Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Με το ανοικτό Tizen OS όλες οι Smart TV της Samsung το 2015

Με το ανοικτό Tizen OS όλες οι Smart TV της Samsung το 2015

Η Samsung ανακοίνωσε στην διεθνή έκθεση CES 2015 ότι όλες οι Smart TV που θα διαθέσει το 2015 θα βασίζονται στο Tizen, την πλατφόρμα την οποία αναπτύσσει επί χρόνια με την φιλοδοξία να αποτελέσει το λειτουργικό σύστημα όλων των συσκευών της. Οι τηλεοράσεις του 2014 θα μπορούν να περάσουν στο Tizen με την αγορά ενός νέου Evolution Kit που επίσης αναμένεται, αφήνοντας στο παρελθόν όλες τις παλαιότερες Smart TV της.

Η Samsung ανακοίνωσε στην διεθνή έκθεση CES 2015 ότι όλες οι Smart TV που θα διαθέσει το 2015 θα βασίζονται στο Tizen «τάιζεν»), την πλατφόρμα την οποία αναπτύσσει επί χρόνια με την φιλοδοξία να αποτελέσει το λειτουργικό σύστημα όλων των συσκευών της. Οι τηλεοράσεις του 2014 θα μπορούν να περάσουν στο Tizen με την αγορά ενός νέου Evolution Kit που επίσης αναμένεται, αφήνοντας στο παρελθόν όλες τις παλαιότερες Smart TV της, διευκρινίζει το CNet.

Δείτε την παρουσίαση της εντυπωσιακής κυρτής Samsung SUHD TV στην CES 2015, η οποία επίσης βασίζεται στο Tizen («τάιζεν»).



Με το TizenOS, οι κάτοχοι των νεότερων Smart TV της Samsung θα μπορούν να παρακολουθούν τηλεόραση από τις διασυνδεδεμένες, μέσω Wi-Fi Direct, συσκευές Samsung -δηλαδή smartphone ή tablet- ακόμα και όταν η τηλεόραση είναι κλειστή.

Σε ότι αφορά την συμβατότητα, η Samsung τόνισε πως «Η συμβατότητα του λειτουργικού Tizen με άλλες συσκευές εδραιώνει τις Samsung Smart TVs ως το κέντρο ελέγχου για κάθε έξυπνο σπίτι, θέτοντας τα στάνταρ για το μέλλον των Smart τηλεοράσεων και αλλάζει την εμπειρία θέασης.»

Η αρχική οθόνη στο Tizen φέρνει το πιο πρόσφατο περιεχόμενο και εξατομικευμένες προτάσεις.

Η Samsung ανακοίνωσε επίσης ορισμένες από τις σημαντικότερες συνεργασίες περιεχομένου που αφορούν καταρχήν την αμερικανική αγορά:

• Το Samsung Sports Live, το οποίο επιτρέπει στον τηλεθεατή να βλέπει ζωντανά τους αγώνες, ενώ παράλληλα ελέγχει τα στατιστικά της ομάδας και των παικτών στην ίδια οθόνη. Η Samsung έχει συνεργαστεί με παγκόσμιες εταιρείες, ώστε να περιλαμβάνει έναν μεγάλο και ενημερωμένο κατάλογο.

• Το PlayStation Now, μια υπηρεσία cloud-streaming παιχνιδιών διαθέσιμη στη βόρεια Αμερική, προσφέρει τη δυνατότητα gaming, χωρίς να χρειάζεται η κονσόλα Playstation. Με τη δυνατότητα PlayStation Now στις Samsung Smart TVs, οι χρήστες μπορούν να ψυχαγωγηθούν μέσα από εκατοντάδες παιχνίδια του PlayStation3, συνδέοντας απλά τις τηλεοράσεις τους με τηλεχειριστήρια DUALSHOCK 4.

• Το διάσημο παιχνίδι χορού, Just Dance Now, σε συνεργασία με τη Ubisoft, είναι διαθέσιμο παγκοσμίως στις Samsung Smart TVs. Οι χρήστες θα μπορούν να παίζουν και να χορεύουν μπροστά στην τηλεόραση τους, χρησιμοποιώντας το Samsung Smart Remote και τις Samsung κινητές συσκευές τους. Το παιχνίδι υποστηρίζει πολλαπλούς παίκτες, οπότε όλο και περισσότεροι φίλοι και μέλη της οικογένειας θα μπορούν να συμμετάσχουν.

• Το Bingo HOME: Race to Earth είναι το καινούργιο παιχνίδι της DreamWorks Animation για την ταινία HOME, που διαθέτει bingo που επιτρέπει τη σύνδεση μεταξύ της τηλεόρασης και των Smart συσκευών που βρίσκονται στο σπίτι. Το καινοτόμο και πρωτοποριακό οικοσύστημα από τη Samsung και τη Yahoo είναι μια τεχνολογία που επιτρέπει διάδραση μεταξύ πολλαπλών οθονών μέσα στο σπίτι.

• Το Milk Video της Samsung που περιλαμβάνει τα πιο δημοφιλή και ενδιαφέροντα video clip από ιστοσελίδες για να δώσει στους χρήστες πλήρη πρόσβαση σε περιεχόμενο από μια αυξανόμενη λίστα 50 παρόχων περιεχομένου. Επιπλέον οι τηλεθεατές μπορούν να ανακαλύψουν εύκολα νέο περιεχόμενο, μέσω της λειτουργίας Samsung On TV με εξατομικευμένες προτάσεις.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95: Το έκανε 2-2 και… βλέπει Βερολίνο

Ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ επικρατώντας με 95-88, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και θα παίξει την πρόκρισή του στο Final Four στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024