Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τελεσίγραφο της Ολλανδίας στην Google με απειλή προστίμου € 15 εκατ.

Τελεσίγραφο της Ολλανδίας στην Google με απειλή προστίμου € 15 εκατ.

«Τα προσωπικά μας δεδομένα έχουν πιαστεί στον αδιόρατο ιστό της Google, χωρίς να το γνωρίζουμε και χωρίς να έχουμε συναινέσει σε αυτό», είπε ο επικεφαλής της ολλανδικής αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων Jacob Kohnstamm. Λίγο νωρίτερα, η Αρχή College Bescherming Persoonsgegevens είχε αποστείλει τελεσίγραφο στον κολοσσό του Διαδικτύου ότι θα της επιβάλλει πρόστιμο 15 εκατομμυρίων ευρώ εάν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015 δεν αλλάξει τακτική.

«Τα προσωπικά μας δεδομένα έχουν πιαστεί στον αδιόρατο ιστό της Google, χωρίς να το γνωρίζουμε και χωρίς να έχουμε συναινέσει σε αυτό», είπε ο Jacob Kohnstamm, επικεφαλής της ολλανδικής αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Λίγο νωρίτερα, η Αρχή College Bescherming Persoonsgegevens είχε αποστείλει τελεσίγραφο στον κολοσσό του Διαδικτύου με το οποίο τον προειδοποιεί ότι μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015 θα πρέπει να ρωτάει τους Ολλανδούς πριν συνδυάσει στοιχεία από τις καταγραφές των θέσεών τους, των αναζητήσεών τους, των βίντεο και των e-mail τους.

Το πρόστιμο που μπορεί να επιβάλλει η ολλανδική Αρχή ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Η απαίτηση της ολλανδικής Αρχής απαντά στην αμφιλεγόμενη ενιαία πολιτική απορρήτου που επέβαλλε η Google το 2012 στους χρήστες όλων (60) των υπηρεσιών της ανά την Ευρώπη. Θα πρέπει ακόμα να αποσαφηνίσετε στους χρήστες ότι το YouTube ανήκει στην Google και διέπεται από την ίδια πολιτική απορρήτου, γράφει η ολλανδική Αρχή.

Ισπανία και Γαλλία θεώρησαν ότι η απαίτηση της Google καταστρατηγεί τους κανόνες που έχει θεσπίσει η Ε.Ε. για την τήρηση και την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων και της επέβαλλαν το υψηλότερο πρόστιμο που μπορούσαν: 900.000 και 150.000 ευρώ αντίστοιχα.

Τον Οκτώβριο του 2014, η γερμανική Αρχή έστειλε επίσης τελεσίγραφο στην Google, χαρακτηρίζοντας «ανεπίτρεπτη» την δυνατότητα της εταιρείας να εξάγει προφίλ για κάθε γερμανό χρήστη των υπηρεσιών της.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024