Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προς δημοπρασία για υπηρεσίες 4G το ψηφιακό μέρισμα της Ελλάδας

Προς δημοπρασία για υπηρεσίες 4G το ψηφιακό μέρισμα της Ελλάδας

Τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014 η ΕΕΤΤ θα ξεκινήσει τη δημοπρασία πολλαπλών γύρων με αυξανόμενο τίμημα στις ζώνες των 800 και 2600 ΜHz με σκοπό την εμπορική αξιοποίηση και ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών (4G/LTE) στην κινητή ευρυζωνικότητα.

Τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014 η ΕΕΤΤ θα ξεκινήσει τη δημοπρασία πολλαπλών γύρων με αυξανόμενο τίμημα στις ζώνες των 800MHz και 2600 ΜHz με σκοπό την εμπορική αξιοποίηση και ανάπτυξη υπηρεσιών 4G/LTE στην κινητή ευρυζωνικότητα.

Η δημοπρασία, που θα συνεχιστεί έως την κατακύρωση του φάσματος στους υπερθεματιστές, αφορά την απονομή τριών τμημάτων ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 800 MHz και δεκαοκτώ τμημάτων ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 2600 ΜHz.

Η ζώνη των 800 MHz είναι μέρος του «ψηφιακού μερίσματος», δηλαδή του φάσματος που ελευθερώνεται με τη μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεοπτική τεχνολογία.
Στις 19 Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται η μετάβαση της Ελλάδας στην ψηφιακή τηλεόραση και η ζώνη απελευθερώνεται πλήρως. Αυτή η ζώνη συχνοτήτων έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει ασύρματες ευρυζωνικές επικοινωνίες σε μία ολόκληρη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των απομακρυσμένων και των αγροτικών περιοχών.

H απελευθέρωση του φάσματος στα 800MHz για το 4G στην Ε.Ε. έχει καθυστερήσει, όπως είχε επισημάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα μέσα του 2013. Η Ελλάδα είχε ζητήσει προθεσμία μέχρι τον Οκτώβριο 2014 (τμήμα της ζώνης χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς).

H Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων έχει εκπονήσει από το 2009 μελέτη προσδιορισμού και διαθεσιμότητας Ψηφιακού Μερίσματος για την ανάπτυξη προηγμένων υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών έως και την πλήρη έναρξη ψηφιακών τηλεοπτικών εκπομπών. Μπορείτε να διαβάσετε την Επιτελική Σύνοψη της μελέτης στα ελληνικά.

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024