Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εθισμό στο Google Glass, διαπιστώνουν αμερικανοί γιατροί

Εθισμό στο Google Glass, διαπιστώνουν αμερικανοί γιατροί

Την πρώτη περίπτωση ψυχικής διαταραχής που αποδίδεται στο -μη αναγνωρισμένο ως τέτοιο- νόσημα του εθισμού στο Διαδίκτυο από την χρήση του Google Glass τεκμηριώνουν αμερικανοί γιατροί.

Την πρώτη περίπτωση ψυχικής διαταραχής που αποδίδεται στο -μη αναγνωρισμένο ως τέτοιο- νόσημα του εθισμού στο Διαδίκτυο από την χρήση του Google Glass τεκμηριώνουν αμερικανοί γιατροί.

Ασθενής ήταν ένας άνδρας 31 ετών που εισήχθη στο κέντρο αποτοξίνωσης του Αμερικανικού Ναυτικού το καλοκαίρι του 2014 με συμπτώματα αλκοολισμού. Εμφάνιζε συμπτώματα κατάθλιψης τα οποία γρήγορα αποδόθηκαν στην έλλειψη των Γυαλιών του, διέκριναν οι γιατροί από το Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ, τα οποία φορούσε διαρκώς επί 18 ώρες, με μικρά διαλείμματα για να κοιμηθεί ή να κάνει μπάνιο.

Οι Kathryn Yunga, Erin Eickhoffa, Diane L. Davisa, Warren P. Klama και Andrew P. Doanc εξέδωσαν σχετικό κείμενο αναφοράς στην επιστημονική επιθεώρηση Addictive Behaviors.

O ασθενής ήταν ιδιαίτερα ευερέθιστος όταν δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Google Glass, συχνά και ακούσια έκανε με το δεξί του χέρι μια κίνηση προς το κεφάλι του και στην συνέχεια ένα χτύπημα με τον δείκτη του, κίνηση με την οποία ενεργοποιούνται τα Γυαλιά της Google. Όποτε του ζητούσαν να βγάλει τα Γυαλιά στο εργασιακό του περιβάλλον, γινόταν οξύθυμος και επιχειρηματολογούσε περί του αντιθέτου.

Ο νεαρός άνδρας παρέμεινε επί 35 ημέρες σε κατ’οίκον θεραπεία και τελικά η ευερεθιστικότητά του μειώθηκε όπως και οι ακούσιες κινήσεις. Βελτιώθηκε επίσης η βραχυπρόθεσμη μνήμη του και η διαύγειά του. Κατά διαστήματα, συνέχισε να βλέπει όνειρα σαν να κοιτάει μέσα από το Google Glass, δημοσιεύουν οι γιατροί.

Τα, κατά τα λοιπά, υπέροχα Γυαλιά της Google έχουν δεχτεί έντονη κριτική κυρίως γιατί ενοχλούν όσους έχουν απέναντί τους κάποιον που τα φοράει, φοβούμενοι ότι καταγράφονται χωρίς την συναίνεσή τους. Αυτός είναι και ο λόγος που αυξάνονται οι φωνές που τα τοποθετούν ήδη στο ράφι της ιστορίας, όπως ο γνωστός αρθρογράφος του περιοδικού PC Magazine, John Dvorak (R.I.P Google Glass) ή για άλλους λόγους όπως αυτόν που επικαλέστηκε ο διάδοχος του Steve Jobs, Tim Cook:

Πάντως, η Google έχει ήδη καταρρίψει πολλούς από τους «μύθους» που περιβάλλουν τα Γυαλιά της, μεταξύ των οποίων και ότι το Google Glass θα βρεθεί σύντομα στα ράφια των καταστημάτων.

Οι περισσότεροι κάτοχοι Google Glass τοποθετούνται στην Νότια Κορέα (8% του συνόλου), με τους Ινδούς να ακολουθούν (6%), σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Expedia.

    Διαβάστε επίσης στο tech.in.gr:

    In.gr Τεχνολογία

    Sports in

    Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

    «Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Τετάρτη 24 Απριλίου 2024