Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κυβερνοεπίθεση στo Sony PlayStation Network από τις «Σαύρες»

Κυβερνοεπίθεση στo Sony PlayStation Network από τις «Σαύρες»

Στην επέτειο των 20 χρόνων του Playstation και εν μέσω προσφορών, το κατάστημα παιχνιδιών της Sony δέχτηκε διαδικτυακά πυρά από την "Lizard Squad" και παρέμεινε κλειστό διεθνώς, τουλάχιστον επί δύο ώρες, την Δευτέρα. Η Sony Computer Entertainment επιβεβαίωσε το πλήγμα και την διάρκειά του, επισημαίνοντας ότι έχει επιλυθεί. Τα αίτια του πλήγματος είναι υπό διερεύνηση και δεν υπάρχουν ενδείξεις για οποιαδήποτε υποκλοπή, δηλώνει η εταιρεία.

Στην επέτειο των 20 χρόνων του Playstation και εν μέσω προσφορών, το κατάστημα παιχνιδιών της Sony δέχτηκε διαδικτυακά πυρά και παρέμεινε κλειστό διεθνώς, τουλάχιστον επί δύο ώρες, την Δευτέρα. Η Sony Computer Entertainment επιβεβαίωσε το πλήγμα και την διάρκειά του, επισημαίνοντας ότι έχει επιλυθεί. Τα αίτια του πλήγματος είναι υπό διερεύνηση και δεν υπάρχουν ενδείξεις για οποιαδήποτε υποκλοπή, δηλώνει η εταιρεία.

Νωρίτερα, τον Νοέμβριο μια άλλη θυγατρική της Sony, η Sony Pictures Entertainment υπήρξε στόχος κυβερνοεπιθέσεων, που είχαν ως αποτέλεσμα την διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών καθώς και ταινιών που δεν έχουν ακόμα κυκλοφορήσει. Η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας θεωρήθηκε ότι βρίσκεται πίσω από αυτό το χτύπημα, αν και επισήμως αρνείται την ευθύνη για το, δίκαιο, όπως το χαρακτήρισε, πλήγμα.

Το FBI εξετάζει σειρά απειλητικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς κάποιους υπαλλήλους της Sony Pictures Entertainment, στην προσπάθειά του να αναγνωρίσει το πρόσωπο ή την ομάδα που έχει την ευθύνη.

Εντούτοις, τα δύο χτυπήματα δεν έχουν φανερή σχέση.

Μια ομάδα με την επωνυμία Lizard Squad ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Playstation αναρτώντας στο Twitter το μήνυμα «PSN Login #offline.». Στις 5 Δεκεμβρίου, η ίδια ομάδα είχε αναρτήσει tweet «Xbox Live #offline», που αναφερόταν σε ανάλογο πρόβλημα εισόδου στην υπηρεσία Xbox Live της Microsoft για το Xbox 360.

Νωρίτερα το 2014, η Lizard Squad είχε προειδοποιήσει ότι μπορεί να υπάρχουν εκρηκτικά σε μια πτήση στην οποία επιβιβάστηκε αξιωματούχος της ιαπωνικής εταιρείας και ανέλαβε την ευθύνη για την παρακώλυση της λειτουργίας στο PlayStation Network, που προέκυψε από την αποστολή αλλεπάλληλων αιτημάτων σύνδεσης με αποτέλεσμα την κατάλυσή του. H αμερικανική αεροπορική εταιρεία American Airlines ανακατεύθυνε την πτήση εσωτερικού στο πλησιέστερο αεροδρόμιο.

Τα χτυπήματα αυτά προστίθενται στο πλούσιο ήδη ιστορικό επιθέσεων στην Sony, με σημαντικότερο εκείνο του 2011 όταν εκτέθηκαν τα στοιχεία κατόχων 77 εκατομμυρίων λογαριασμών στα δίκτυά της. Έκτοτε, η Sony επιχειρεί να ανακτήσει την χαμένη αξιοπιστία της, επαναλαμβάνοντας πως έχει θωρακιστεί καλύτερα.

Associated Press,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024