Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Apple ανακαλεί το iOS 8.0.1 γιατί αχρηστεύει τα νέα iPhone ως τηλέφωνα

Η Apple ανακαλεί το iOS 8.0.1 γιατί αχρηστεύει τα νέα iPhone ως τηλέφωνα

Η ενημέρωση του iOS 8 που διέθεσε η Apple την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου ανακλήθηκε από την εταιρεία, μετά την αναγνώριση των προβλημάτων που ανέφεραν οι πρώτοι χρήστες. Το iOS 8.0.1 κατέστησε άχρηστα ως τηλέφωνα iPhone 6 και iPhone 6 Plus, αφού τα νέα smartphone της Apple έχασαν την δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Επιπλέον, ο αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος TouchID αρνιόταν να ξεκλειδώσει (μεταξύ άλλων) τα τηλέφωνά τους. 

Η ενημέρωση του iOS 8 που διέθεσε η Apple την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου ανακλήθηκε από την εταιρεία, μετά την αναγνώριση των προβλημάτων που ανέφεραν οι πρώτοι χρήστες. Το iOS 8.0.1 κατέστησε άχρηστα ως τηλέφωνα iPhone 6 και iPhone 6 Plus, όχι όμως παλαιότερα μοντέλα, αφού τα νέα smartphone της Apple έχασαν την δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Επιπλέον, ο αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος TouchID αρνιόταν να ξεκλειδώσει (μεταξύ άλλων) τα τηλέφωνά τους.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που ένα update προκαλεί, αντί να επιλύει, προβλήματα στις εταιρείες ανάπτυξης του εκάστοτε λογισμικού. Από την άλλη, ίσως είναι η πρώτη φορά που ανακαλείται ένα update από την Apple. Η λύση που συστήνει η εταιρεία στους κατόχους iPhone 6 και iPhone 6 Plus είναι η επανεγκατάσταση του iOS 8 αποκλειστικά μέσω iTunes από Mac ή PC. Εν τω μεταξύ, αναπτύσσεται το iOS 8.0.2 που θα λύσει το τρέχον πρόβλημα και τα προβλήματα που σκόπευε να επιλύσει το iOS 8.0.1. Το iOS 8.0.2 θα διατεθεί «αμέσως μόλις ετοιμαστεί, τις προσεχείς ημέρες», αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωσή της.

Επιπλέον, η Apple δίνει οδηγίες για την επανεγκατάσταση του iOS 8, στις οποίες περιλαμβάνεται η λήψη αντιγράφων ασφαλείας, σημειώνοντας πως τα iCloud backup δεν θα γίνουν restore σε προγενέστερη έκδοση, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης iOS 8. Σημειώνεται δε, πως, το αρχείο που πρέπει να κατεβάσουν οι κάτοχοι των νέων iPhone είναι διαφορετικό ανάλογα με το μοντέλο που έχουν αγοράσει: iPhone 6 ή iPhone 6 Plus.

Τέλος, επισημαίνεται πως το app Health θα πάψει να λειτουργεί μετά την επανεγκατάσταση του iOS 8, ένα πρόβλημα που η εταιρεία φιλοδοξεί να επιλύσει με το επόμενο update του iOS 8, iOS 8.0.2.

Το iOS 8, «the biggest software release ever», σύμφωνα με την Apple, άρχισε να διατίθεται στις 17 Σεπτεμβρίου. Αποδείχτηκε πραγματικός πονοκέφαλος για πολλούς από όσους επιχείρησαν να το κατεβάσουν over the air, αντί μέσω υπολογιστή και iTunes, αφού διαπίστωσαν ότι το μέγεθος του αρχείου εγκατάστασης ήταν τόσο μεγάλο που θα έπρεπε να διαγράψουν φωτογραφίες, βίντεο και μουσική για να κερδίσουν τον απαιτούμενο χώρο.

Εν τω μεταξύ, το Ίντερνετ δονείται από το #bendgate προκαλώντας άφθονο γέλιο, μετά την πρωτότυπη δοκιμασία στην οποία επέβαλλε blogger τα νέα τηλέφωνα της Apple. Το iPhone 6 Plus λυγίζει, αποδεικνύουν πολλοί πλέον video blogger, πιέζοντας με δύναμη το υψηλού κόστους smartphone μπροστά στην κάμερα, αλλά και αυτά από άλλους κατασκευαστές.

Πάντως, το λανσάρισμα των iPhone 6 και iPhone 6 Plus θεωρείται από το πλέον επιτυχημένο μέχρι στιγμής για την Apple, αφού χρειάστηκαν μόλις 2 ημέρες για να πουληθούν 10 εκατομμύρια από τα νεότερα Apple smartphones στις πρώτες 10 χώρες όπου διατέθηκαν.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024