Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τον Νοέμβριο θα κυκλοφορήσει το δεύτερο smartwatch της LG, G Watch R

Τον Νοέμβριο θα κυκλοφορήσει το δεύτερο smartwatch της LG, G Watch R

Η LG Electronics ανακοίνωσε ότι το νέο Android wearable LG G Watch R θα ξεκινήσει την παγκόσμιά διάθεσή του από τις αρχές του Νοεμβρίου σε αγορές όλης της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων χωρών όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η LG Electronics ανακοίνωσε ότι το νέο Android wearable LG G Watch R θα αρχίσει να διατίθεται ανά τον κόσμο από τις αρχές Νοεμβρίου 2014 σε αγορές όλης της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων χωρών όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, χωρίς ωστόσο ιδιαίτερη μνεία στην Ελλάδα.

Σύντομα θα ακολουθήσουν οι αγορές της Βόρειας Αμερικής, της Ασίας και της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών, αναφέρει η ανακοίνωση. «Μέσα στις επόμενες εβδομάδες πελάτες επιλεγμένων αγορών θα μπορούν να αποκτήσουν το G Watch R μέσω της πλατφόρμας Google Play», καταλήγει η LG.

Το LG G Watch R έχει στρογγυλή οθόνη Plastic OLED (P-OLED), 1,3 ιντσών (320 x 320 pixel), επεξεργαστή 1,2GHz Qualcomm Snapdragon 400, μνήμη 4GB eMMC, RAM 512MB, και μπαταρία 410mAh. Βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android Wear και για την λειτουργία του απαιτείται smartphone με Android 4.3 ή νεότερο. Το δεύτερο «έξυπνο» ρολόι της LG έχει γυροσκόπιο 9 αξόνων, επιταχυνσιόμετρο και πυξίδα, βαρόμετρο και αισθητήρα καρδιακού παλμού.

  • Παρεμπιπτόντως, η ανακοίνωση της LG συμπίπτει με την ανακοίνωση της Google για μια σημαντική ενημέρωση στο Android Wear. Αφορά την δυνατότητα χρήσης του ρολογιού αυτόνομα την ώρα του τζόγκινγκ για την καταγραφή της διαδρομής, της απόστασης και του χρόνου προπόνησης. Μέχρι τώρα, ο δρομέας απαιτείται να κουβαλάει μαζί του και το συμβατό smartphone. Με το update του Android Wear, οι κάτοχοι smartwatch με ενσωματωμένο τσιπ GPS απαλλάσσονται από την ανάγκη αυτή. Εντούτοις, το μόνο smartwatch με GPS είναι το Sony Smartwatch 3 και η Google το γνωρίζει. Εκτός από την διαδρομή, τον χρόνο και την απόσταση, η ενημέρωση του Android Wear φέρνει και την δυνατότητα αποθήκευσης μουσικής στο ρολόι, με ακρόαση από ασύρματα ακουστικά Bluetooth. «Τις επόμενες ημέρες», σημειώνει η Google, αυτή η δυνατότητα για μουσική χωρίς smartphone από το ρολόι, θα υπάρχει και στα G Watch, το Samsung Gear Live και το Moto360. Τέλος, η Google δημιούργησε μια νέα κατηγοριοποίηση των apps στο Google Play για να ομαδοποιούνται τα apps που τρέχουν και στα ρολόγια με Android Wear, ιδιαίτερα στην κατηγορία «Υγεία και Φυσική κατάσταση» και στα «Ταξίδια και Φυσική κατάσταση»

Το LG G Watch R θα κυκλοφορήσει σε μαύρο χρώμα, αντέχει στο νερό επί 30 λεπτά σε βάθος ενός μέτρου και διαθέτει προστασία από την σκόνη (IP67).

Η τιμή του LG G Watch R δεν ανακοινώθηκε.

Οι πρώτες πληροφορίες για το στρογγυλό LG G Watch R ακούστηκαν στα τέλη Αυγούστου, λίγο μετά την ανακοίνωση του Samsung Gear S, ενός smartwatch που έχει την δική του κάρτα κινητής τηλεφωνίας και μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα, χωρίς να χρειάζεται ζεύξη με συμβατό smartphone. Από την άλλη, τo G Watch R της LG θυμίζει περισσότερο κλασσικό ρολόι, αφού είναι στρογγυλό και η LG τονίζει σε κάθε ευκαιρία ότι η πλαστική οθόνη τεχνολογίας OLED προβάλλει πεντακάθαρα την οθόνη και είναι ευανάγνωστη υπό το φως του ήλιου και υπό οποιαδήποτε γωνία.

To δεύτερο G Watch είναι πιο όμορφο από το πρώτο

«Ενώ το πρώτο G Watch σχεδιάστηκε με γνώμονα να αποτελεί μία αυθεντική Android Wear συσκευή, το νέο G Watch R αναπτύχθηκε δίνοντας περισσότερη βάση και στην αισθητική του», δήλωσε ο Dr. Jong-seok Park, Πρόεδρος και CEO της LG Electronics Mobile Communications Company. «Το G Watch R αντιπροσωπεύει την δέσμευση της LG να συνδυάζει τον υψηλό σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα με αρμονία, ώστε να δημιουργήσει μια συσκευή που όχι μόνο θα δείχνει όμορφη, αλλά ταυτόχρονα θα προσφέρει προηγμένη τεχνολογία για να κάνει τη ζωή πιο άνετη».

Δείτε πως φωτογραφίζει το LG G Watch R η LG:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024