Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Facebook: Ξεκίνησε η δικτύωση των υπαλλήλων επιχειρήσεων

Facebook: Ξεκίνησε η δικτύωση των υπαλλήλων επιχειρήσεων

H Facebook Inc. έκανε γνωστό ότι ξεκίνησε η πιλοτική χρήση μιας ειδικής έκδοσης της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης από περιορισμένο αριθμό επιχειρήσεων που ασπάζονται την άποψη ότι η κοινωνικότητα στο εσωτερικό μιας επιχείρησης μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα αλλά και την υπευθυνότητα των εργαζομένων.

H Facebook Inc. έκανε γνωστό ότι ξεκίνησε η πιλοτική χρήση μιας ειδικής έκδοσης της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης από περιορισμένο αριθμό επιχειρήσεων με 100 τουλάχιστον υπαλλήλους, οι οποίες ασπάζονται την άποψη ότι η κοινωνικότητα στο εσωτερικό μιας επιχείρησης μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα αλλά και την υπευθυνότητα των εργαζομένων.

Το Facebook @ Work έχει ήδη διατεθεί υπό μορφή εφαρμογής για συσκευές Android και iOS και μπορεί να χρησιμοποιείται μέσω browser. Εντούτοις, οι προσωπικοί λογαριασμοί των εργαζομένων δεν συνδέονται με τους προσωπικούς τους λογαριασμούς και τους κύκλους των φίλων τους, αλλά περιορίζονται σε συνεργάτες και ομάδες εντός της ίδιας επιχείρησης. Εντούτοις, η σύνδεση των δύο λογαριασμών δεν φαίνεται να είναι απαγορευμένη.

Οι χρήστες μπορούν να ανεβάζουν αρχεία, όμως δεν υπάρχει ένα περιβάλλον για την επεξεργασία ή την κοινή χρήση επεξεργαστών κειμένου όπως στο Google Docs ή στο Office 365.

Επίσης, στην προκαταρκτική αυτή φάση δεν εμφανίζονται διαφημίσεις και δεν συγκεντρώνονται στοιχεία από το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων των χρηστών που χρησιμοποιούνται για την στοχευμένη αποστολή διαφημιστικών μηνυμάτων. Η εταιρεία διευκρινίζει ότι «είναι πολύ νωρίς» για να αναφερθεί στο μοντέλο που θα ακολουθήσει, αν και η πρακτική που ακολουθείται από ανταγωνιστικές υπηρεσίες είναι ένα «καθαρό» περιβάλλον αντί συνδρομής, ανάλογα με τον αριθμό των χρηστών.

Η κοινωνική δικτύωση δεν είναι άγνωστη στους κόλπους των επιχειρήσεων. Η Microsoft επένδυσε το 2012 περί τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα τέτοιο εργαλείο (Yammer) και έχει προβάλλει κατ’επανάληψη τα πλεονεκτήματα που διακρίνει από την χρήση του.

Εκτός από το Facebook -στο οποίο διατηρεί μερίδιο η Microsoft-, το Facebook @ Work ανταγωνίζεται το LinkedIn το οποίο επίσης φέρεται να έχει μια σχετική πρόταση αλλά και το νεότευκτο Slack.

H μεγαλύτερη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο είναι οι συνειρμοί που προκαλεί η χρήση του μέσου, οι οποίοι οδήγησαν το 2009 περισσότερες από τις μισές αμερικανικές επιχειρήσεις στην απόφαση να απαγορεύσουν την χρήση του Facebook και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωση στο εσωτερικό τους (19% το επέτρεπαν αποκλειστικά για επαγγελματικούς σκοπούς), αφού μεταξύ άλλων, του χρέωναν την μείωση της παραγωγικότητας των υπαλλήλων τους, το θεωρούσαν ανασφαλές μέσο δημοσίευσης και άλλους λόγους.

Δείτε τα επιχειρήματα που προβάλλει η Microsoft για την κοινωνική δικτύωση των επιχειρήσεων με το ευρύτερο μάλιστα περιβάλλον τους, όχι μόνο στο εσωτερικό τους:

2013:What are you working on?

Δείτε επίσης:

H Microsoft ανακοίνωσε το Office Graph, ένα app που δημιουργεί ένα κατατοπιστικό διάγραμμα που δείχνει πως συνδέονται οι εργασίες των απασχολούμενων στον ίδιο οργανισμό/επιχείρηση. Οι συνεργαζόμενοι στην ίδια επιχείρηση συνδέονται μεταξύ τους με βάση το τι αναζητούν στο Ίντερνετ, τι τους αρέσει, ό,τι δημοσιεύουν στο εταιρικό δίκτυο, τις συζητήσεις στις οποίες συμμετέχουν, ό,τι μοιράζονται και ανεβάζουν ως χρήστες του Office 365.

Εάν συνδεθούν με το Ίντερνετ οι αρμοδιότητες οργανισμών του δημοσίου τομέα παγκοσμίως θα δημιουργηθεί αξία 4,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στην επόμενη δεκαετία, εκτιμά η κορυφαία εταιρεία στον τομέα της δικτύωσης που προωθεί την ιδέα του «Ίντερνετ των Πάντων». Τα οφέλη για τον ιδιωτικό τομέα είναι πολλαπλάσια και μαζί με το δημόσιο ξεπερνούν τα $19 τρισεκατομμύρια, υποστηρίζει η Cisco.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024