Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φόρο €0,49/Gigabyte επί της ιντερνετικής κίνησης προτείνει η Ουγγαρία

Φόρο €0,49/Gigabyte επί της ιντερνετικής κίνησης προτείνει η Ουγγαρία

Η φορολόγηση των gigabyte που διακινούνται στο Ίντερνετ περιλαμβάνεται στην λίστα των προτεινόμενων φορολογικών μέτρων για το 2015 που έθεσε η κυβέρνηση της Ουγγαρίας ενώπιον του κοινοβουλίου της την Τρίτη. Ο Υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι το μέτρο θα αποφέρει ετησίως έσοδα πολλών εκατομμυρίων φόριντ.

Η φορολόγηση των gigabyte που διακινούνται στο Ίντερνετ περιλαμβάνεται στην λίστα των προτεινόμενων φορολογικών μέτρων για το 2015 που έθεσε η κυβέρνηση της Ουγγαρίας ενώπιον του κοινοβουλίου της την Τρίτη. Ο Υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι το μέτρο θα αποφέρει ετησίως έσοδα πολλών εκατομμυρίων φόριντ και συγκεκριμένα 20 δισεκατομμύρια (65,29 εκατομμύρια ευρώ).

Το φορολογικό νομοσχέδιο περιλαμβάνει άρθρο που προβλέπει φόρο 150 φόριντ ανά gigabyte κίνησης (€0,49/GB), αν και επιτρέπει στους υποκείμενους στον φόρο -δηλαδή τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών- να απαλλαγούν από πρόσθετους φόρους με βάση τον κύκλο εργασιών. Η συντηρητική κυβέρνηση του Βίκτορ Oρμπάν έχει και στο παρελθόν επιβάλλει ειδικούς φόρους στις τραπεζικές συναλλαγές, στον κλάδο λιανικής πώλησης και στις τηλεπικοινωνίες, ριψοκινδεύοντας, όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters, τα έσοδα του εκάστοτε κλάδου και αποκαρδιώνοντας δυνητικούς επενδυτές από το εξωτερικό.

Ο υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι από το μέτρο θα ενισχύσει τα έσοδα του κράτους κατά 20 δισ. φόριντ. Πάντως, οι μετρήσεις δείχνουν πως το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα είναι μεγαλύτερο από 175 δισεκατομμύρια φόριντ (<571 δισ. ευρώ), αφού το 2013 διακινήθηκαν μέσω Ίντερνετ στην Ουγγαρία 1 δισ. gigabytes.

Εν τω μεταξύ, η είδηση για την επιβολή φόρου στην κίνηση στο Ίντερνετ έχει προκαλέσει την οργή των συνδρομητών, οι οποίοι φοβούνται ότι ο φόρος τελικά θα πλήξει τους ίδιους αφού οι ISP θα τον μετακυλήσουν στον τελικό καταναλωτή. Μάλιστα, πολλοί οργανώνονται μέσω των κοινωνικών δικτύων ώστε να διαδηλώσουν πριν την ψήφιση του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου την Κυριακή 26 Οκτωβρίου.

Τον Ιούνιο έπεσε «μαύρο» σε τηλεοράσεις και πρωτοσέλιδα ως αντίδραση για φόρο στα ΜΜΕ.

Reuters

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024