Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έφτασε το μήνυμα του Ευγένιου Κασπέρσκι σε Interpol και Europol

Έφτασε το μήνυμα του Ευγένιου Κασπέρσκι σε Interpol και Europol

Ο επικεφαλής της Kaspersky Lab το είχε από καιρό πει: στην εποχή του Διαδικτύου, η αστυνομία μοιάζει να κυνηγάει ληστές σε αγωνιστικά αυτοκίνητα με έφιππους αστυνομικούς. Τώρα, ο Ευγένιος Κασπέρσκι ανακοινώνει την στενή συνεργασία της εταιρείας του με την Interpol και την Europol, ώστε «η καταπολέμηση του ψηφιακού εγκλήματος να περάσει σε νέο επίπεδο».

Ο επικεφαλής της Kaspersky Lab το είχε από καιρό πει: στην εποχή του Διαδικτύου, η αστυνομία μοιάζει να κυνηγάει ληστές σε αγωνιστικά αυτοκίνητα με έφιππους αστυνομικούς. Τώρα, ο Ευγένιος Κασπέρσκι ανακοινώνει την στενή συνεργασία της εταιρείας του με την Interpol και την Europol, ώστε «η καταπολέμηση του ψηφιακού εγκλήματος να περάσει σε νέο επίπεδο».

Νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο είχε ανακοινωθεί η σύσταση μιας διεθνούς διωκτικής Αρχής για την καταπολέμηση του εγκλήματος online. Η κοινή δράση αφορά στην καταπολέμηση των μεγαλύτερων εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο, και την αναλαμβάνουν το EC3, Ευρωπαϊκό Κέντρο για τα Εγκλήματα στον Κυβερνοχώρο, η TaskForce της Ε.Ε. για το Κυβερνοέγκλημα, το FBI και η βρετανική Εθνική Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος NCA. Συνεργαζόμενες οι διωκτικές αρχές συστήνουν την J-CAT (Joint Cybercrime Action Taskforce) η οποία θα αναλάβει τον συντονισμό των αστυνομικών δυνάμεων που ερευνούν υποθέσεις εγκλημάτων που διαπράττονται μέσω Διαδικτύου.

Η Kaspersky Lab υπέγραψε συμφωνία με την INTERPOL και ένα μνημόνιο συνεργασίας με τη Europol για την επέκταση του πεδίου της συνεργασίας μεταξύ της εταιρείας και των διωκτικών αρχών. Στις 30 Σεπτεμβρίου 2014, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab, και ο Ρόναλντ Κ. Νόμπλ, Γενικός Γραμματέας της INTERPOL, υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας, βάσει της οποίας, η εταιρεία θα παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες πληροφόρησης και συνεχούς υποστήριξης στο κέντρο Global Complex for Innovation (IGCI) της INTERPOL στη Σιγκαπούρη.

Την επόμενη μέρα, ο Κασπέρσκι και ο Troels Oerting, Αναπληρωτής Διευθυντής και Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ψηφιακού Εγκλήματος (EC3) της Europol, υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης, το οποίο ανοίγει το δρόμο για τη στενότερη συνεργασία μεταξύ της Kaspersky Lab και της ευρωπαϊκής διωκτικής αρχής. Και οι δύο συμφωνίες υπογράφηκαν κατά τη διάρκεια ειδικών τελετών στη Σιγκαπούρη, όπου φιλοξενείται το συνέδριο “INTERPOL-Europol Cybercrime Conference” (1-3 Οκτωβρίου 2014).

Διαβάστε επίσης στο tech.in.gr:

  • Στο Διαδίκτυο, έφιπποι αστυνομικοί κυνηγούν ληστές σε αγωνιστικά Οι καλοί και οι κακοί συμπεριφέρονται με παρόμοιους τρόπους στον πραγματικό και στον ψηφιακό κόσμο. Ωστόσο, ακόμη εμφανίζονται δυσκολίες όταν το κυνήγι γίνεται στο Διαδίκτυο. Μοιάζει με έφιππους αστυνομικούς που προσπαθούν να πιάσουν ληστές που προσπαθούν να διαφύγουν με αγωνιστικά αυτοκίνητα. Κάπως έτσι περιέγραψε τις τρέχουσες προσπάθειες αντιμετώπισης του εγκλήματος στο Διαδίκτυο από τις αστυνομικές αρχές ο Ευγένιος Κασπέρσκι, επικεφαλής ενός εργαστηρίου με 15ετή πείρα στις λύσεις ασφάλειας.

