Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
iPad Air 2, iOS 8.1, Yosemite και iMac με Retina 5K παρουσίασε η Apple

iPad Air 2, iOS 8.1, Yosemite και iMac με Retina 5K παρουσίασε η Apple

Η Apple ανακοίνωσε την διαθεσιμότητα του Mac OS X Yosemite και του iOS 8.1 την προσεχή Δευτέρα. To Apple Watch αναμένεται στις αρχές του 2015 «με ανυπομονησία» και το iPad Air 2 έρχεται με 40% καλύτερες επιδόσεις από το iPad Air στις 20 Οκτωβρίου, μαζί με το μικρό iPad mini 3. Επίσης, η Apple παρουσίασε τον νέο iMac 27 ιντσών με Retina 5K και νέο Mac mini.

Η Apple ανακοίνωσε την διαθεσιμότητα του Mac OS X Yosemite και του iOS 8.1 την προσεχή Δευτέρα. To Apple Watch αναμένεται στις αρχές του 2015 «με ανυπομονησία» και το iPad Air 2 έρχεται πριν το τέλος Οκτωβρίου και στην Ελλάδα, με 40% καλύτερες επιδόσεις από το iPad Air, μαζί με το μικρό iPad mini 3. Επίσης, η Apple παρουσίασε τον νέο iMac 27 ιντσών με Retina 5K και νέο Mac mini.

  • Δείτε πως εξελίχθηκε η παρουσίαση από την σελίδες μας στο Facebook –tech.in.gr- και ανατρέξτε στο Twitter @techingr

Δείτε φωτογραφίες από την παρουσίαση

Οι ανακοινώσεις μια προς μια

  • Την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου λανσάρεται στις ΗΠΑ το Apple Pay σε συνεργασία με πλήθος τραπεζών. Με το Apple Pay θα μπορούν να γίνουν επίσης οι αγορές apps καθώς και πληρωμές online.
  • Το Apple Watch θα κυκλοφορήσει «στις αρχές του 2015», βεβαιώνει ο Τιμ Κουκ, CEO της Apple, και δηλώνει ότι «ανυπομονεί κάθε μέρα».
  • Αναμείνατε την ενημέρωση στο iOS 8.1 με τις απαραίτητες βελτιώσεις, είπε ο επικεφαλής λογισμικού της Apple, Craig Federighi
  • H παρουσίαση συνεχίστηκε με το OS X Yosemite. O αρχιμηχανικός λογισμικού παρουσίασε την δυνατότητα μεταφοράς όλων των εργασιών του χρήστη από την μια συσκευή Apple στην άλλη. Πρόκειται για το Continuity, για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο tech.in.gr: Οι αλλαγές στο λειτουργικό σύστημα των υπολογιστών Mac στην καθιερωμένη ετήσια συνάντησή της με τους προγραμματιστές, στο Worldwide Developers Conference 2014. Το κυριότερο ίσως παραδοτέο του Mac OS X 10.10 ή Yosemite είναι το Continuity, η διασύνδεση δηλαδή του δημοφιλούς iPhone με τους υπολογιστές γραφείου και laptop της εταιρείας. Έτσι, για παράδειγμα, θα μπορεί κανείς να σερφάρει με το Safari από τον Mac και να συνεχίζει την πλοήγησή του ξεκλειδώνοντας το iPad προς τα πάνω. Οι χρήστες θα μπορούν να στέλνουν με ένα κλικ αρχεία από το ένα στο άλλο και τανάπαλιν. Επίσης, θα μπορούν να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα κίνησης δεδομένων του κινητού τηλεφώνου τους στον Mac τους (Instant Hotspot). Mε το λεγόμενο Handoff, οι συσκευές θα μοιάζουν να αναγνωρίζονται και θα παραδίδουν η μια στην άλλη την σκυτάλη όταν ο χρήστης το επιλέξει.

