Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πιστοποίηση του ΙΤΕ ως προς την Ασφάλεια του μητρώου [.gr]

Πιστοποίηση του ΙΤΕ ως προς την Ασφάλεια του μητρώου [.gr]

Το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας ως υπεύθυνο για την υποδομή, την τεχνική υποστήριξη και λειτουργία του Μητρώου Συστήματος Ονοματοδοσίας Διαδικτύου για το Χώρο .gr υλοποίησε και εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών. Το σύστημα αυτό ακολουθεί το παγκόσμια αποδεκτό πρότυπο πιστοποίησης ασφαλούς διαχείρισης πληροφορίας, με την υπογραφή του διαπιστευμένου φορέα TUV Austria Hellas.

Το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ-ΙΠ) καταχώρησε το έτος 1989 τον χώρο ονομάτων .gr (Country Code Top Level Domain .gr), τον οποίο συνεχίζει να λειτουργεί ως σήμερα κατόπιν αναθέσεων από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), την αρμόδια Αρχή για τα ονόματα χώρου με κατάληξη [.gr].

Το ΙΤΕ-ΙΠ ως υπεύθυνο για την υποδομή, την τεχνική υποστήριξη και λειτουργία του Μητρώου Συστήματος Ονοματοδοσίας Διαδικτύου για το Χώρο .gr υλοποίησε και εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών (Information Security Management System – ISMS).

Έπειτα από επιθεώρηση που διενεργήθηκε στις εγκαταστάσεις του το διήμερο 16-17 Ιουλίου 2014 από τον διαπιστευμένο φορέα TUV AUSTRIA HELLAS, το ΙΤΕ-ΙΠ είναι πλέον πιστοποιημένο ως προς το πρότυπο IEC/ISO 27001:2013, το παγκόσμια αποδεκτό πρότυπο πιστοποίησης ασφαλούς διαχείρισης πληροφορίας, με πεδίο εφαρμογής τη «Λειτουργία, Συντήρηση και Τεχνική Υποστήριξη του Μητρώου Ονομάτων Internet με κατάληξη [.gr]».

Η εφαρμογή του παραπάνω πρότυπου στοχεύει στην ασφάλεια της πληροφορίας ως προς την εμπιστευτικότητα, τη διαθεσιμότητα και την ακεραιότητά της και θεωρείται βέλτιστη πρακτική (Best Practice) στην προσπάθεια κάλυψης της ανάγκης ασφαλούς διαχείρισης πληροφοριών.

Το Μητρώο Ονομάτων Internet με κατάληξη [.gr] έχει ήδη από το 2008 πιστοποιηθεί ως προς το Πρότυπο Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001:2008 και η πιστοποίησή του ως προς το IEC/ISO 27001:2013 αποτελεί έμπρακτη επιβεβαίωση της προσπάθειας για συνεχή βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024