Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δικαίωμα επιστροφής app, μουσικής και e-book στην Apple για τους Ευρωπαίους

Δικαίωμα επιστροφής app, μουσικής και e-book στην Apple για τους Ευρωπαίους

Οι χρήστες των συσκευών της Apple που πραγματοποιούν αγορές λογισμικού, βιβλίων ή μουσικής από τα ψηφιακά καταστήματα της εταιρείας μέσω iTunes, iBooks και App Store έχουν το δικαίωμα να τα επιστρέψουν εντός 14 ημερών, χωρίς την υποχρέωση να δικαιολογήσουν την επιστροφή. Η Apple άλλαξε τους σχετικούς όρους, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής οδηγίας που ισχύει ήδη από τον Ιούνιο του 2014.

Οι χρήστες των συσκευών της Apple που πραγματοποιούν αγορές λογισμικού, βιβλίων ή μουσικής από τα ψηφιακά καταστήματα της εταιρείας μέσω iTunes, iBooks και App Store έχουν το δικαίωμα να τα επιστρέψουν εντός 14 ημερών, χωρίς την υποχρέωση να δικαιολογήσουν την επιστροφή. Εξαίρεση αποτελούν ό,τι αποκτήθηκε με την εξαργύρωση κάρτας δώρου στο iTunes.

Ανάλογη αλλαγή δεν έχει γίνει στο Google Play -όπου το δικαίωμα επιστροφής περιορίζεται στις 2 ώρες από την αγορά.

Η δυνατότητα επιστροφής εφαρμογών, παιχνιδιών και μουσικής που διατίθενται επί πληρωμή από τα ηλεκτρονικά καταστήματα της Apple για τις συσκευές της ισοδυναμεί με μια άτυπη περίοδο δωρεάν δοκιμής του περιεχομένου, σχολιάζει ο βρετανικός Τύπος. Στην περίπτωση μάλιστα της μουσικής, η δυνατότητα επιστροφής των τραγουδιών θα μπορούσε να επηρεάσει τις λίστες κατάταξης ή ακόμα και να οδηγήσει στην αντιγραφή τραγουδιών που διατίθενται χωρίς το λογισμικό διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων της εταιρείας. Η Apple δεν αναφέρει κανέναν όρο που θα μπορούσε να περιορίσει το δικαίωμα επιστρογής, για παράδειγμα με την εκτέλεση των apps ή την ακρόαση της μουσικής. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης θα μπορούσε να παίξει εντός του δεδομένου χρονικού περιθωρίου της επιστροφής ένα παιχνίδι και μετά να το επιστρέψει, μια αδόκιμη εμπορική πρακτική, ισοδύναμη με την αγορά ενός DVD, προβολή της ταινίας και επιστροφή του δίσκου με κατοχυρωμένο δικαίωμα επιστροφής χρημάτων, παρά την χρήση.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024