  • Στις 20 Οκτωβρίου θα είναι διαθέσιμη δωρεάν η ενημέρωση στο OS X Yosemite και στο iOS 8.1 με υποστήριξη του συγχρονισμού φωτογραφιών, του Apple Pay και άλλες βελτιώσεις.
  • O συνολικός αριθμός iPad που έχει διαθέσει η Apple ανέρχεται στα 225 εκατομμύρια, είπε ο CEO της Apple. «Acer, Dell, HP και Lenovo πούλησαν λιγότερα PC από τα 70 εκατομμύρια iPad που πούλησε η Apple μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2014», επεσήμανε ο Τιμ Κουκ.
  • Ο CEO εμφανίστηκε επί σκηνής με ένα χρυσό iPad Air 2. Στα 6,1mm, το iPad Air 2 είναι 18% πιο λεπτό το Apple iPad Air 2 -«ακόμα και δύο μαζί είναι πιο λεπτά από το πρώτο iPad». Επίσης, έχει αντι-ανακλαστική επίστρωση, και επεξεργαστή Α8Χ, μια ειδική έκδοση του 64μπιτου Α8 ειδικά για το iPad Air 2 με 3 δισ. τρανζίστορ που εγγυώνται 40% μεγαλύτερες επιδόσεις από το προγενέστερο μοντέλο και GPU για βελτιωμένα γραφικά. To iPad Air 2 θα έρθει εξοπλισμένο με μια νέα iSight camera 8Mpixel, και υποστήριξη πανοραμικών και συνεχών λήψεων (burst mode), καθώς και timelapse που δείχνει τα βίντεο σε γρήγορη κίνηση. Η iSight camera του iPad Air 2 υποστηρίζει επίσης την λήψη βίντεο σε αργή κίνηση. H μπροστινή κάμερα του iPad Air 2, η FaceTime Camera υποστηρίζει την λήψη selfie σε burst mode. Το iPad Air 2 θα έχει TouchID και θα διατεθεί και σε χρυσό.
  • Οι τιμές για το iPad Air 2 είναι:
  • $499 (499 USD = 390 EUR) για 16GB
  • $599 (599 USD = 468 EUR) για 64GB
  • $699 (699 USD = 546 EUR) για 128GB για την έκδοση WiFi
    Οι τιμές για τις εκδόσεις WiFi+Cellular ξεκινούν από τα 629 δολάρια.
  • Για το iPad mini 3 -από $399 (399 USD = 312 EUR)-, η Apple περιορίστηκε να ανακοινώσει την διάθεση και την τιμή του καθώς και την μείωση της τιμής του iPad mini στα 249 δολάρια και του iPad Air στα 399 δολάρια.
  • Η διάθεση των iPad Air 2 και iPad mini 3 θα ξεκινήσει την εβδομάδα της 20ης Οκτωβρίου και οι προπαραγγελίες από τις 17 Οκτωβρίου 2014. Τα iPad Air 2 και iPad Mini 3 θα κυκλοφορήσουν και στην Ελλάδα προς το τέλος Οκτωβρίου 2014.
  • Η Apple ανακοίνωσε τον νέο iMac 27 ιντσών με Retina Display, 5Κ Retina με τον εντυπωσιακό αριθμό pixel -14,7 εκατομμύρια pixel-, ο οποίος θα διατεθεί άμεσα αντί 2.499 δολαρίων στις ΗΠΑ.
  • Επίσης, η Apple ανανεώνει τον Mac mini με τους νεότερους επεξεργαστές της και τον διαθέτει αντί 499 δολαρίων. Πρόκειται για τον Mac που επιλέγουν συνήθως οι νεοεισερχόμενοι στον κόσμο της Apple για το γραφείο.

Στην σημερινή εκδήλωση, η Apple ήταν αναμενόμενο να παρουσιάσει τους διαδόχους των iPad Air και iPad Mini με Retina Display, σύμφωνα με το καθιερωμένο πλέον χρονοδιάγραμμα, σε απόσταση ενός έτους από γενιά σε γενιά. Ωστόσο, κάποιος πρόλαβε να κάνει τα αποκαλυπτήρια λίγο νωρίτερα, ίσως «κατά λάθος»:Η Apple έκανε «κατά λάθος» τα αποκαλυπτήρια του iPad Air 2 και iPad mini 3.
Τον Οκτώβριο του 2013, ο Τιμ Κουκ η Apple υιοθέτησε την πρακτική της δωρεάν διάθεσης αναβαθμίσεων στο λειτουργικό σύστημα των Mac και προέτρεψε και άλλους να το κάνουν. Επίσης, οι σουίτες εφαρμογών iLife και iWork άρχισαν να διατίθενται δωρεάν σε όλες τις συσκευές με iOS 7. Ο Κουκ επιβεβαίωσε στην εκδήλωση της 16ης Οκτωβρίου την δέσμευση της Apple για δωρεάν αναβαθμίσεις και αναφέρθηκε στην διάθεση και του iWork δωρεάν.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi, @techingr

    In.gr Τεχνολογία

    Sports in

    «Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

    Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024