Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Apple iPhone 6 και iPhone 6 Plus από τις 19 Σεπτεμβρίου σε εννέα χώρες

Apple iPhone 6 και iPhone 6 Plus από τις 19 Σεπτεμβρίου σε εννέα χώρες

«Το μεγαλύτερο άλμα στην εξέλιξη του iPhone» ανακοίνωσε στις 9 Σεπτεμβρίου η Apple, με δύο νέα μοντέλα. Με οθόνη Retina HD διαγωνίου 4,7 και 5,5 ιντσών που αγκαλιάζει iPhone 6 και iPhone 6 Plus είναι πιο λεπτά από τα προγενέστερα σε ένα ενιαίο σώμα από ανοδιωμένο αλουμίνιο, εντούτοις σχεδιασμένα έτσι ώστε «να χρησιμοποιούνται με άνεση με το ένα χέρι».

«Το μεγαλύτερο άλμα στην εξέλιξη του iPhone» ανακοίνωσε στις 9 Σεπτεμβρίου η Apple, με δύο νέα μοντέλα. iPhone 6 και iPhone 6 Plus έρχονται με οθόνη Retina HD διαγωνίου 4,7 και 5,5 ιντσών που αγκαλιάζει το λεπτότερο, αν και μεγαλύτερο, ενιαίο σώμα τους από ανοδιωμένο αλουμίνιο.

H οθόνη του iPhone 6 4,7 ιντσών έχει ανάλυση 1334×750, γεγονός που αυξάνει την ωφέλιμη επιφάνεια κατά 38% σε σχέση με το iPhone 5S. To iPhone 6 Plus των 5,5 ιντσών υποστηρίζει ανάλυση 1920×1080, αυξάνοντας κατά 88% την επιφάνεια προβολής, σχεδόν τριπλασιάζοντας τα pixel του iPhone 5S. Όπως εξηγεί η εταιρεία, η Retina HD εξασφαλίζει πιο βαθύ μαύρο, πιο ακριβή απόδοση των χρωμάτων και μεγαλύτερη γωνία θέασης.

Δείτε εικόνες από την εκδήλωση της Apple στο Flint Center of Performing Arts στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια. Η επιλογή δεν ήταν διόλου τυχαία. Εκεί είχε παρουσιάσει το 1984 ο Στήβεν Τζομπς τον πρώτο Macintosh, εκεί παρουσιάστηκε ο μπλε iMac. Και στο τέλος της εκδήλωσης, τραγούδησαν οι U2, το συγκρότημα για το οποίο κυκλοφόρησε special edition του iPod το 2004.

Η εταιρεία έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αύξηση των επιδόσεων των «έξυπνων» τηλεφώνων της, χάρη στην 64μπιτη αρχιτεκτονική δεύτερης γενιάς του τσιπ Α8 με τους 2 δισεκατομμύρια διακόπτες. Βελτιώσεις έγιναν επίσης στην κάμερα iSight και στην Facetime camera (f/2.2, 80% περισσότερο φως, HDR video), οι οποίες αποκτούν αφενός βελτιωμένη αυτόματη εστίαση, αφετέρου την δυνατότητα λήψης φωτογραφιών κατά ριπές (burst mode στην μπροστινή κάμερα). Αξιοσημείωτο επίσης ότι, το μοντέλο iPhone 6 Plus θα αναλαμβάνει την οπτική σταθεροποίηση εικόνας (optical image stabilization) και ότι η ταχύτητα λήψης βίντεο αυξήθηκε στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο στα 1080p και προστέθηκε η δυνατότητα αργής κίνησης (240fps), με υποστήριξη συνεχούς αυτόματης εστίασης και σταθεροποίηση βίντεο.

Αμφότερα τα νέα iPhone θα κυκλοφορήσουν με το επίσης νεότευκτο iOS 8 με όλα τα νέα χαρακτηριστικά που είχαν προαναγγελθεί τον Ιούνιο στο καθιερωμένο συνέδριο των προγραμματιστών WWDC 2014 (QuickType keyboard, Health app, Family Sharing, iCloud Drive).Το iOS 8 αναμένεται να διατεθεί ως ενημέρωση και σε χρήστες παλαιότερων συσκευών iOS στις 17 Σεπτεμβρίου.

