Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διεθνής η διωκτική αρχή για την καταπολέμηση του εγκλήματος online

Διεθνής η διωκτική αρχή για την καταπολέμηση του εγκλήματος online

Κοινή δράση για την καταπολέμηση των μεγαλύτερων εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο αναλαμβάνουν το EC3, Ευρωπαϊκό Κέντρο για τα Εγκλήματα στον Κυβερνοχώρο,  η TaskForce της Ε.Ε. για το Κυβερνοέγκλημα, το FBI και η βρετανική Εθνική Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος NCA. Συνεργαζόμενες οι διωκτικές αρχές συστήνουν την J-CAT (Joint Cybercrime Action Taskforce) η οποία θα αναλάβει τον συντονισμό των αστυνομικών δυνάμεων που ερευνούν υποθέσεις εγκλημάτων που διαπράττονται μέσω Διαδικτύου.

Κοινή δράση για την καταπολέμηση των μεγαλύτερων εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο αναλαμβάνουν το EC3, Ευρωπαϊκό Κέντρο για τα Εγκλήματα στον Κυβερνοχώρο, η TaskForce της Ε.Ε. για το Κυβερνοέγκλημα, το FBI και η βρετανική Εθνική Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος NCA. Συνεργαζόμενες οι διωκτικές αρχές συστήνουν την J-CAT (Joint Cybercrime Action Taskforce) η οποία θα αναλάβει τον διεθνή συντονισμό των αστυνομικών δυνάμεων που ερευνούν υποθέσεις εγκλημάτων που διαπράττονται μέσω Διαδικτύου, όπου δεν υπάρχουν σύνορα. Η J-CAT λειτουργούσε ήδη πιλοτικά επί έξι μήνες.

Μέχρι τώρα στην J-CAT συμμετέχουν αστυνομικοί από την Αυστρία, τον Καναδά, την Γερμανία, την Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Αυστραλία και η Κολομβία έχουν επίσης δεσμευτεί να συμμετέχουν στο διαρκές εγχείρημα.

Μεταξύ άλλων, η J-CAT θα διερευνά υποθέσεις που αφορούν την δημιουργία malware (κακόβουλου λογισμικού), την διάδοσή του, την δημιουργία botnet, την διενέργεια εγκλημάτων κατά παραγγελία (Crime as a Service), τις απάτες μέσω Διαδικτύου, την δημιουργία trojan για την υποκλοπή στοιχείων εισόδου σε υπηρεσίες e-banking, την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε δίκτυα και άλλα εγκλήματα. Η J-CAT θα συνεργάζεται στενά και με την CERT-ΕΕ, την ομάδα της ΕΕ για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών στην πληροφορική.

Επικεφαλής της ομάδας J-CAT θα είναι ο Andy Archibald, Deputy Director στην μονάδα National Cyber Crime από την βρετανική NCA.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024