Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Rooms συζητήσεων με ψευδώνυμο στο smartphone από το... Facebook

Rooms συζητήσεων με ψευδώνυμο στο smartphone από το… Facebook

Ένα app για την δημιουργία δωματίων συζήτησης από το κινητό τηλέφωνο ανάλογα με τα προσωπικά ενδιαφέροντα του δημιουργού ανέπτυξαν οι μηχανικοί λογισμικού της Facebook Inc. Το σάιτ κοινωνικής δικτύωσης που επιμένει ότι η πραγματική ταυτότητα των μελών του τα προστατεύει από κάθε λογής κινδύνους, προωθεί ένα app στο οποίο ο χρήστης μπορεί να ανεβάζει κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο αλλάζοντας ψευδώνυμα σαν τα πουκάμισα.

Ένα app για την δημιουργία δωματίων συζήτησης στο κινητό τηλέφωνο ανάλογα με τα προσωπικά ενδιαφέροντα του δημιουργού ανέπτυξαν οι μηχανικοί λογισμικού της Facebook Inc. Το σάιτ κοινωνικής δικτύωσης που επιμένει ότι η πραγματική ταυτότητα προστατεύει τα μέλη του από κάθε λογής κινδύνους, προωθεί ένα app στο οποίο ο χρήστης μπορεί να ανεβάζει κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο αλλάζοντας ψευδώνυμα σαν τα πουκάμισα.

Πρόκειται για το app Rooms, το οποίο λανσάρεται αποκλειστικά σε περιβάλλον iOS, αν και αναμένεται να κυκλοφορήσει και για Android, ίσως όμως όχι για το WWW. Τα Rooms περιστρέφονται γύρω από το θέμα κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ αγνώστων, αφού ο δημιουργός και τα μέλη δεν συνδέονται απαραίτητα μεταξύ τους με σχέση «φιλίας» ή συγγένειας και δεν χρησιμοποιούν πραγματικά ονόματα αλλά nicknames. Ο συνδετικός κρίκος στο Rooms είναι το κοινό ενδιαφέρον για ένα θέμα, και σύμφωνα με τον εμπνευστή τους, Josh Miller, μπορεί οι συμμετέχοντες στην συζήτηση να χρειάζονται την ανωνυμία για να τολμήσουν να εκφράσουν την άποψή τους ελεύθερα.

Αν και το app προέρχεται από το Facebook, μια υπηρεσία που έχει πείσει τους ανθρώπους να υπογράφουν το προφίλ των ενδιαφερόντων τους για να τα διανείμει στην συνέχεια στους διαφημιζόμενους, το Rooms δεν συνδέει τον δημιουργό ή τα μέλη κάθε Room με την πραγματική τους ταυτότητα στο Facebook, αν και υπάρχει προαιρετικά η δυνατότητα σύνδεσης με μια έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στοιχείο που απαιτείται για τυχόν αναγκαία ανάκτηση του λογαριασμού στο Rooms. To app δεν ζητάει πιστοποιημένη ταυτότητα, δεν απαιτεί διασύνδεση με λογαριασμό στο Facebook, δεν χρησιμοποιεί το βιβλίο διευθύνσεων του χρήστη. Ο ίδιος άνθρωπος μπορεί να συμμετέχει σε διαφορετικά Rooms με διαφορετικό nickname.

Για να συμμετέχει κανείς σε ένα Room, θα πρέπει να λάβει σχετική πρόσκληση στο τηλέφωνό του. Συγκεκριμένα, ο δημιουργός επιλέγει Invite και με ένα άγγιγμα δημιουργεί έναν μοναδικό κωδικό QR Code, τον οποίο στέλνει στο υποψήφιο μέλος του δωματίου συζήτησης. Ο παραλήπτης ανοίγει το app Rooms και αυτομάτως ανακτάται από τις αποθηκευμένες φωτογραφίες η εικόνα του QR Code και ο χρήστης καθίσταται μέλος του Room στο οποίο προσκλήθηκε. Επίσης, ανοικτές προσκλήσεις (QR Code) μπορεί να είναι διαθέσιμες offline -όπως για παράδειγμα σε ένα κλαμπ, ένα γυμναστήριο, μια ομάδα ποδοσφαίρου ή οποιαδήποτε κοινότητα. Όποιος θέλει να συμμετέχει στο Room, φωτογραφίζει το QR Code και εισέρχεται στο δωμάτιο συζητήσεων συνεισφέροντας σχόλια, φωτογραφίες και βίντεο με nickname, το οποίο μπορεί να αλλάζει κατά βούληση.

Σύμφωνα με τον Miller, ο οποίος βρίσκεται πίσω από την δημιουργία της πλατφόρμας για την δημιουργία online κοινοτήτων Branch που περιήλθε στα χέρια της Facebook Inc πριν από έναν περίπου χρόνο, η διαφορά ανάμεσα στα πρώτα chatroom στο Ίντερνετ, το Reddit ή πλήθος άλλων διαδικτυακών κοινοτήτων είναι ότι το Rooms φτιάχτηκε για το smartphone. Κι έτσι, ο Mark Zuckerberg συνυπέγραψε το λανσάρισμά του…

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024