Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tablet 7 ιντσών με Windows 8.1 στα $120 λανσάρει η Toshiba στις ΗΠΑ

Tablet 7 ιντσών με Windows 8.1 στα $120 λανσάρει η Toshiba στις ΗΠΑ

Το πρώτο tablet με Windows 8.1 πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αμερικανική αγορά, μετά την ανακοίνωση του Encore Mini από την Toshiba. Μετά την στενή συνεργασία της με την Microsoft, ο κατασκευαστής ανακοίνωσε την διάθεση της πρώτης ταμπλέτας με Windows 8.1 αντί 119,99 δολαρίων. Το τάμπλετ 7 ιντσών παρέχει επίσης στον χρήστη έναν χρόνο δωρεάν χρήσης της υπηρεσίας Office 365 Personal καθώς και αποθηκευτικό χώρο 1TB στο Microsoft OneDrive.

Το πρώτο tablet με Windows 8.1 πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αμερικανική αγορά, μετά την ανακοίνωση του Encore Mini από την Toshiba. Μετά την στενή συνεργασία της με την Microsoft, ο κατασκευαστής ανακοίνωσε την διάθεση της πρώτης ταμπλέτας με Windows 8.1 αντί 119,99 δολαρίων, ήτοι περίπου 90 ευρώ –σημαντικά φθηνότερο από ότι αναμενόταν. Το τάμπλετ 7 ιντσών παρέχει επίσης στον χρήστη έναν χρόνο δωρεάν χρήσης της υπηρεσίας Office 365 Personal καθώς και αποθηκευτικό χώρο 1TB στο Microsoft OneDrive.

To Encore Mini έχει οθόνη πολλαπλής αφής με υποστηριζόμενη ανάλυση 1024 x 600, επεξεργαστή Intel Atom Z3735G (τετραπύρηνο), δυνατότητα σύνδεσης μέσω Wi-Fi 802.11n και επικοινωνίας με Bluetooth 4.0. Επίσης, στα τεχνικά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται webcam και μικρόφωνο μπροστά (για βιντεοδιασκέψεις) και κάμερα 2Mpixel πίσω για λήψη φωτογραφιών και βίντεο. Ο εσωτερικός χώρος περιορίζεται στα 16GB και η μνήμη RAM στο 1GB μόλις. Το Encore Mini έχει υποδοχή microSD για κάρτες μνήμης με χωρητικότητα έως και 128GB (SDXC). Σε ότι αφορά στην οθόνη, η Toshiba επισημαίνει ότι οι μικρές φωτεινές κουκίδες που μπορεί να εμφανίζονται είναι εγγενές χαρακτηριστικό της τεχνολογίας κατασκευής TFT. H συσκευή έχει βάρος 708 γραμμάρια και πάχος 1,09 εκατοστά.

Πλήθος μικρών tablet με Windows 8.1 χαμηλού κόστους αναμένεται να πλημμυρίσουν τις αγορές (σύντομα θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά μια επίσης οικονομική εκδοχή από την bitmore με Windows 8.1).

H Microsoft έχει κάνει γνωστή την πρόθεσή της να διαθέσει τα Windows 8.1 with Bing δωρεάν στους κατασκευαστές tablet κάτω των 9 ιντσών και η Toshiba ήταν ο πρώτος κατασκευαστής που ανακοίνωσε ότι θα επιχειρήσει τις πρώτες υλοποιήσεις. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πρώτου tablet με Windows 8.1 οπωσδήποτε δεν εκπλήσουν, εντούτοις τώρα τα Androidειδή δεν είναι τα μόνο προσιτά tablet σε όλους.

Πάντως, είναι μάλλον φανερό ότι η Microsoft βλέπει στις εξαιρετικά οικονομικές ταμπλέτες μια ευκαιρία για να δώσει ώθηση στις διαδικτυακές της υπηρεσίες σε ένα ολοένα πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Στην προσπάθειά της μοιάζει να θυσιάζει το λειτουργικό της σύστημα και να το χρησιμοποιεί πλέον ως όχημα για την μετεξέλιξή της. Ενδεικτικό είναι ότι δεν διστάζει να διαθέσει ακόμα και τα δικά της πλέον Lumia με το αιρετικό Android, για να εξυπηρετήσει την μετάβασή της στο μέλλον.

Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024