Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εικονική περιήγηση στις Πυραμίδες της Αιγύπτου με το Google Street View

Εικονική περιήγηση στις Πυραμίδες της Αιγύπτου με το Google Street View

Ανοικτή πρόσκληση στους χρήστες του Διαδικτύου για μια εικονική περιήγηση στις Πυραμίδες της Γκίζας απευθύνει η Google, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε με την Unesco, το World Monuments Fund και το πρακτορείο Getty Images για την προβολή των αρχαιολογικών θησαυρών ανά τον κόσμο. Μπορείτε να κάνετε μια εικονική περιήγηση στις Πυραμίδες της Αιγύπτου από τον υπολογιστή σας.

Ανοικτή πρόσκληση στους χρήστες του Διαδικτύου για μια εικονική περιήγηση στις Πυραμίδες της Γκίζας απευθύνει η Google, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε με την Unesco, το World Monuments Fund και το πρακτορείο Getty Images για την προβολή των αρχαιολογικών θησαυρών ανά τον κόσμο.

Η Google μας καλεί «να ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο», σχεδόν πέντε χιλιάδες χρόνια πριν, όταν έξω από την αρχαία πόλη της Μέμφιδας, οι Αιγύπτιοι έχτισαν τις πυραμίδες ως τάφους για τους βασιλιάδες τους. Με ένα κλικ, οι επισκέπτες των χαρτών της Google μεταφέρονται στα μνημεία που σώζονται στην πόλη της Γκίζας. Εκεί, άνθρωποι πρόθυμοι να περπατήσουν μέσα στην έρημο φορτωμένοι με τον ειδικό εξοπλισμό της Google, το Trekker, ανέλαβαν την λήψη πανοραμικών φωτογραφιών με την άδεια των αρμόδιων Αρχών. Έτσι, μπορούμε να δούμε τις πυραμίδες του Χέοπα, του Χεφρήνου και του Μυκερίνου, ή το μεγαλύτερο γλυπτό του κόσμου, την Μεγάλη Σφίγγα μήκους 73 μέτρων και ύψους 20μ.

Στο Google Street View μπορεί να γίνει επίσης εικονική περιήγηση και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους της Αιγύπτου, όπως είναι η νεκρόπολη της Σακκάρα, η Ακρόπολη του Κάιτ Μπέι, η Ακρόπολη του Καΐρου, η Κρεμαστή Εκκλησία και τα ερείπια του Αμπού Μένα.

Η τουριστική βιομηχανία στην Αίγυπτο συνεχίζει να πλήττεται από τις αναταραχές μετά τον Ιανουάριο του 2011 και η εικονική περιήγηση στα μνημεία της θεωρείται ότι θα μπορούσε να δώσει την αναγκαία ώθηση.

Οι εικονικές επισκέψεις στην Ελλάδα έχουν ξεκινήσει από τον Ιούνιο 2014. Κατά την επίσημη πρώτη παρουσίαση του Google Street View στην Ελλάδα, η Google είχε δείξει με θαυμασμό διάφορα ελληνικά αξιοθέατα, όπως η Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη, και η Πύλη του Αδριανού στο κέντρο της Αθήνας.

Διαβάστε επίσης:

  • Google Art Project στα Μουσεία Ακρόπολης, Μπενάκη και Κυκλαδικής Τέχνης Η Google φέρνει την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά στο Διαδίκτυο και σε συνεργασία με τρία από τα σημαντικότερα μουσεία της Ελλάδας, το Μουσείο Ακρόπολης, Κυκλαδικής Τέχνης και Μπενάκη, ανοίγει ένα διαδικτυακό παράθυρο στην Τέχνη, παρουσιάζοντας με υπερηφάνεια το Google Art Project σήμερα, Πέμπτη 5 Απριλίου στο Μουσείο Ακρόπολης.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024