Τετάρτη 22 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ευθύνες στην Google επιρρίπτουν σταρ-θύματα χάκινγκ, τις αρνείται η Google

Ευθύνες στην Google επιρρίπτουν σταρ-θύματα χάκινγκ, τις αρνείται η Google

Αποζημίωση τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων δολαρίων επιδιώκει να εξασφαλίσει από την Google δικηγόρος που εκπροσωπεί σταρ του Χόλιγουντ, γνωστά μοντέλα και αθλητές, καθώς όπως υποστηρίζει, η εταιρεία δεν απέσυρε όσο γρήγορα απαιτεί ο νόμος τις φωτογραφίες από την ιδιωτική ζωή των πελατών του, μετά την διαρροή τους από το διαδικτυακό συρτάρι της Apple.

Αποζημίωση τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων δολαρίων επιδιώκει να εξασφαλίσει από την Google η δικηγορική εταιρεία Lavely & Singer που εκπροσωπεί σταρ του Χόλιγουντ, γνωστά μοντέλα και αθλητές, καθώς όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής του επιτελείου της, η εταιρεία δεν απέσυρε όσο γρήγορα απαιτεί ο νόμος τις φωτογραφίες από την ιδιωτική ζωή των πελατών του, μετά την διαρροή τους από το διαδικτυακό συρτάρι της Apple (η επιστολή δημοσιεύεται από την New York Post).

Φωτογραφίες και βίντεο των πελατών μου, ανέβηκαν στο YouTube, το Blogger και άλλους διακομιστές των υπηρεσιών σας, και πρέπει να αποσυρθούν όπως ο νόμος προβλέπει, γράφει ο Martin Singer σε επιστολή του προς την Google. «Δεν πράξατε αρκετά γρήγορα, παραβιάσατε την DMCA», αναφερόμενος στην νομοθετική πράξη για τα πνευματικά δικαιώματα που υιοθετήθηκε στις ΗΠΑ το 1998 και προβλέπει ότι ανάλογα αιτήματα απόσυρσης περιεχομένου που καλύπτεται από πνευματικά δικαιώματα θα πρέπει να ικανοποιούνται «ταχέως», χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει το νομικά επιτρεπτό αυτό χρονικό περιθώριο. Ο δικηγόρος προσθέτει επίσης πως «άλλοι δικτυακοί τόποι και ISP/Hosts που δεν έχουν ούτε το μέγεθος ούτε τους πόρους της Google», κινητοποιήθηκαν άμεσα και εντός δύο ωρών από την υποβολή του αιτήματος είχαν πράξει ανάλογα. Έχουν πλέον παρέλθει τέσσερις εβδομάδες και ακόμα πολλές φωτογραφίες παραμένουν διαθέσιμες από τους διακομιστές των υπηρεσιών του, υποστηρίζει ο Singer.

H Google απάντησε στους ισχυρισμούς Singer λέγοντας πως η απόσυρση του επίμαχου περιεχομένου -«δεκάδες χιλιάδες φωτογραφίες» καθώς και το κλείσιμο εκατοντάδων λογαριασμών που ευθύνονται για την παραβίαση σε Google Plus, Blogger και YouTube έγινε εντός ωρών, όχι εβδομάδων. Στα αποτελέσματα αναζήτησης της μηχανής του ωστόσο, όπου γίνεται παραπομπή σε δικτυακούς τόπους τρίτων η εταιρεία θα πρέπει να λάβει σχετικά έγκυρα αιτήματα κατάργησης περιεχομένου, ως παραβίαση copytight σύμφωνα με την DMCA ή μετά την υποβολή σχετικών αναφορών από τους χρήστες τους οποίους αφορούν.

Σε άρθρο της Wall Street Journal, δικηγορικοί κύκλοι σημειώνουν ότι ο Singer έχει αναλάβει μια πρόκληση: να αποδείξει ότι η Google δεν έδρασε αρκετά γρήγορα, αφού ο νόμος δεν ορίζει επαρκώς πόσο γρήγορα θα έπρεπε να δράσει.

Διαβάστε περισσότερα για την κατάργηση περιεχομένου από το Google στον δικτυακό τόπο υποστήριξης της εταιρείας.

Περισσότερα για το ιστορικό της διαρροής φωτογραφιών διασημοτήτων μπορείτε να διαβάσετε στα ακόλουθα άρθρα:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Αφιέρωμα της Euroleague στον Ολυμπιακό ενόψει του Final Four (vid)

Η Euroleague ετοίμασε ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα για τον Ολυμπιακό με αφορμή το Final Four του Βερολίνου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Μαϊου 2024