Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευκαιρία για την Microsoft, ο πονοκέφαλος της μετάβασης στο iOS 8

Ευκαιρία για την Microsoft, ο πονοκέφαλος της μετάβασης στο iOS 8

Το βράδυ της Παρασκευής, όταν η ξεκίνησε η διάθεση του ογκώδους αρχείου ενημέρωσης του iOS στην έκδοση iOS 8, η Microsoft διέκρινε μια μεγάλη ευκαιρία. Οι χρήστες iPhone επιχειρούσαν απεγνωσμένα να καθαρίσουν 4,6GB από τα τηλέφωνα που δεν δέχονται κάρτες μνήμης και με μια προσφορά περιορισμένης διάρκειας κάλεσε καταρχήν τους κατόχους iPhone να κατεβάσουν το OneDrive για iOS. «Έχετε 30GB εάν ενεργοποιήσετε την αυτόματη μεταφορά των φωτογραφιών σας στο δικό μας cloud», είπε ο διευθυντής του Microsoft OneDrive.

Το βράδυ της Παρασκευής, όταν η ξεκίνησε η διάθεση του ογκώδους αρχείου ενημέρωσης του iOS στην έκδοση iOS 8, η Microsoft διέκρινε μια μεγάλη ευκαιρία. Οι χρήστες iPhone επιχειρούσαν απεγνωσμένα να καθαρίσουν 4,6GB από τα τηλέφωνα που δεν δέχονται κάρτες μνήμης και με μια προσφορά περιορισμένης διάρκειας κάλεσε καταρχήν τους κατόχους iPhone να κατεβάσουν το OneDrive για iOS. «Έχετε 30GB εάν ενεργοποιήσετε την αυτόματη μεταφορά των φωτογραφιών σας στο δικό μας cloud», είπε ο διευθυντής του Microsoft OneDrive, υφιστάμενος του CEO Σάτια Ναντέλα, γνωστού και ως «ανθρώπου από το cloud», λόγω της πολυετούς ηγεσίας του στο αντίστοιχο τμήμα υπηρεσιών της Microsoft.

Ο Ντάγκλας Πίρσον ανακοίνωσε ότι διπλασιάζεται ο δωρεάν διαθέσιμος χώρος στην υπηρεσία φιλοξενίας και συγχρονισμού αρχείων της Microsoft που ανταγωνίζεται το Apple iCloud. Οι χρήστες κλήθηκαν να κατεβάσουν το OneDrive για iOS «γρήγορα» -πριν το τέλος Σεπτεμβρίου-, να κάνουν sign in, και να ενεργοποιήσουν την δυνατότητα αυτόματης μεταφοράς των φωτογραφιών τους στους διακομιστές της Microsoft για να έχουν 30GB. Έτσι, «θα πάψετε να ανησυχείτε για τον ελεύθερο χώρο ώστε να εγκαταστήσετε το iOS8, χωρίς να διαγράψετε φωτογραφίες και apps! Εάν αγοράσατε το καινούργιο iPhone, απλά τραβήξτε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και βίντεο χωρίς να ανησυχείτε για την χωρητικότητα του», γράφει χαρακτηριστικά στο επίσημο blog του OneDrive.

Η προσφορά αφορά και σε μη χρήστες iPhone, επισημαίνει ο Group Program Manager του OneDrive. Όσοι χρησιμοποιούν την OneDrive camera roll σε Windows Phone, σε Android και Windows θα δουν επίσης την χωρητικότητα να διπλασιάζεται. Μπορείτε να δείτε τα προγράμματα χρέωσης του OneDrive για χρήστες συσκευών iOS στον δικτυακό τόπο του OneDrive -η τρέχουσα τιμή προσφοράς περιορισμένου χρόνου για 1TB ανά χρήστη έχει μειωθεί στα €2 το μήνα, ενδεικτικό της έντονου τιμολογιακού ανταγωνισμού στο cloud.

Εν τω μεταξύ, η Apple παραπέμπει στις οδηγίες καλύτερης διαχείρισης χώρου στο iCloud. H υπηρεσία της Apple παραχωρεί 5GB στο iCloud, χωρίς να συνυπολογίζει τον όγκο αγορασμένης μουσικής, ταινιών, apps, βιβλίων, τηλεοπτικών εκπομπών και μοιραζόμενων άλμπουμ. Σε όσους δεν επαρκεί ο χώρος αυτός, προτείνει την αγορά 20GB με μηνιαία συνδρομή 1 ευρώ ή 200GB αντί 4 ευρώ, 500GB αντί €10 ή 1ΤΒ με 20 ευρώ.

Νωρίτερα, το Dropbox είχε εμφανίσει προβλήματα ασυμβατότητας με το iOS 8, προκαλώντας έναν ακόμα πονοκέφαλος στους χρήστες iOS. Εντούτοις, το πρόβλημα αυτό έχει πλέον επιλυθεί και οι εφαρμογές Dropbox και Carousel δεν ανεβάζουν διπλά αντίγραφα των φωτογραφιών και δεν διακόπτονται απότομα χωρίς προφανή λόγο (crash). H εταιρεία παραπέμπει στο δικό της Dropbox (2GB κατά την εγγραφή στην υπηρεσία) και στο Carousel app για την αυτόματη αποθήκευση λήψεων στο δικό της cloud. Η μηνιαία χρέωση για παραχώρηση 1TB στο Dropbox είναι περίπου 10 ευρώ (ή 99 ετησίως), στην μισή τιμή από το Apple iCloud

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024