Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Google ξεκινάει την διάθεση των Androidών κάτω των 100 δολαρίων

Η Google ξεκινάει την διάθεση των Androidών κάτω των 100 δολαρίων

Πιστή στο χρονοδιάγραμμά της, η Google άρχισε να διαθέτει τα πρώτα smartphone Android One, ξεκινώντας την προέλαση των smartphone κάτω των 100 δολαρίων από την πολυπληθή Ινδία. Το πιο οικονομικό Android One στην Ινδία πωλείται στις 6399 ρούπιες ($105) και φυσικά φοράει Android κατευθείαν από το Μάουντεν Βιου, χωρίς κοστούμι από τους κατασκευαστές.

Πιστή στο χρονοδιάγραμμά της, η Google άρχισε να διαθέτει τα πρώτα smartphone Android One, ξεκινώντας την προέλαση των smartphone κάτω των 100 δολαρίων από την πολυπληθή Ινδία. Το πιο οικονομικό Android One στην Ινδία πωλείται στις 6399 ρούπιες ($105) και φυσικά φοράει Android κατευθείαν από το Μάουντεν Βιου, χωρίς κοστούμι από τους κατασκευαστές.

Η Google έχει παρουσιάσει ένα «μενού» επιλογών με… τσιπς, χωρητικότητες, μπαταρίες και κάμερες στους συνεργαζόμενους κατασκευαστές. Έχει ακόμα συνάψει συμφωνία με ένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στην χώρα. Το λανσάρισμα των Android One γίνεται με τρία μοντέλα.

Σκοπός της, να κατορθώσει να ρίξει την τιμή ενός «υψηλής ποιότητας smartphone» με χαμηλό κόστος πρόσβασης στο Ίντερνετ, εξασφαλίζοντας με την συμμετοχή της οικονομίες κλίμακας.

Σήμερα στην Ινδία μόνο ένας στους 10 μπορεί να αποκτήσει smartphone, είπε η Google κατά την παρουσίαση των Android One στην ινδική πρωτεύουσα.

Οι βασικές προδιαγραφές του Android One:

Ειδικά για την αγορά της Ινδίας η συσκευή απαιτείται να διαθέτει δύο υποδοχές καρτών κινητής τηλεφωνίας (dual SIM), να έχει υποδοχή καρτών μνήμης (microSD slot), αποσπώμενη μπαταρία και ραδιόφωνο FM.

H συμφωνία της Google με το δίκτυο της Airtel, μεταδίδει το BBC, προβλέπει ότι δεν θα αφαιρείται από τα προβλεπόμενα ΜB του προγράμματος των συνδρομητών ο όγκος των ΜΒ για τις ενημερώσεις του Android, οι οποίες μάλιστα θα γίνονται αυτόματα, τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο χρήσης του τηλεφώνου. Ακόμα, οι χρήστες έχουν περιθώριο να κατεβάσουν apps συνολικού όγκου 200MB το μήνα (περίπου 50 apps), τα οποία επίσης δεν αφαιρούνται από το όριο data του προγράμματός τους. Η Google αναφέρει στον δικτυακό τόπο των Android One πως 1 εκατομμύριο apps στο Google Play Store, το κατάστημα εφαρμογών της Google, μπορούν να τρέξουν σε Android One.

Τέλος, η Google έχει προσθέσει στα Android One μια offline έκδοση του YouTube, που επιτρέπει στους χρήστες να ξαναδούν αργότερα εκτός σύνδεσης βίντεο που κατέβασαν όταν τα παρακολούθησαν χωρίς χρέωση «στο γραφείο» μέσω WiFi.

  • Το τμήμα Android έχει αναλάβει να υποβάλλει στις απαιτούμενες δοκιμές συμβατότητας με το Android και καλής λειτουργίας όλων των διαφορετικών συνδυασμών στο υλικό: «Εμείς το συντονίζουμε, εμείς καθαρίζουμε τυχόν bugs, εμείς το θωρακίζουμε, το ενημερώνουμε και ούτω καθεξής» είπε ο επικεφαλής του τμήματος, Sundar Pichai κατά την παρουσίαση στο Νέο Δελχί.

Σε ότι αφορά στους κατασκευαστές και στην επέκταση του προγράμματος, η Google είπε πως οι
Acer, Alcatel Onetouch, ASUS, HTC, Intex, Lava, Lenovo, Panasonic, Xolo, και η Qualcomm έχουν συμφωνήσει ότι θα παρουσιάσουν τα δικά τους Android One. Η Samsung ξεχώρισε δια της απουσίας της από την λίστα, αν και η εφημερίδα Wall Street Journal αναφέρεται σε πρόσφατο δημοσίευμά της σε φήμες που φέρουν την νοτιοκορεάτικη εταιρεία να λανσάρει στην χώρα τις δικές της οικονομικές προτάσεις, αλλά με το δικό της TizenOS.

Εναλλακτικές επιλογές για την προμήθεια ενός οικονομικού smartphone είναι επίσης οι συσκευές με FirefoxOS, που διατίθενται στην Ινδία (και στην Ελλάδα). Μετά την Ινδία, τα Android One θα κατευθυνθούν ανατολικά προς την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, το Νεπάλ και την Σρι Λάνκα, όπου θα προσγειωθούν πριν το τέλος του 2015. Το 2015 θα προστεθούν περισσότερες χώρες στο πρόγραμμα Android One.

Διαβάστε επίσης στο tech.in.gr:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024