Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση υποκλοπής στοιχείων χρηστών του Apple iCloud στην Κίνα

Επίθεση υποκλοπής στοιχείων χρηστών του Apple iCloud στην Κίνα

Επιχείρηση υποκλοπής των στοιχείων πρόσβασης Κινέζων χρηστών στο iCloud, την υπηρεσία αποθήκευσης και συγχρονισμού αρχείων στο cloud της Apple, καταγράφει το GreatFire.org, μια μη κερδοσκοπική υπηρεσία που έχει αναλάβει να παρακολουθεί σε ποιους διαδικτυακούς προορισμούς απαγορεύει την πρόσβαση η κινέζικη κυβέρνηση.

Επιχείρηση υποκλοπής των στοιχείων πρόσβασης Κινέζων χρηστών στο iCloud, την υπηρεσία αποθήκευσης και συγχρονισμού αρχείων στο cloud της Apple, καταγράφει το GreatFire.org, μια μη κερδοσκοπική υπηρεσία που έχει αναλάβει να παρακολουθεί σε ποιους διαδικτυακούς προορισμούς απαγορεύει την πρόσβαση η κινέζικη κυβέρνηση. Μάλιστα, χωρίς δισταγμό, το GreatFire.org αποδίδει την προσπάθεια στην κυβέρνηση της Κίνας. Η επιχείρηση υποκλοπής συμπίπτει με την πρώτη επίσημη εμφάνιση του Apple iPhone 6 στην ταραγμένη Κίνα. Πολλοί πελάτες της Apple χρησιμοποιούν το iCloud για να αποθηκεύσουν προσωπικές πληροφορίες, iMessages, φωτογραφίες και επαφές, αναφέρει το GreatFire.org και πιθανολογεί ότι η επίθεση, την οποία αρνούνται κατηγορηματικά οι κινέζοι αξιωματούχοι, σχετίζεται με τις φωτογραφίες και τα βίντεο από τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ που μοιράζονται στην ενδοχώρα.

Όπως εξηγούν, πρόκειται για μια επίθεση τύπου Man in the Middle, τεχνική με την οποία ένας πλαστός δικτυακός τόπος παρεμβάλλεται ανάμεσα στον χρήστη και τον προορισμό του, ώστε ο χρήστης να ξεγελαστεί και να εισάγει username και password, τα οποία συγκεντρώνονται από τον επιτιθέμενο.

Τέλος, το πρακτορείο Reuters παραθέτει τις δηλώσεις ειδικών από δύο εταιρείες ασφαλείας, με τις οποίες επιβεβαιώνεται ότι πράγματι οι χρήστες της υπηρεσίας της Apple δέχονται επίθεση στην Κίνα, αλλά και ότι η επίθεση προέρχεται από την κινέζικη κυβέρνηση.

Reuters,In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024