Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στρογγυλό smartwatch προαναγγέλλει η LG Electronics, με πλαστική OLED

Στρογγυλό smartwatch προαναγγέλλει η LG Electronics, με πλαστική OLED

Λίγο μετά την είδηση για το Samsung Gear S, η LG Electronics έκανε επίσημα τα αποκαλυπτήρια του δικού της έξυπνου ρολογιού, του στρογγυλού G Watch R με «φορεσιά» Android. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο γεγονός ότι το G Watch R είναι το πρώτο smartwatch με πλαστική οθόνη τεχνολογίας OLED, υποσχόμενη πεντακάθαρη εικόνα ακόμα και κάτω από τον ήλιο.

Λίγο μετά την είδηση για το Samsung Gear S που λειτουργεί αυτόνομα και ως τηλέφωνο 3G, η LG Electronics έκανε επίσημα τα αποκαλυπτήρια του δικού της έξυπνου ρολογιού, του στρογγυλού G Watch R με «φορεσιά» Android.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο γεγονός ότι το G Watch R είναι το πρώτο smartwatch με πλαστική οθόνη τεχνολογίας OLED, υποσχόμενη πεντακάθαρη εικόνα ακόμα και κάτω από τον ήλιο, ευανάγνωστη από οποιαδήποτε γωνία. Η οθόνη είναι αφής, με το άγγιγμα της οποίας μπορεί να γίνει η αλλαγή της προβαλλόμενης πρόσοψης. Το G Watch R πάντως θυμίζει περισσότερο παραδοσιακό ρολόι.

Το LG G Watch R
Το ρολόι της Samsung βασίζεται στο Tizen OS, στην ανάπτυξη του οποίου η Samsung εμπλέκεται ενεργά. Το G Watch της LG φοράει Android Wear και διαδέχεται το G Watch που ήταν το πρώτο με το λειτουργικό σύστημα Android για ρολόγια.

Σε ότι αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το G Watch R διαθέτει επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 400 1,2GHz, 512ΜΒ RAM και 4GB εσωτερικό χώρο. To δεύτερο smartwatch της LG θα παρουσιαστεί στην επικείμενη έκθεση IFA 2014 στο Βερολίνο (5-10 Σεπτεμβρίου) και αναμένεται να κυκλοφορήσει το τελευταίο τρίμηνο του έτους, οπότε θα ενημερωθούμε και για το κόστος του.

Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά

  • Τσίπσετ 1,2GHz Qualcomm Snapdragon 400
  • Οθόνη 1.3-inch P-OLED Display (320 x 320)
  • Μνήμη 4GB eMMC / 512MB RAM
  • Μπαταρία 410mAh
  • Android Wear (συμβατό με smartphones που τρέχουν την έκδοση Android 4.3 ή μεταγενέστερη)
  • Αισθητήρες: 9 αξόνων (Gyro/ Accelerometer/ Compass), Barometer, PPG φωτοπληθυσμογραφίας (για την παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού)
  • Χρώμα μαύρο
  • Με προστασία από την σκόνη και το νερό με πιστοποίηση IP67

Εν τω μεταξύ, εντείνονται οι φήμες ότι η Apple θα ανακοινώσει όχι μόνο ένα ή και δύο νέα iPhone στις 9 Σεπτεμβρίου αλλά και το περιβόητο iWatch.

    {{{related}}}

      In.gr Τεχνολογία

      Sports in

      Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

      Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

      Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

      in.gr | Ταυτότητα

      Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

      Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

      Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

      Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

      Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

      ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

      Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

      ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

      Τρίτη 23 Απριλίου 2024