Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταινίες σε Ultra HD από την Netflix και το Amazon στην Ευρώπη στις UHD TV της Samsung

Ταινίες σε Ultra HD από την Netflix και το Amazon στην Ευρώπη στις UHD TV της Samsung

Οι κατασκευαστές τηλεοράσεων αρχίζουν να εμπλέκονται ενεργά στην δημιουργία, διανομή και μετάδοση περιεχομένου, εξυπηρετώντας αμοιβαία συμφέροντα με τους παραγωγούς του. Έτσι, η Samsung Electronics προωθεί υπηρεσίες που διαθέτουν περιεχόμενο Ultra HD για να δώσει ώθηση στις πωλήσεις των τηλεοράσεών της. Μεταξύ των συνεργαζόμενων εταιρειών, η Amazon και η Netflix.

Οι κατασκευαστές τηλεοράσεων αρχίζουν να εμπλέκονται ενεργά στην διανομή περιεχομένου, εξυπηρετώντας αμοιβαία συμφέροντα με τους παραγωγούς του. Έτσι, η Samsung Electronics προωθεί υπηρεσίες που διαθέτουν περιεχόμενο Ultra HD για να δώσει ώθηση στις πωλήσεις των τηλεοράσεών της. Μεταξύ των συνεργαζόμενων εταιρειών, η Amazon και η Netflix.

«Η εποχή της UHD έχει ξεκινήσει και, συνεχίζοντας την επέκτασή της, είναι σημαντικό να προσφέρει στους καταναλωτές περισσότερες επιλογές σε ότι αφορά στο UHD περιεχόμενο», δήλωσε ο κύριος Won Jin Lee, Executive Vice President του Visual Display Business της Samsung Electronics. «Προσφέρουμε στους καταναλωτές ένα ευρύ φάσμα UHD περιεχομένου για να απολαύσουν τη μοναδική εμπειρία θέασης στις κυρτές UHD τηλεοράσεις».

Η Samsung Electronics επιχειρεί να εμπλουτίσει το διαθέσιμο περιεχόμενο σε ποιότητα UHD στην ευρωπαϊκή αγορά. Τον Μάιο ξεκίνησε συνεργασία με την Εθνική Όπερα της Βιέννης, μεταδίδοντας με τεχνολογία ροής σε ποιότητα Ultra HD την παράσταση «Nabucco» με τον Placido Domingo, έναν από τους Τρεις Τενόρους, μέσα από την εφαρμογή Vienna Opera. Το premium αυτό περιεχόμενο αναμεταδόθηκε διεθνώς και έδωσε την ευκαιρία στους θεατές να απολαύσουν την παράσταση της Όπερας από την «πρώτη σειρά».

  • Για την περίοδο 2014/15, 10 ακόμα παραστάσεις πρόκειται να μεταδοθούν σε ανάλυση UHD, με μία από τις πιο σημαντικές την όπερα “Η Νυχτερίδα” του Johann Strauss, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει τον Οκτώβριο του 2014 την υπηρεσία Amazon UHD VOD -χωρίς ωστόσο να αναφέρεται σε λεπτομέρειες σχετικά με την τιμή ή την διαθεσιμότητα ανά χώρα. Η Amazon έχει από τις αρχές του έτους ανακοινώσει ότι όλες οι σειρές της θα διατίθενται σε 4K Ultra HD, και για να το επιτύχει έχει συνάψει συμφωνίες με κατασκευαστές τηλεοράσεων, μεταξύ των οποίων και η Samsung.

Παράλληλα, η νοτιοκορεάτικη εταιρεία έχει επεκτείνει την – μέχρι πρότινος διαθέσιμη σε ΗΠΑ και άλλες χώρες – υπηρεσία Netflix UHD VOD, σε ορισμένες χώρες στην Ευρώπη και συγκεκριμένα σε Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Η πρώτη υπηρεσία UHD streaming για το Netflix πραγματοποιήθηκε με τη γνωστή αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά «House of Cards Season 2», η οποία είναι διαθέσιμη στις UHD τηλεοράσεις της Samsung.

Περαιτέρω, η Samsung διεύρυνε τις συνεργασίες της με σημαντικούς ευρωπαϊκούς παρόχους περιεχομένου, όπως τα maxdome (Γερμανία), Wuaki.tv (Ισπανία) και CHILI (Ιταλία). Η εταιρεία, επιπλέον, συνεργάστηκε με την RTP, μια πορτογαλική εθνική ραδιοτηλεοπτική εταιρεία και την Portugal Telecom, για να προβάλλει σε UHD μέσω live streaming την προετοιμασία των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Εν τω μεταξύ, η Samsung συνεργάζεται με την Ένωση SCSA (Secure Content Storage Association) – τα ιδρυτικά μέλη της οποίας περιλαμβάνουν τις SanDisk, 20th Century Fox, Warner Bros. και Western Digital – με στόχο τη θέσπιση των συγκεκριμένων προτύπων ασφαλείας για την διάθεση περιεχομένου των Χολιγουντιανών στούντιο μέσω υπηρεσιών μεταφοράς αρχείων (download).

Τέλος, η Samsung Electronics δηλώνει πως θα αναλάβει ηγετικό ρόλο και στη δημιουργία περιεχομένου UHD, σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα studio στο Χόλιγουντ. Τον Ιούλιο, η εταιρεία σε συνεργασία με 20th Century Fox και Paramount, λάνσαρε ένα UHD Video Pack, έναν δίσκο 500 GB που περιείχε συνολικά 40 τίτλους σε UHD, μεταξύ των οποίων διάσημες ταινίες όπως το «Star Trek Into Darkness» και το «Η Ζωή του Πι», καθώς και ντοκιμαντέρ.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024