Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στους κόλπους των Microsoft Studios το Minecraft, εγκαταλείπει ο Notch

Στους κόλπους των Microsoft Studios το Minecraft, εγκαταλείπει ο Notch

H Microsoft συμφώνησε να καταβάλλει 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να προσθέσει στο πορτφόλιό της τον εξαιρετικά δημοφιλή τίτλο παιχνιδιού Minecraft, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει νωρίτερα. Έτσι, οι χίπις της μικρής σουηδικής εταιρείας που πούλησε περί τα 50 εκατομμύρια αντίτυπα του παιχνιδιού που ανέπτυξε πριν από πέντε χρόνια θα κατεβάσουν την επιγραφή με την επωνυμία Mojang και θα ανεβάσουν αυτή των Microsoft Studios.

H Microsoft συμφώνησε να καταβάλλει 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια (1,93 δισ. ευρώ) για να προσθέσει στο πορτφόλιό της τον εξαιρετικά δημοφιλή τίτλο παιχνιδιού Minecraft, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει νωρίτερα.

Έτσι, οι «χίπις» της μικρής σουηδικής εταιρείας που πούλησε περί τα 50 εκατομμύρια αντίτυπα ενός παιχνιδιού που ανέπτυξε πριν από πέντε χρόνια θα κατεβάσουν την επιγραφή με την επωνυμία Mojang και θα ανεβάσουν αυτή των Microsoft Studios. Πριν το τέλος του 2014, η εξαγορά της Mojang εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί και έτσι Minecraft, Halo, Forza και Fable θα συγκατοικήσουν.

Εν τω μεταξύ, η Microsoft σπεύδει να τονίσει πως το Minecraft θα συνεχίσει να διατίθεται σε όλες τις πλατφόρμες, δηλαδή σε PC, iOS, Android, Playstation και Xbox. O Σάτια Ναντέλλα, ο επικεφαλής της Microsoft που διαδέχτηκε τον Στήβεν Μπάλμερ προερχόμενος από το «σύννεφο» (cloud services), απέδωσε στον «ανοικτό» χαρακτήρα του παιχνιδιού την υψηλή προστιθέμενη αξία του επιτυχημένου franchise.

Το Minecraft χαρακτηρίζεται από την Microsoft ως ένα από τα πλέον δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών και δικαιολογεί την επένδυσή της αναφέροντας ενδεικτικά τον αριθμό των download σε PC από το 2009 μέχρι σήμερα: 100 εκατομμύρια. Το Minecraft είναι επίσης το πιο δημοφιλές διαδικτυακό παιχνίδι στο Xboxκαι η κορυφαία εφαρμογή επί πληρωμή σε περιβάλλον iOS και Android. H κοινότητα που έχει αναπτυχθεί διακρίνεται για το πάθος και την έντονη δράση της: σύμφωνα με τα εντυπωσιακά νούμερα που παραθέτει η Microsoft, είναι ο αριθμός των ωρών που ξοδεύουν τα παιδιά (μικρής ηλικίας) παίζοντας Minecraft στο Xbox 360: 2 δισεκατομμύρια ώρες μέσα σε δύο χρόνια. Επίσης, οι παίκτες θεωρούνται «πιστοί» αφού η συντριπτική πλειονότητά τους, σχεδόν το 90%, εμφανίζεται ως ενεργός το τελευταίο 12μηνο.

Εγκαταλείπει το Minecraft η ομάδα ανάπτυξης

Ο Carl Manneh, διευθύνων σύμβουλος του σουηδικού στούντιο, δήλωσε πως «καθώς οι δημιουργοί του θέτουν σε εφαρμογή τα νέα τους σχέδια, το υψηλό επίπεδο δημιουργικότητας των παικτών του Minecraft θα διατηρήσει την επιτυχία του παιχνιδιού και μελλοντικά».

Ο Carl Manneh, όπως και οι συνιδρυτές της Mojang, Markus Persson και Jakob Porser εγκαταλείπουν τον «ανοικτό» κόσμο του Minecraft. Μάλιστα, ο άνθρωπος πίσω από την σύλληψη του Minecraft, ο Persson, γνωστός ως Notch (gamer tag) εξέφρασε ευθέως τους λόγους για τους οποίους θα εγκαταλείψει την Mojang αμέσως μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, αργότερα φέτος.

Ο Notch εξομολογείται στο blog του πως, άθελά του «έχει γίνει σύμβολο» και πως προτιμά να παραμείνει ένα nerd που προγραμματίζει και έχει άποψη που μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα στα κοινωνικά δίκτυα (αναφερόμενος προφανώς σε παλαιότερο tweet του στις 16 Ιουνίου με το οποίο έλεγε ότι ευχαρίστως θα πούλαγε το μερίδιό του στο Minecraft «για να συνεχίσει την ζωή του»).

Αν και ο Persson θα φύγει με $1.8 δισεκατομμύρια στην τσέπη του, γράφει πως εάν στο μέλλον διακρίνει πως ένα δημιούργημά του κερδίζει έδαφος, θα το εγκαταλείψει «για να διατηρήσει τα λογικά του» και για να μην χρειάζεται να διαβάζει όλα αυτά τα επικριτικά σχόλια για το πρόσωπό του.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024