Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
H Montblanc κρύβει το ψηφιακό της πρόσωπο στο λουράκι

H Montblanc κρύβει το ψηφιακό της πρόσωπο στο λουράκι

H Montblanc βρήκε τον τρόπο να κρύψει ενδελεχώς στο λουράκι τους την ψηφιακή λειτουργικότητα των ρολογιών της, χωρίς να αλλάξει τίποτα στην εμφάνιση τους. Το e-Strap θα δένει τα περίφημα ρολόγια TimeWalker, φέρνοντας στον καρπό του χεριού χρήσιμες πληροφορίες από το smartphone μέσω της τεχνολογίας ασύρματης δικτύωσης χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

H Montblanc βρήκε τον τρόπο να κρύψει ενδελεχώς στο λουράκι τους την ψηφιακή λειτουργικότητα των ρολογιών της, χωρίς να αλλάξει τίποτα στην εμφάνιση τους. Το e-Strap θα δένει τα περίφημα ρολόγια TimeWalker -αν και δεν θα περιορίζεται σε αυτά-, φέρνοντας στον καρπό του χεριού χρήσιμες πληροφορίες από το smartphone μέσω της τεχνολογίας ασύρματης δικτύωσης χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας (Bluetooth LE).

Όταν το ηλεκτρονικό λουράκι των Montblanc δονείται ο χρήστης ειδοποιείται για νέα μηνύματα, μια προεπισκόπηση των οποίων μπορεί να δει στον καρπό του ανά θέμα και ανά αποστολέα. Μπορεί επίσης να διαβάσει SMS, να δει τις εισερχόμενες κλήσεις και τις ενημερώσεις κατάστασης στα κοινωνικά δίκτυα ή υπενθυμίσεις ραντεβού.

Το e-Strap διαθέτει επίσης αισθητήρα καταγραφής «δραστηριοτήτων», δηλαδή μετράει τα βήματα καθημερινά, τις θερμίδες και την απόσταση που διένυσε ο χρήστης. Το συνοδευτικό app στο smartphone καταγράφει την εξέλξη ανά εβδομάδα και ανά μήνα, ενώ το e-Strap επιχειρεί να παροτρύνει τον χρήστη να εντείνει την προσπάθειά του, εάν αυτό χρειάζεται, με μικρές δονήσεις.

Επίσης, ο κάτοχος Montblanc με e-Strap μπορεί να ελέγξει κάποιες από τις λειτουργίες του τηλεφώνου του από απόσταση, όπως για παράδειγμα την κάμερα (λήψη φωτογραφίας από την κάμερα του τηλεφώνου με ένα ταπ από το e-Strap). Από το λουράκι, μπορεί επίσης ο χρήστης να ελέγχει την αναπαραγωγή μουσικής (play, pause, skip), και να ενεργοποιήσει την αναζήτηση του τηλεφώνου ή του ρολογιού μέσω της εφαρμογής Find-Me, εντοπίσιμα όταν βρίσκονται σε απόσταση έως και 30 μέτρων.

Το e-Strap έχει ενσωματωμένη οθόνη αφής, αναγνώσιμη στο φως της ημέρας ώστε να βοηθήσει την ικανοποιητική προβολή πληροφοριών και να αναλάβει το ρόλο του μενού.

Ανάλογα με την χρήση, η συσκευή πρέπει να φορτίζεται κάθε πέντε ημέρες μέσω micro-USB. Το e-Strap μπορεί να λειτουργήσει με Samsung Galaxy S4, S5, Note 3, Note 4, και επιλεγμένες άλλες συσκευές Android με Android 4.3+ καθώς και Apple iPhone 4S, 5, 5C, 5S, 6 και 6 plus. Το e-Strap αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2015 και θα πωλείται ξεχωριστά από τα ρολόγια της σειράς TimeWalker αντί 350 ευρώ.

Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα smartwatch:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024