Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Intel Curie: Τσιπ στα ρούχα σας

Intel Curie: Τσιπ στα ρούχα σας

Η Intel φιλοδοξεί να βρεθεί «εντός» των αντικειμένων που έχουν ενσωματωθεί σε ρουχισμό ή φοριούνται αυτόνομα, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να εκτοξευτεί στα 284 εκατομμύρια το 2017.

Η Intel φιλοδοξεί να βρεθεί «εντός» των αντικειμένων που έχουν ενσωματωθεί σε ρουχισμό ή φοριούνται αυτόνομα, ο αριθμός των οποίων εκτιμά ότι θα εκτοξευτεί στα 284 εκατομμύρια έως το 2017 (επικαλούμενη μελέτη της ABI Research Group, τον Ιανουάριο του 2014).

Την πρώτη ημέρα της έκθεσης καταναλωτικών ηλεκτρονικών CES 2015, η Intel παρουσίασε το Curie, ένα μικροσκοπικό κομμάτι hardware που έχει επεξεργαστική ισχύ (από το Intel Quark), αισθητήρες που καταγράφουν την κίνηση, γυροσκόπιο και επιταχυνσιόμετρο και μπορεί να λειτουργήσει με μια μπαταρία σε μέγεθος κέρματος, αξιοποιώντας το Bluetooth Low Energy και ένα λειτουργικό σύστημα πραγματικού χρόνου.

Επιπλέον, η Intel έχει ετοιμάσει σειρά πακέτων λογισμικού, τα Intel IQ Software Kits, με τα οποία επιχειρεί να εμπνεύσει τους κατασκευαστές ρούχων, αξεσουάρ, κοσμημάτων κ.λπ. ώστε να αξιοποιήσουν το Curie. Δαχτυλίδια, βραχιόλια, τσάντες, μενταγιόν, μπρελόκ, μέχρι κουμπιά μπορεί να κρύβουν ένα Intel Curie, υποστηρίζει η Intel.

Το Intel Curie αναμένεται να είναι διαθέσιμο το δεύτερο εξάμηνο του 2015. Από το Λας Βέγκας όπου διεξάγεται η CES, Intel και Oakley ανακοίνωσαν μαζί ότι πριν το τέλος του έτους η γνωστή εταιρεία κατασκευής οπτικών ειδών θα διαθέσει τα δικά της έξυπνα γυαλιά για αθλητές και αθλήτριες, αξιοποιώντας το Intel Curie για την βελτίωση των επιδόσεών τους, καταγράφοντας και αναλύοντας τα σχετικά δεδομένα που θα συλλέγουν οι αισθητήρες του Curie.

Επίσης, η Intel αξιοποίησε την έκθεση που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων όσοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην βιομηχανία τις πρώτες ημέρες κάθε χρόνου για να δείξει το εντυπωσιακό αποτέλεσμα της πρόκλησης «Make it wearable», ενός διαγωνισμού που θα συνεχίσει να διεξάγει.

Στην σκηνή όπου βρισκόταν ο CEO της Intel, Brian Krzanich, ανέβηκαν οι δημιουργοί του Nixie, Christoph Kohstall και Jelena Jovanovic οι οποίοι μετέτρεψαν το δικό τους εξακόπτερο σε… βραχιόλι που ανοίγει, εκτείνεται και ίπταται για να τραβήξει από ψηλά selfie….

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024