Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υπό διερεύνηση η εικονική πραγματικότητα και από την Apple

Υπό διερεύνηση η εικονική πραγματικότητα και από την Apple

Η Apple δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεξερεύνητο τον τομέα της εικονικής και της επαυξημένης πραγματικότητας, την στιγμή που η υπόλοιπη βιομηχανία ήδη πειραματίζεται και προχωρά σε εξαγορές των πλέον υποσχόμενων τεχνολογιών. Η ανάρτηση μια αγγελίας στις 21 Νοεμβρίου στο jobs.apple.com για μια θέση προγραμματιστή εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας αποτέλεσε αφορμή για να ανοίξει νέος κύκλος συζητήσεων γύρω από την επάρκεια της υπάρχουσας τεχνολογίας.

Η Apple δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεξερεύνητο τον τομέα της εικονικής και της επαυξημένης πραγματικότητας, την στιγμή που η υπόλοιπη βιομηχανία ήδη πειραματίζεται και προχωρά σε εξαγορές των πλέον υποσχόμενων τεχνολογιών. Η ανάρτηση μια αγγελίας στις 21 Νοεμβρίου στο jobs.apple.com για μια θέση προγραμματιστή που θα αναπτύξει το περιβάλλον διεπαφής με τον χρήστη και εφαρμογές εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας (VR/AR) αποτέλεσε αφορμή για να ανοίξει νέος κύκλος συζητήσεων γύρω από την επάρκεια της υπάρχουσας τεχνολογίας.

Η Apple πέτυχε τον Σεπτέμβριο του 2013 την κατοχύρωση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για μια μάσκα που μοιάζει με εκείνη της Oculus Rift, αν και στην περιγραφή δεν αναφέρεται ο όρος virtual reality. Αντ’αυτού, η Apple περιγράφει την μάσκα της ως μια συσκευή για «ατομική προβολή πολυμέσων».

Η συζήτηση για την εικονική πραγματικότητα αναθερμάνθηκε μετά το καθιερωμένο ετήσιο συνέδριο της Google το 2014. Οι προγραμματιστές έφυγαν με μια συναρμολογούμενη μάσκα εικονικής πραγματικότητας, το Google Cardboard και την προτροπή να ασχοληθούν με την ανάπτυξη σχετικών app. Η Facebook Inc. προχώρησε στην εξαγορά της Oculus Rift, η Sony ανακοίνωσε το πρότζεκτ «Μορφέας». Παρά τις εξελίξεις στον τομέα, οι δημιουργοί της μάσκας της Oculus Rift απηύθυναν πρόσφατα έκκληση στην Sony να μην διακινδυνέψει στην διάθεση ενός προϊόντος με την βαρύτητα που έχει η επωνυμία της, πριν επιλυθούν βασικά προβλήματα στην ανταπόκριση του συστήματος.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024