Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λάπτοπ 13'' σε σώμα 11

Λάπτοπ 13» σε σώμα 11″ και ένα… πιο έξυπνο tablet επιδεικνύει η Dell

H Dell εντυπωσίασε στην CES 2015 με την πρώτη παρουσίαση του Dell XPS 13, ενός φορητού υπολογιστή με ονομαστική αυτονομία έως και 15 ωρών, το οποίο είναι μεγαλύτερο απ'ότι φαίνεται, καθώς διατηρεί τις διαστάσεις ενός φορητού 11 ιντσών εντούτοις έχει οθόνη 13 ιντσών χάρη στην απουσία ορατού πλαισίου -μόλις 5,2 χιλιοστών. Η αμερικανική εταιρεία το αποκαλεί με υπερηφάνεια το μικρότερο λάπτοπ 13 ιντσών στον κόσμο. Επιπλέον, η Dell λανσάρει ένα εντυπωσιακό tablet στην σειρά Venue.

H Dell εντυπωσίασε στην CES 2015 με την πρώτη παρουσίαση του Dell XPS 13, ενός φορητού υπολογιστή με ονομαστική αυτονομία έως και 15 ωρών, το οποίο είναι μεγαλύτερο απ’ότι φαίνεται, καθώς διατηρεί τις διαστάσεις ενός φορητού 11 ιντσών εντούτοις έχει οθόνη 13 ιντσών χάρη στην απουσία ορατού πλαισίου -μόλις 5,2 χιλιοστών. Η αμερικανική εταιρεία το αποκαλεί με υπερηφάνεια «το μικρότερο λάπτοπ 13 ιντσών στον κόσμο». Επιπλέον, η Dell λανσάρει ένα εντυπωσιακό tablet στην σειρά Venue, Inspiron με βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και δυνατότητα προσθήκης της κάμερας βάθους της Intel, ένα κυρτό monitor 34 ιντσών και ισχυρότερα gaming laptop στην οικογένεια Alienware.

Το Dell XPS 13 διατίθεται άμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες αντί 800 περίπου δολαρίων, ανάλογα με την κατά παραγγελία σύνθεσή του, με επιλογές μεταξύ επεξεργαστών της Intel, πέμπτης γενιάς και οθόνες ακόμα και UltraSharp Quad HD+. Το Dell XPS 13 ζυγίζει 1,18 κιλά.

Επίσης η Dell παρουσίασε το Dell XPS 15 με οθόνη UltraSharp 4K Ultra HD στην (απίστευτη) τιμή των 2.349 δολαρίων, νέα gaming laptop στην οικογένεια Alienware (Alienware 15, Alienware 17) και το Dell UltraSharp 34 Monitor, ένα κυρτό μόνιτορ 34 ιντσών με υποστηριζόμενο λόγο θέασης 21:9 και ενσωματωμένα ηχεία 18W, στην τιμή των 1200 περίπου δολαρίων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το Venue 8 7000 Series tablet με Intel Atom Z3500, κόστους 400 περίπου δολαρίων, στο οποίο ο κατασκευαστής αποδίδει μια σειρά από πρωτιές:

  • το πιο λεπτό tablet στον κόσμο με πάχος 6 χιλιοστά,
  • το tablet με την καλύτερη οθόνη στον κόσμο -μια OLED με ανάλυση 2560 x 1600 edge-to-edge display-
  • και το πρώτο tablet με την κάμερα βάθους της Intel -Intel RealSenseSnapshot Depth camera.

Η Dell εξηγεί πως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί η κάμερα της Intel. Πρόκειται για μια κάμερα που καταγράφει και μετρήσεις βάθους για κάθε λήψη. Με την εφαρμογή Dell Gallery, ο χρήστης αποκτά περισσότερα ελευθερία κατά την επεξεργασία της φωτογραφίας, αφού μπορεί να εφαρμόσει επιλεκτικά φίλτρα και να αλλάξει την εστίαση, να αλλάξει την φωτεινότητα στο αντικείμενο που βρίσκεται μπροστά ή στο υπόβαθρο ή να κάνει refocus σε οποιοδήποτε σημείο της εικόνας.

Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να κάνει απλές μετρήσεις γραμμικές ή στον χώρο, όπως η μέτρηση του μήκους ενός καναπέ ή το εμβαδό ενός δωματίου. Η Gallery της Dell αρχειοθετεί τις φωτογραφίες ακόμα το Dropbox, το Picasa και το Faceboook σε «έξυπνα άλμπουμ», με κριτήρια όπως η ημερομηνία λήψης, η θέση ή τα πρόσωπα που εμφανίζονται σε αυτές.

Η Dell χαρακτηρίζει το Dell Venue 8000 «ένα από τα πλέον καινοτόμα προϊόντα στην ιστορία της» και με χαρά αποδέχτηκε την αναγνώριση των διοργανωτών της CES 2015 που του απένειμαν το 2015 CES Innovation Award Best of Innovation Honoree.

Στα μοντέλα της οικογένειας Inspiron προστέθηκε η δυνατότητα επιλογής οθόνης αφής 4k Ultra HD, κάμερας βάθους Intel RealSense 3D και επεξεργαστών από την πέμπτη γενιά των Intel Core.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024