Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λιγότερο από ένας μήνας για το TEDxNTUA!

Λιγότερο από ένας μήνας για το TEDxNTUA!

Στις 17/01, στο χώρο του Hub events, στα ανερχόμενα Πετράλωνα, θα διεξαχθεί για πρώτη φορά το TEDx του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Σε ένα κλίμα προετοιμασίας, η ομάδα του TEDx ανακοινώνει σταδιακά τους ομιλητές της. Οι τρεις πρώτοι ομιλητές μας προϊδεάζουν για μια TEDx εμπειρία, που εκφράζει πλήρως το θέμα της φετινής χρονιάς: Αλυσιδωτές Αντιδράσεις.

Στις 17/01, στο χώρο του Hub events, στα ανερχόμενα Πετράλωνα, θα διεξαχθεί για πρώτη φορά το TEDx του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Σε ένα κλίμα προετοιμασίας, η ομάδα του TEDx ανακοινώνει σταδιακά τους ομιλητές της.

Οι τρεις πρώτοι ομιλητές μας προϊδεάζουν για μια TEDx εμπειρία, που εκφράζει πλήρως το θέμα της φετινής χρονιάς: Αλυσιδωτές Αντιδράσεις.

Ας τους δούμε πιο αναλυτικά:

1. ASHLEY DOVE-JAY

Ερευνητής στο χώρο της αεροδιαστημικής μηχανικής, έχει συμμετάσχει σε ποικίλα προγράμματα της ESA και της NASA με θέμα την προσομοίωση της ζωής στο διάστημα αλλά και το σχεδιασμό καλύτερων αεροσκαφών για την εξερεύνηση του.

Από τα «σεληνιακά» τοπία της ερήμου της Utah σε προγράμματα προσομοίωσης της ζωής στον Άρη και το μαγευτικό αρκτικό αρχιπέλαγος του Svalbard σε αποστολή για την μελέτη των επικονιαστών των φυτών, ο Ashley Dove-Jay έρχεται στην Αθήνα στις 17/1 και με την ομιλία του θα μας ταξιδέψει λίγο πιο μακριά από τις συνήθεις συζητήσεις μας, και να μας κάνει να αναρωτηθούμε αν ο πλανήτης Άρης μπορεί να γίνει το δεύτερο σπίτι μας…

Πραγματική εμπειρία ζωής!

2. FOOOLISH DESIGNERS


Οι Foolish γεννήθηκαν το 2013 και μεγαλώνουν στο κέντρο της Αθήνας. Η ομάδα απαρτίζεται από δύο designers κι έναν developer, οι οποίοι ασχολούνται με όλο το φάσμα της οπτικής επικοινωνίας στους τομείς του print, web και των social media. Στόχος της ομάδας είναι να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο δεχόμαστε την πληροφορία από τον κόσμο γύρω μας, δίνοντας φρέσκες και απλές διόδους επικοινωνίας μέσω του design.

Τελικά ισχύει ότι μία εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις;

Στις 17/1 οι Fooolish Designers θα μας μιλήσουν για το project τους, το Newslexia, την προσπάθειά τους να μετατρέψουν την είδηση σε εικόνα και το πώς μια εικόνα μπορεί να μεταφέρει την ίδια ποσότητα πληροφορίας με ένα κείμενο.

  • Μάθε περισσότερα για το Newslexia και έλα προετοιμασμένος: http://bit.ly/16IsKoF

3. ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΓΟΛΕΜΗΣ

Ο Γολέμης μεγάλωσε στη Λάρισα και σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε με επιτυχία το διεπιστημονικό πρόγραμμα Master on Space Studies στο International Space University του Στρασβούργου. Ως μέρος των σπουδών του εργάστηκε για 3 μήνες στο Space Medicine Office του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA-European Space Agency) στην Κολονία, με θέμα διπλωματικής εργασίας τη δημιουργία ιατρικών και ψυχολογικών κριτηρίων επιλογής Αστροναυτών για μακροχρόνιες διαστημικές αποστολές.

Επιλέχθηκε από την ESA ως ιατρός-ερευνητής στην Ανταρκτική, στη Βάση Concordia, που αποτελεί διαστημικό ανάλογο – έζησε και εργάστηκε εκεί απομονωμένος με άλλα 12 άτομα για ένα ολόκληρο έτος, σε αντίξοες συνθήκες (υψόμετρο, θερμοκρασία, αποκλεισμός αφού όλα τα καύσιμα παγώνουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα)!

Ο Αδριανός Γολέμης έρχεται στο TEDxNTUA για να δώσει όχι μόνο μαθήματα επιστημονικά, αλλά, κυρίως, ζωής.

Και αυτοί ήταν μόνο η αρχή!

  • Μάθε περισσότερα για τους ομιλητές, τα δρώμενα και τα πάντα σχετικά με το TEDxNTUA εδώ: http://on.fb.me/1HoMoBf

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ο Τζολάκης περιγράφει την διαδικασία των πέναλτι στην ιστορική πρόκριση επί της Φενέρ (vid)

Για τρόπο με τον οποίο έζησε τη διαδικασία των πέναλτι με τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και τα όσα βίωσε μετά την ιστορική πρόκριση μίλησε ο Κωνσταντίνος Τζολάκης στο Οlympiacos TV

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024