Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Microsoft Cortana ρίχνει το γάντι στην Apple Siri

Η Microsoft Cortana ρίχνει το γάντι στην Apple Siri

Την ψηφιακή βοηθό του iPhone χλευάζει η Microsoft στο νέο διαφημιστικό μήνυμα προώθησης της δικής της ψηφιακής βοηθού, της Cortana στα νέα Windows Phone 8.1. Η Cortana μπορεί να σας θυμίσει την επέτειο του γάμου σας την επόμενη φορά που θα επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με τον σύζυγό σας και να πάρετε τα απαραίτητα λουλούδια όταν βρεθείτε κοντά σε ένα ανθοπωλείο, ενώ θα φροντίσει να σας ειδοποιήσει για την αυξημένη κίνηση στον δρόμο για να φτάσετε εγκαίρως στο ξεχωριστό δείπνο.  «Αυτό... είναι smartphone!» διαπιστώνει η ανήμπορη Siri στο σχετικό βίντεο.

Την ψηφιακή βοηθό του iPhone χλευάζει η Microsoft στο νέο διαφημιστικό μήνυμα προώθησης της δικής της ψηφιακής βοηθού, της Cortana στα νέα Windows Phone 8.1. Η Cortana μπορεί να σας θυμίσει την επέτειο του γάμου σας την επόμενη φορά που θα επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με τον σύζυγό σας και να πάρετε τα απαραίτητα λουλούδια όταν βρεθείτε κοντά σε ένα ανθοπωλείο, ενώ θα φροντίσει να σας ειδοποιήσει για την αυξημένη κίνηση στον δρόμο για να φτάσετε εγκαίρως στο ξεχωριστό δείπνο. «Αυτό… είναι smartphone!» διαπιστώνει η ανήμπορη Siri στο σχετικό βίντεο.

Η πρόκληση αφορά στην προβολή υπενθυμίσεων με διάφορες παραμέτρους, όπως το «όταν μιλήσω με» ή «όταν βρεθώ κοντά σε…» καθώς και στις επιπλέον χρήσιμες πληροφορίες που αυτοβούλως φαίνεται να εμφανίζει η Cortana, όπως στην προκειμένη περίπτωση, στην έγκαιρη προβολή της πληροφορίας για την αυξημένη κίνηση στους δρόμους πριν από ένα προγραμματισμένο ραντεβού.

Προηγήθηκε πριν από μια εβδομάδα, στο κανάλι των Windows Phone στο YouTube ένα βίντεο για την γνωριμία με την Cortana.

Σε παλαιότερη παρουσίαση της Cortana, εκπρόσωπος της εταιρείας έλεγε αναφερόμενος στις διαφορές ανάμεσα στη Siri και την Cortana ότι η Cortana δεν είναι η κοινή γραμματέας όλων αλλά η ψηφιακή προσωπική βοηθός του χρήστη, κι αυτό καθώς τηρεί «σημειωματάριο», όπως μια πραγματική βοηθός (Cortana Notebook).

Μερικές από τις εντολές που δέχεται η Cortana είναι:

  • Τι καιρό κάνει στο Παρίσι;
  • Call [όνομα] {κάλεσε τον/την…}
  • Text [όνομα] [κείμενο] {για την αποστολή μηνύματος}
  • Set Alarm
  • Schedule [event]
  • Reminders υπό συνθήκη: όταν υπάρξει επικοινωνία με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ή συναρτήσει της γεωγραφικής θέσης του χρήστη
  • Call [mom] when I get [home]
  • Remind me to [do… ] when I [talk to …]
  • Συζήτηση με την Cortana

Προς το παρόν η Cortana διατίθεται μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αρχιτέκτοντας των υπηρεσιών πίσω από την Cortana είναι ο Δρ Σάββας Παραστατίδης.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την Cortana στο tech.in.gr:

Η Cortana θα απαντάει στις ερωτήσεις των χρηστών smartphone με Windows
ή να μάθετε λεπτομέρεις για την χρήση της από τον δικτυακό τόπο των Windows Phone (Nokia) στην διεύθυνση http://www.windowsphone.com/el-GR/how-to/wp8/apps/meet-cortana

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024