Οι εξελίξεις στον τομέα των επεξεργαστών (A8 με νέο επεξεργαστή σήματος εικόνας και νέο M8 συνεπεξεργαστή κίνησης) καθώς και η υιοθέτηση μιας νέας τεχνολογίας ανάπτυξης γραφικών (Metal), δημιούργησαν προσδοκίες για περισσότερο παιχνίδι στο iPhone, με την υπόσχεση του κατασκευαστή ότι η εμπειρία θα είναι «επιπέδου κονσόλας».

Σε ότι αφορά τους ενσωματωμένους αισθητήρες τους, αμφότερα τα μοντέλα αφήνουν στον συνεπεξεργαστή κίνησης την συγκέντρωση σημαντικών παραμέτρων (πόσο βαδίσατε ή τρέξατε, πόσα σκαλιά ανεβήκατε, ή πόσες φορές ανεβήκατε σε αεροπλάνο), δεδομένα που μεταφέρονται και αξιοποιούνται από το Health app της Apple, το οποίο φιλοδοξεί σε συνδυασμό με το ρολόι που επίσης ανακοίνωσε η Apple να αναλάβει ρόλο προσωπικού γυμναστή με ενδεδειγμένες προτάσεις εξάσκησης.

Με το iPhone 6 και 6 Plus, η Apple εγκαινιάζει επίσης, την υπηρεσία Apple Pay ως έναν ασφαλή τρόπο πληρωμής για πλήθος προϊόντων και υπηρεσιών στα φυσικά καταστήματα ή online. Πρόκειται για μια μέθοδο ανέπαφων πληρωμών για την οποία απαιτείται η ύπαρξη σχετικού τερματικού στο κατάστημα. Η Apple ανέφερε ότι 220.000 καταστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι έτοιμα να δεχτούν τις πρώτες πληρωμές με iPhone 6 και iPhone 6 Plus (όπως άλλωστε και με το Apple Watch).


Σε ότι αφορά την δικτύωση, η Apple ανακοίνωσε ότι τα νέα μοντέλα θα υποστηρίζουν την τεχνολογία μετάδοσης φωνής μέσω των δικτύων 4ης γενιάς, LTE, το επονομαζόμενο VoLTE καθώς και WiFi Calling, υπό την προϋπόθεση ότι το εκάστοτε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας υποστηρίζει τις τεχνολογίες αυτές (θα διατεθούν ως ενημέρωση στο iOS 8 τον Οκτώβριο). Επίσης, προστέθηκε η υποστήριξη του ταχύτερου Wi-Fi, 802.11ac (έως 433Mbps).

Η Apple θα αρχίσει να δέχεται προ-παραγγελίες για το iPhone 6 και το iPhone 6 Plus την Παρασκευή, με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για τις 19 Σεπτεμβρίου 2014. To iPhone 6 θα κυκλοφορήσει σε χρυσό και σε «silver gray» ή «space gray» αντί $199 (16GB), $299 (64GB) και $399 (για πρώτη φορά, με χωρητικότητα 128GB, χωρίς όμως επιλογή για 32GB) με διετές συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας από τα συνεργαζόμενα αμερικανικά δίκτυα.

Οι τιμές για το iPhone 6 Plus ξεκινούν από τα 299 δολάρια (16GB), φτάνουν στα 399 δολάρια για το μοντέλο με 64GB και στα 499 δολάρια για το μοντέλο των 128GB, επίσης με διετές συμβόλαιο. Μεταξύ των εννέα πρώτων αγορών όπου θα διατεθούν, η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Με το λανσάρισμα των νέων iPhone, το iPhone 5S θα παραμείνει στις προθήκες των Apple Store με χωρητικότητα 16 ή 32 GB αντί 99 και 149 δολαρίων αντίστοιχα. Από το iPhone 5C, μόνο ένα μοντέλο 8GB θα συνεχίσει να διατίθεται από τα δίκτυα δωρεάν με διετές συμβόλαιο.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Οριστικό deal του Ολυμπιακού με Μπαρτζώκα – Ανανεώνει μέχρι το 2027»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βρει οριστικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027 – Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024