Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το Apple Pay έρχεται και στην Ευρώπη, προαναγγέλλει η Visa Europe

Το Apple Pay έρχεται και στην Ευρώπη, προαναγγέλλει η Visa Europe

Την επέκταση των πληρωμών μέσω iPhone και στην Ευρώπη προανήγγειλε με ανακοίνωσή της η Visa Europe. Μετά την ανακοίνωση της υπηρεσίας Apple Pay στις ΗΠΑ από την Apple, η Visa έσπευσε να επιβεβαιώσει πως θα υποστηρίζει τις υπηρεσίες πληρωμών online και offline, με iPhone 6, iPhone 6 Plus και το Apple Watch. Αξιωματούχος της Visa χαρακτηρίζει ορόσημο για τις ηλεκτρονικές πληρωμές την είσοδο της Apple στον τομέα αυτό.

Την επέκταση των πληρωμών μέσω iPhone και στην Ευρώπη προανήγγειλε με ανακοίνωσή της η Visa Europe. Μετά την ανακοίνωση της υπηρεσίας Apple Pay στις ΗΠΑ από την Apple, η Visa έσπευσε να επιβεβαιώσει πως θα υποστηρίζει τις υπηρεσίες πληρωμών online και offline, με iPhone 6, iPhone 6 Plus και το Apple Watch. Αξιωματούχος της Visa χαρακτηρίζει ορόσημο για τις ηλεκτρονικές πληρωμές την είσοδο της Apple στον τομέα αυτό.

Συγκεκριμένα, στις 10 Σεπτεμβρίου 2014 η Visa δηλώνει πως τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα στις ΗΠΑ και σταδιακά και στις υπόλοιπες αγορές θα έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες Visa στην υπηρεσία Apple Pay, προσφέροντας στους πελάτες τους τη δυνατότητα να πραγματοποιούν πληρωμές με ευκολία και ασφάλεια σε επιλεγμένους εμπόρους, τόσο σε καταστήματα όσο και μέσω εφαρμογών.

Ο Steve Perry, Chief Digital Officer, Visa Europe, δήλωσε: «Η είσοδος της Apple στη συγκεκριμένη αγορά αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι στο παζλ των πληρωμών μέσω κινητού. Πρόκειται για ένα ορόσημο για τις ηλεκτρονικές πληρωμές, που αποτυπώνει τη δυναμική των πληρωμών μέσω κινητού και μέσω καρτών ανέπαφων συναλλαγών»

«Η Visa Europe έχει οδηγήσει τις εξελίξεις στον τομέα των NFC πληρωμών ήδη από το λανσάρισμα των πρώτων καρτών και τερματικών ανέπαφων πληρωμών το 2007. Σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια τερματικά Visa για ανέπαφες συναλλαγές σε καταστήματα σε όλη την Ευρώπη, έτοιμα να δεχθούν πληρωμές μέσω κινητού. Η απόφαση της Apple να μπει στη συγκεκριμένη αγορά αντικατοπτρίζει το περιθώριο ευκαιριών που υπάρχει σήμερα στις ηλεκτρονικές πληρωμές. Η υποστήριξη εκ μέρους της Apple θα ενισχύσει τη χρήση των ανέπαφων υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για όλους τους εμπλεκόμενους στο οικοσύστημα των πληρωμών μέσω κινητού».

«Συνεργαζόμαστε στενά με την Apple και με τις τράπεζες μέλη μας προκειμένου να φέρουμε αυτή τη νέα υπηρεσία στην ευρωπαϊκή αγορά».
{{{related}}}

Τι είναι το Apple Pay

Το Apple Pay είναι μια υπηρεσία της Apple που θα επιτρέψει στους κατόχους των iPhone 6 και iPhone 6 Plus, καθώς και στους κατόχους του πρώτου ρολογιού της, Apple Watch (και επομένως και στους κατόχους iPhone 5, iPhone 5c και iPhone 5s) να χρεώνουν την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα American Express, MasterCard και Visa που έχει εκδώσει η τράπεζά τους με ένα πέρασμα του τηλεφώνου τους μπροστά από το τερματικό ανέπαφων συναλλαγών του καταστήματος.

Στις ΗΠΑ, η Apple έχει εξασφαλίσει την συνεργασία των τραπεζών που εκδίδουν τις κάρτες για το 83% του όγκου των συναλλαγών στις ΗΠΑ. Bloomingdale’s, Disney Store, Walt Disney World Resort, Duane Reade, Macy’s, McDonald’s, Sephora, Staples, Subway, Walgreens και Whole Foods Market και 220.000 ακόμα καταστήματα ανά τις ΗΠΑ θα δέχονται πληρωμές με iPhone. Επίσης, το Apple Pay θα χρησιμοποιείται για τις αγορές εντός εφαρμογών από το App Store.

«Οι πιθανότητες για απάτη μειώνονται καθώς ο ταμίας δεν θα βλέπει στο εξής το ονοματεπώνυμο, τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας ή τον κωδικό ασφαλείας της κάρτας σας», σημείωσε αξιωματούχος της εταιρείας κατά την πρώτη παρουσίαση του Apple Pay στις 9 Σεπτεμβρίου. Η Apple δεν ενημερώνεται για το ιστορικό των πληρωμών σας (τι αγοράσατε, από που και πόσο). Σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής, οι χρήστες θα πρέπει να αξιοποιούν την υπηρεσία Εύρεση iPhone για να αποκλείσουν την χρήση του για πληρωμές (suspend payments), αναφέρει η Apple.

Πώς όμως αλλάζει ο τρόπος πληρωμής με το Apple Pay;

Όταν ο χρήστης προσθέτει μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα στο Apple Pay (ή κάνει την προσθήκη μιας κάρτας που έχει ήδη εισάγει για αγορές από το iTunes Store), οι αριθμοί τους δεν αποθηκεύονται ούτε στην συσκευή ούτε σε διακομιστές της Apple. Αντ’αυτού, αποδίδεται ένας μοναδικός αριθμός λογαριασμού της συσκευής (Device Account Number, DAN), ο οποίος κρυπτογραφείται και αποθηκεύεται με ασφάλεια στο λεγόμενο Secure Element του iPhone ή του Apple Watch. Η εξουσιοδότηση για κάθε συναλλαγή γίνεται με έναν μοναδικό κωδικό που παράγεται κάθε φορά με την χρήση του Device Account Number. Αντί του security code στο πίσω μέρος της πιστωτικής κάρτας, το Apple Pay δημιουργεί δυναμικά έναν ασφαλή κωδικό.

Το Apple Pay εισάγει την Apple και στον κόσμο των πληρωμών online, καθώς το shopping μεταφέρεται στα app των καταστημάτων. Το Apple Pay μπορεί να υποστηρίζει τις πληρωμές μέσω app με την χρήση του TouchID, έτσι ώστε η συναλλαγή να ολοκληρώνεται με ένα άγγιγμα στον αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος στο iPhone.

H υπηρεσία ανέπαφων πληρωμών της Apple θα αρχίσει να χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 2014, αφού προηγουμένως κυκλοφορήσει ως δωρεάν ενημέρωση στο iOS 8 (το οποίο λανσάρεται στις 17 Σεπτεμβρίου).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024