Ο Ευγένιος Κασπέρσκι δήλωσε: «Πρόκειται πραγματικά για ένα «άλμα προς τα εμπρός», όσον αφορά στον παγκόσμιο αγώνα κατά του ψηφιακού εγκλήματος. Οι συνεργασίες μας με την INTERPOL και τη Europol αποτελούν πρωτοποριακά επιτεύγματα για το σύνολο του κλάδου της ψηφιακής ασφάλειας. Αυτές οι συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της ασφάλειας στον ψηφιακό κόσμο. Οι συγκεκριμένες συνεργασίες είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένες με την εταιρική αποστολή μας να «σώσουμε τον κόσμο» από τις ψηφιακές απειλές. Καθώς οι απειλές κλιμακώνονται και η πολυπλοκότητα τους συνεχίζει να αυξάνεται, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με εθνικές και διεθνείς διωκτικές αρχές, καθώς και με άλλες εταιρείες ασφάλειας, με στόχο την αποτελεσματική καταπολέμηση των διαρκώς αυξανόμενων κινδύνων».

Η νέα συμφωνία με την INTERPOL ορίζει ότι η εταιρεία θα παρέχει πληροφόρηση σχετικά με τις ψηφιακές απειλές, καθώς και λύσεις hardware και λογισμικού για τη δημιουργία και τη λειτουργία του εργαστηρίου ψηφιακής εγκληματολογίας του IGCI, καθώς και άλλων λειτουργιών του νεοσύστατου κέντρου. Η Kaspersky Lab θα οργανώσει και θα πραγματοποιήσει μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους αξιωματικούς της INTERPOL, με στόχο την μεταφορά τεχνογνωσίας γύρω από την ανάλυση κακόβουλου λογισμικού, την ψηφιακή εγκληματολογία και την έρευνα για τις οικονομικές απειλές. Επίσης, ένας από τους κορυφαίους αναλυτές malware της εταιρείας θα τοποθετηθεί προσωρινά στο IGCI. Σημειώνεται ότι η συνεργασία της Kaspersky Lab και της INTERPOL ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2013.

Ο Ronald Noble, Γενικός Γραμματέας της INTERPOL, σχολίασε: «Η περίπλοκη και διαρκώς μεταβαλλόμενη φύση του τοπίου των ψηφιακών απειλών απαιτεί υψηλού επιπέδου τεχνική εξειδίκευση. Επιπλέον, η συνεργασία των διωκτικών αρχών με τον ιδιωτικό τομέα για την αποτελεσματική καταπολέμηση του ψηφιακού εγκλήματος και την ενίσχυση της ψηφιακής ασφάλειας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η συμφωνία της INTERPOL με την Kaspersky Lab είναι ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία μιας παγκόσμιας συμμαχίας κατά του ψηφιακού εγκλήματος. Επίσης, μας δίνει τη δυνατότητα να διασφαλίσουμε ότι παρέχουμε στις χώρες-μέλη μας την πιο ενημερωμένη υποστήριξη για την αντιμετώπιση των απειλών αυτών».

Από την πλευρά του, ο Troels Oerting, Αναπληρωτής Διευθυντής και Επικεφαλής του EC3 της Europol, σχολίασε: «Αυτό το μνημόνιο κατανόησης αποτελεί μια πολύ καλή βάση και ένα θεμέλιο για την επέκταση της ήδη καλής συνεργασίας μας με την Kaspersky Lab, στην κοινή μας προσπάθεια για την καταπολέμηση και την πρόληψη της ψηφιακής εγκληματικότητας στην Ευρώπη και διεθνώς. Είναι σημαντικό να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να μοιραστούμε τις εμπειρίες και τις γνώσεις μας και να κυνηγήσουμε τον κοινό μας στόχο – έναν ελεύθερο και ασφαλή ψηφιακό κόσμο με διαφάνεια. Αυτό είναι ένα ακόμα μεγάλο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για όλους μας!».

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024