Σάββατο 11 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έκπληξη προκαλεί το πρώτο tablet της... Nokia με Android

Έκπληξη προκαλεί το πρώτο tablet της… Nokia με Android

H Nokia Technologies, ένα από τα τμήματα που απέμειναν στην φιλανδική εταιρεία μετά την εξαγορά του τμήματος κινητών συσκευών από την Microsoft, ανακοίνωσε το πρώτο tablet με Android που φέρει την επωνυμία Nokia. Πριν από λίγες ημέρες, η Microsoft είχε ανακοινώσει ότι στο εξής "Nokia" για την εταιρεία θα αποτελεί συνώνυμο των εξαιρετικά προσιτών κινητών τηλεφώνων, αφήνοντας στα "Lumia"  την αίγλη των «έξυπνων» smartphone.

H Nokia Technologies, ένα από τα τμήματα που απέμειναν στην φιλανδική εταιρεία μετά την εξαγορά του τμήματος κινητών συσκευών από την Microsoft, ανακοίνωσε το πρώτο tablet με Android που φέρει την επωνυμία Nokia. Πριν από λίγες ημέρες, η Microsoft είχε ανακοινώσει ότι στο εξής «Nokia» για την εταιρεία θα αποτελεί συνώνυμο των εξαιρετικά προσιτών κινητών τηλεφώνων, αφήνοντας στα «Lumia» την αίγλη των «έξυπνων» smartphone.

To Nokia Ν1 θα φοράει το «skin» που έχει αναπτύξει η Nokia για να εμπλουτίσει την εμπειρία από το Android (Nokia Z Launcher interface). Επίσης, το Nokia N1 είναι σχεδιασμένο «με απλότητα» στην Φιλανδία. Την σχετική αδειοδότηση για την κατασκευή, την διάθεση και την πώληση με την επωνυμία Nokia έλαβε η Foxconn, σύμφωνα με το BBC.

Το πρώτο tablet με την επωνυμία Nokia είναι μια ταμπλέτα 7,9 ιντσών με πάχος 6,9 χιλιοστά που βασίζεται στον 4πύρηνο Intel Atom χρονισμένο στα 2,4GHz και τρέχει Android Lollipop.

Το Nokia N1 tablet αναμένεται να διατεθεί στην Κίνα το πρώτο τρίμηνο του 2015, με κόστος κάτω των 200 ευρώ.

Με αυτή την ανακοίνωση, έγινε φανερό πως η Nokia Technologies επιχειρεί να αξιοποιήσει το ταχύτερο δυνατό το χαρτοφυλάκιο τεχνολογιών της εταιρείας που συνέδεσε το όνομά της με τα κινητά τηλέφωνα από τότε που τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας άρχισαν να μεταφέρουν φωνή. To Nokia N1 είναι το πρώτο tablet με Android, δεν θα είναι όμως το τελευταίο.

Προκάλεσε εντούτοις έκπληξη, καθώς λίγες ημέρες νωρίτερα η Microsoft, η εταιρεία που διέθεσε 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια για να εξαγοράσει τα κινητά της τηλέφωνα, είχε πει πως μόνο τα πλέον οικονομικά κινητά τηλέφωνα -περιορισμένων, επίσης, δυνατοτήτων- θα φέρουν την επωνυμία Nokia.

Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Nokia Devices, οι συσκευές της Microsoft αλλάζουν επωνυμία και μετονομάζονται σε Microsoft Lumia.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά στο tech.in.gr:

  • Μόνο τα πλέον οικονομικά κινητά θα λέγονται Nokia, ξεκαθαρίζει η Microsoft Ένα τηλέφωνο κόστους 19 ευρώ ανέφερε εκπρόσωπος της Microsoft ως ενδεικτικό των τηλεφώνων στα οποία θα διατηρήσει την επωνυμία Nokia η εταιρεία, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της Nokia που της κόστισε 7,2 δισ. δολάρια. Τα smartphone Lumia θα συνδέονται στο εξής με το όνομα της Microsoft, ισχύουν όμως οι εγγυήσεις και η υποστήριξη όσων πουλήθηκαν ως Nokia Lumia.

Διαβάστε επίσης για τα Αιρετικά Lumia με Android που φέρεται να ετοιμάζει η Microsoft

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Κλοπ: «Το κόρνερ του Άρνολντ με την Μπαρτσελόνα είναι η πιο απίστευτη στιγμή στο ποδόσφαιρο» (vid)

Ο Γιούρκεν Κλοπ αναφέρθηκε στην στιγμή που εκείνος πιστεύει ότι ήταν η πιο απίστευτη στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Μαϊου 2024