την προσωπική τους ψηφιακή βοηθό

Τα tablet της MLS αποκτούν την προσωπική τους ψηφιακή βοηθό

H MLS Πληροφορική Α.Ε. ανακοίνωσε στις 17 Ιουλίου 2014 πως η MAIC, η προσωπική βοηθός που ανταποκρίνεται σε φωνητικές εντολές, θα συνοδεύει στο εξής όλα τα tablet της εταιρείας. Είχε προηγηθεί τον Μάρτιο, το ντεμπούτο της MAIC στο MLS iQTalk Fingerprint, ένα smartphone με αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος.

H MLS Πληροφορική Α.Ε. ανακοίνωσε στις 17 Ιουλίου 2014 πως η MAIC, η προσωπική βοηθός που ανταποκρίνεται σε φωνητικές εντολές, θα συνοδεύει στο εξής όλα τα tablet της εταιρείας. Είχε προηγηθεί τον Μάρτιο το ντεμπούτο της MAIC στο MLS iQTalk Fingerprint, ένα smartphone με αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος.

Δείτε το βίντεο για το iQTalk Fingerprint, στο οποίο η MAIC υπακούει στις εντολές του χρήστη:

Μεταξύ άλλων, η/ο MAIC ανταποκρίνεται στις ακόλουθες εντολές ενεργοποιώντας τις σχετικές λειτουργίες:

  • «κάμερα» ή «φωτογραφική μηχανή»
  • «φακός»
  • «facebook»
  • Επίσης, με τις φωνητικές εντολές «δεδομένα», και «Bluetooth» ενεργοποιεί την σύνδεση δεδομένων μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, ή την σύνδεση μέσω Bluetooth, αντίστοιχα.

Εφικτή είναι επίσης

  • η «αναζήτηση» με την εντολή στα ελληνικά, ακολουθούμενη από τον όρο ή τη φράση της αναζήτησης στο Google.

Άλλες φωνητικές εντολές στην MAIC είναι:

  • «ανοιχτά φαρμακεία»,
  • «βενζινάδικα»

που διενεργούν την αναζήτηση των πλησιέστερων σχετικών σημείων, με πλοήγηση από την MLS.

Η MLS περιγράφει με τον ακόλουθο διασκεδαστικό τρόπο την εμπειρία με την MAIC, «μια από τις σημαντικότερες καινοτομίες στην ιστορία της».

«Βρίσκεστε αγκαλιά στον καναπέ και σας ζητάει Ρέμο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μιλήσετε στην MLS ταμπλέτα σας και η MAIC θα κάνει τα υπόλοιπα.

Αν πάλι είστε με τον κολλητό σας και θέλετε να ξαναζήσετε το πέναλτι του Σαμαρά απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού, το ζητάτε στη MAIC και εκείνη σας το δείχνει στην οθόνη του MLS tablet σας.

Μία σωστή προσωπική βοηθός θα πρέπει να μπορεί να σταθεί δίπλα σας και στα δύσκολα.

Η MAIC σας προσφέρει απλόχερα τη βοήθειά της και εμφανίζει στην οθόνη της MLS ταμπλέτας σας ανοιχτά φαρμακεία, βενζινάδικα ή νοσοκομεία. Βρίσκει το κοντινότερο ανοιχτό φαρμακείο στο οποίο μπορεί να τηλεφωνήσει για εσάς ή και να σας πλοηγήσει σε αυτό.

Σας τελειώνει η βενζίνη και ψάχνετε βενζινάδικο το λέτε στη MAIC, σας βρίσκει τα κοντινότερα σε εσάς και σας πλοηγεί, ενώ για αρκετά από αυτά σας λέει και τις τιμές.

Ακόμη, με μια φωνητική εντολή μπορεί να ανοίξει όποια εφαρμογή έχετε εγκατεστημένη στο MLS tablet σας όπως την κάμερα, τον φακό, το Bluetooth, τον καιρό, και πολλά άλλα.

Αν μέχρι τώρα δεν το καταλάβατε, η MLS ταμπλέτα σας -χάρη στη MAIC- είναι πλέον μία συσκευή «ζωντανή». Αλληλεπιδρά μαζί σας και οι δυνατότητες είναι απεριόριστες:

Μπορείτε να υπαγορεύσετε το e-mail που θέλετε και η MAIC το γράφει για εσάς!

Ή εκείνη την ατάκα που θέλατε να ποστάρετε στο Facebook ή… ε δεν θα σας τα πούμε όλα εδώ! Κάποια πράγματα πρέπει να τα ανακαλύψετε και μόνοι σας!»

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, έχει ήδη προχωρήσει στην ανάπτυξη της MAIC και στα αραβικά. Η προσθήκη περισσότερων γλωσσών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MLS (Making Life Simple) Γιάννης Καματάκης αναφέρθηκε στην συνέπεια με την οποία η MLS δικαιολογεί την επωνυμία της με αφορμή την διάθεση της τεχνολογίας της ψηφιακής βοηθού που αναπτύσσεται επί χρόνια στην Ελλάδα: «Όλοι στην MLS προσπαθούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας. Να κάνουμε τη ζωή τους πιο εύκολη (Making Life Simple). Πιστεύουμε ότι η MAIC, την οποία χτίζουμε χρόνια, συντελεί σε αυτό και ελπίζουμε πρώτοι οι Έλληνες να την απολαύσουν».

Διαβάστε επίσης στο tech.in.gr:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024