Τρίτη 14 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Αλτ από τις Βρυξέλλες στην γερμανική ρύθμιση του κόστους τερματισμού κλήσεων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να διερευνήσει σε βάθος τους λόγους για τους οποίους η γερμανική ρυθμιστική Αρχή για τις επικοινωνίες επιμένει να υπολογίζει πολύ υψηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο τις τιμές τερματισμού κλήσεων στο σταθερό δίκτυο της Telekom Deutschland, γνωστής ως T. Παρά την προειδοποίηση που απέστειλε τον Αύγουστο του 2014 η Επιτροπή, η Bundesnetzagentur δεν απάντησε με μια ικανοποιητική πρόταση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να διερευνήσει σε βάθος τους λόγους για τους οποίους η γερμανική ρυθμιστική Αρχή για τις επικοινωνίες BNetzA επιμένει να υπολογίζει τις τιμές τερματισμού κλήσεων στο σταθερό δίκτυο της Telekom Deutschland, της γνωστής ως T θυγατρικής της Deutsche Telekom, πολύ υψηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, παρά την προειδοποίηση που της απέστειλε τον Αύγουστο να συμμορφωθεί με τις συστάσεις της.

Τα τέλη τερματισμού είναι οι τιμές χονδρικής που χρεώνει μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών για τη σύνδεση των κλήσεων από το δίκτυο μιας άλλης εταιρείας τηλεπικοινωνιών στο δικό της, και επιβαρύνουν το κόστος των τηλεφωνικών κλήσεων.

Στις 8 Αυγούστου, η Επιτροπή είχε επικρίνει την τακτική που ακολουθεί η BNetza στον υπολογισμό του κόστους των τελών που χρεώνει η Telekom Deutschland για τον τερματισμό των κλήσεων από άλλα δίκτυα στο δικό της δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας. Είχε μάλιστα διαπιστώσει ότι οι τιμές που επιτρεπόταν στην TD να χρεώνει τα άλλα δίκτυα ήταν έως και 300% υψηλότερες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο των κρατών που συμμορφώνονται με την σχετική οδηγία της Ε.Ε., δηλαδή €0,001/λεπτό.

Σύμφωνα με την πρόταση της γερμανικής ρυθμιστικής Αρχής, τα τέλη τερματισμού κλήσεων στο σταθερό δίκτυο της TD θα κυμαίνονται μεταξύ €0,0025/λεπτό (off-peak) έως €0,0036/λεπτό (ώρες αιχμής).

Αυτή η διαφορά θα αντικατοπτριζόταν τελικά στους τηλεφωνικούς λογαριασμούς των συνδρομητών των άλλων παρόχων από οποιοδήποτε κράτος-μέλος ξεκινούσε η κλήση και έτσι θα έθετε εμπόδια στην εσωτερική αγορά, σημειώνει η Επιτροπή στην ανακοίνωση της 6ης Νοεμβρίου 2014.

Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την σύσταση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς όλες τις εθνικές αρχές των κρατών μελών, τα τέλη τερματισμού σε εθνικό επίπεδο πρέπει να βασίζονται μόνο στο πραγματικό κόστος που αντιμετωπίζει ένας φορέας εκμετάλλευσης για την πραγματοποίηση της σύνδεσης, καθώς διαφορετικά θα του καταλογίζει «στρεβλώσεις στις τιμές μεταξύ τηλεφωνικών οργανισμών σε όλη την ΕΕ» που εμποδίζουν την μείωση των τιμών καταναλωτή για φωνητικές κλήσεις στο εσωτερικό καθώς και μεταξύ των κρατών μελών.

Σε ότι αφορά στα τέλη τερματισμού σε σταθερά δίκτυα στην Ελλάδα, η Ελληνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων έχει επιβάλλει την σταδιακή μείωση των τελών τερματισμού κλήσεων προς σταθερά δίκτυα σε όλους τους παρόχους. Η χρέωση αυτή θα μειώνεται έως την 1η Ιανουαρίου 2017 και έως την 31η Δεκεμβρίου επιβάλλει την μείωση στα 0,0735 λεπτά του ευρώ.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi, @techingr

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Νέα σύσκεψη για τον τελικό του Conference - Πώς θα μετακινηθούν οι οπαδοί του Ολυμπιακού

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι οπαδοί του Ολυμπιακού υπολογίζεται ότι θα είναι περίπου 15.000 ενώ οι Ιταλοί δεν θα ξεπεράσουν τις 4.000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Μαϊου 2024