Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εισβολείς παραλύουν τα πληροφοριακά συστήματα της Sony Pictures

Εισβολείς παραλύουν τα πληροφοριακά συστήματα της Sony Pictures

Σε παράλυση οδηγήθηκε το εσωτερικό πληροφοριακό σύστημα της Sony Pictures την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, αφού οι υπάλληλοι της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής και διανομής ταινιών είδαν στις οθόνες τους την εικόνα ενός σκελετού και ένα μήνυμα από τους «Φύλακες της Ειρήνης» που απειλούσε ότι... δεν είδαν ακόμα τίποτα. Οι εισβολείς ισχυρίζονται ότι έχουν στα χέρια τους ύψιστα μυστικά της Sony.

Σε παράλυση οδηγήθηκε το εσωτερικό πληροφοριακό σύστημα της Sony Pictures την Δευτέρα, αφού οι υπάλληλοι της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής και διανομής ταινιών είδαν στις οθόνες τους την εικόνα ενός σκελετού και ένα μήνυμα από τους «Φύλακες της Ειρήνης» που απειλούσε ότι… δεν είδαν ακόμα τίποτα. Οι εισβολείς ισχυρίζονται ότι έχουν στα χέρια τους ύψιστα μυστικά.

Θέματα: Χάκινγκ

Η είδηση επιβεβαιώνεται από την Sony Pictures στην διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Variety.com, αν και δεν αναγνωρίζεται ως «μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση» αλλά ως «ένα θέμα του τμήματος υποστήριξης πληροφοριακών συστημάτων». Άλλες πηγές (Hollywood Reporter, Deadline.com) αναφέρουν πως επικρατεί αναβρασμός στα στούντιο στο Κάλβερ Σίτι της Καλιφόρνιας. Οι υπάλληλοι της εταιρείας καλούνται να απενεργοποιήσουν τους υπολογιστές τους, να μην επιχειρήσουν την πρόσβαση στα ηλεκτρονικά τους γραμματοκιβώτια και να αποσυνδέσουν τις φορητές συσκευές τους από το εσωτερικό δίκτυο ασύρματης δικτύωσης.

Tag: Ασφάλεια

To μήνυμα υπογράφεται από τους «GOP» (Guardians of Peace), οι οποίοι δεν εξέφρασαν τις απαιτήσεις τους από την εταιρεία, απαίτησαν όμως «υποταγή», υπό την απειλή ότι θα δημοσιοποιήσουν τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της εταιρείας.

To 2011 η Sony και συγκεκριμένα το τμήμα που κατασκευάζει ό,τι σχετίζεται με το Playstation, είχε δεχτεί το μεγαλύτερο διαδικτυακό χτύπημα στην ιστορία της, εκθέτοντας δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών του δικτύου PSN παγκοσμίως. Αυτή τη φορά, το χτύπημα αφορά το τμήμα παραγωγής ταινιών.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024