Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Google μεθοδεύει την μετάβαση των χρηστών Gmail στο Inbox by... Gmail

Η Google μεθοδεύει την μετάβαση των χρηστών Gmail στο Inbox by… Gmail

Την σταδιακά μετάβαση των χρηστών της από το Gmail στο... σύγχρονο Inbox ξεκινάει η Google. Η εταιρεία άρχισε να στέλνει προσκλήσεις στους πρώτους χρήστες, τους οποίους παραπέμπει στο κινητό τηλέφωνο ή στο τάμπλετ τους για να ενεργοποιήσουν το λογαριασμό τους, πριν ανοίξουν την θυρίδα τους στο Inbox από έναν browser, για να διασφαλίσει την παρουσία της στο αεικίνητο πλήθος.

Την σταδιακά μετάβαση των χρηστών της από το Gmail στο… σύγχρονο Inbox ξεκινάει η Google. Η εταιρεία άρχισε να στέλνει προσκλήσεις στους πρώτους χρήστες, τους οποίους παραπέμπει στο κινητό τηλέφωνο ή στο τάμπλετ τους για να ενεργοποιήσουν το λογαριασμό τους, πριν ανοίξουν την θυρίδα τους από έναν browser, για να διασφαλίσει την παρουσία της στο αεικίνητο πλήθος. Είναι φανερό πως η Google χρειαζόταν έναν τρόπο να αντλήσει πληροφορία από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για να εμπλουτίσει την εμπειρία των υπηρεσιών της από τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα.

  • Το app για το Inbox by Gmail είναι ήδη στο Google Play και στο App Store για συσκευές Apple iOS. Για να στείλει κανείς αίτημα για πρόσκληση στο Inbox, πρέπει να στείλει ένα e-mail στο inbox (ατ) google.com.

Σύμφωνα με την περιγραφή της εταιρείας, «Τα εισερχόμενα του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου θα έπρεπε να είναι ένας πολύτιμος βοηθός στην εργασία και τη ζωή σας, αλλά δυστυχώς συχνά καταλήγουν να «θάβουν» τα σημαντικά μηνύματα, προκαλώντας σας περισσότερο άγχος. Το Inbox, που αναπτύχθηκε από την ομάδα του Gmail, διατηρεί τα πάντα οργανωμένα, βοηθώντας σας να επανέρχεστε σε ό,τι είναι σημαντικό για εσάς.»

To Inbox κληρονομεί από το Gmail την αυτόματη οργάνωση σε ομάδες (όπως ήδη συμβαίνει με τις Προσφορές και τα Κοινωνικά), ωστόσο η δυνατότητα ομαδοποίησης επεκτείνεται περισσότερο αφού στις ομάδες που έχει φτιάξει η ομάδα του Gmail περιλαμβάνονται οι Αγορές και τα Ταξίδια. Ο χρήστης μπορεί να προσθέσει τις δικές του ομάδες, βασισμένες σε ετικέτες που θα ορίσει ο ίδιος.

Το Inbox by Gmail χαρακτηρίζει επίσης ως «Αξιοσημείωτα» κάποια μηνύματα και αναφέρεται ενδεικτικά στα μηνύματα για check-in σε πτήσεις, για τα στοιχεία αποστολής για αγορές που έχετε κάνει ή για φωτογραφίες που έστειλαν οι φίλοι σας.

Ακόμα, ο χρήστης μπορεί να εισάγει Υπενθυμίσεις και τους δίνει προτεραιότητα στα εισερχόμενα. Ο χρήστης μπορεί να αναβάλει ραντεβού ή εργασίες που έχει εισάγει στις Υπενθυμίσεις του. Τέλος, εκ των ων ουκ άνευ, η Αναζήτηση στο Inbox παραμένει εφικτή.

Όπως σημειώνει η εταιρεία, το Inbox αναπτύχθηκε από την ομάδα του Gmail, οπότε όλα τα μηνύματά σας από το Gmail είναι εκεί, «μαζί με την αξιοπιστία και την προστασία από ανεπιθύμητα μηνύματα που παρέχει το Gmail». Όλα σας τα μηνύματα εξακολουθούν -και θα εξακολουθούν πάντα- να βρίσκονται στο Gmail, διευκρινίζει η εταιρεία.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο που δημοσιεύει η Google για το Inbox by Gmail

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024