Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Xiaomi παρουσιάζει το smartphone που εποφθαλμιά την δόξα του iPhone 6

H Xiaomi παρουσιάζει το smartphone που εποφθαλμιά την δόξα του iPhone 6

Ο νεοεισερχόμενος εγχώριος κατασκευαστής που πουλάει smartphone σαν φρέσκο ψωμί παρουσίασε την Παρασκευή ένα νέο μοντέλο που σύμφωνα με τον «Κινέζο Στιβ Τζομπς», Jun Lei, είναι συγκρίσιμο με το Apple iPhone 6, αν και πιο λεπτό, πιο ελαφρύ και πολύ φθηνότερο...

Ο κινέζος κατασκευαστής που πουλάει smartphone «σαν το φρέσκο ψωμί» στην Κίνα παρουσίασε την Παρασκευή δύο νέα μοντέλα Mi Note. Σύμφωνα με τον «Κινέζο Στιβ Τζομπς», Jun Lei, το Mi Note είναι συγκρίσιμο με το Apple iPhone 6, αν και πιο λεπτό, πιο ελαφρύ και πολύ φθηνότερο. Η τιμή του ορίστηκε στα 2,299 γουάν (περίπου 350 ευρώ) όταν η τιμή του iPhone 6 στην Κίνα είναι υπερδιπλάσια (5.288 γουάν, 735 €).

Η Xiaomi ιδρύθηκε το 2010 και μέσα σε τέσσερα χρόνια τα τηλέφωνα με την φίρμα της ξεπέρασαν σε πωλήσεις αυτά της νοτιοκορεάτικης Samsung Electronics, το δεύτερο τρίμηνο του 2014 στην Κίνα. Τώρα, επεκτείνεται στην Ινδία και άλλες αναπτυσσόμενες αγορές. Σχέδια για την διάθεση των Xiaomi στην Ευρώπη ή στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν γίνει γνωστά.

Εκτός από τις πωλήσεις των τηλεφώνων της ως φθηνότερα υποκατάστατα των περίφημων iPhone, η Xiaomi έχει τους δικούς της «πιστούς», όπως και η Apple, σύμφωνα με τον Μπράιαν Μπλερ, αναλυτή στην Rosenblatt Securities. Η Apple θεωρείται σχετικά μικρός παίκτης στην Κίνα, με πωλήσεις μόλις 45 εκατομμυρίων iPhone το 2014, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ.Μπλερ, αν και θα συνεχίσει να μεγεθύνεται. Η Apple είναι μια φίρμα «premium», σχολιάζει ο αναλυτής -τον μεγαλύτερο κίνδυνο τον διατρέχει η Samsung το μερίδιο της οποίας μειώνεται στην αγορά αυτή, συμπληρώνει.

Ντυμένος με τζιν και πουκάμισο με τα μανίκα σηκωμένα, ο επικεφαλής της εταιρείας δεν δίστασε να αντιπαραθέσει το Mi Note με το iPhone 6 που κυκλοφόρησε στην χώρα τον Οκτώβριο. Η επεξεργαστική ισχύς, η επίδοση και η χωρητικότητα της μνήμης είναι συγκρίσιμα, είπε, σημειώνοντας πως η κάμερα στο Mi Note είναι βελτιωμένη.

Πάντως, το Mi Note σηματοδοτεί μια στροφή στην τακτική που ακολουθούσε έως τώρα η Xiaomi. Κι αυτό καθώς, το Mi Note ξεπερνάει κατά πολύ το επίπεδο τιμών στο οποίο κυμαίνονταν τα άλλα Mi Note (από 699 γουάν). O Lei ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα διαθέσει μια επαγγελματική έκδοση του Mi Note αντί 3.299 γουάν.

  • Οι πωλήσεις της ιδιωτικής εταιρείας τριπλασιάστηκαν το 2004 και έφτασαν στα 61 εκατομμύρια 100 χιλιάδες τηλέφωνα που της απέφεραν έσοδα 74,3 δισεκατομμυρίων γουάν.

Τα κεφάλαια που επενδύονται στην εταιρεία με έδρα το Πεκίνο προσδίδουν αξίας 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων, γεγονός που την καθιστά μια από τις πλέον πολύτιμες εταιρείες τεχνολογίας διεθνώς, μεταδίδει το Associated Press. Τον Δεκέμβριο του 2014 η Xiaomi βρέθηκε αντιμέτωπη με αξιώσεις από την σουηδική Ericsson και αναγκάστηκε να συμμορφωθεί με δικαστική απόφαση στην Ινδία για την αναστολή διάθεσης των προϊόντων της, αφού κατηγορείται για μη εξουσιοδοτημένη χρήση κατοχυρωμένων τεχνολογιών της, μια υπόθεση την οποία ο Lei χαρακτήρισε μέρος της «ιεροτελεστίας» για κάθε νεότευκτη επιχείρηση που μεγαλώνει.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Xiaomi Mi Note – Mi Note Pro

Xiaomi MiNote
– 3D curved Gorilla Glass 3 with metal frame
– 5.7” Sharp/JDI Full HD display (95% NTSC, 1400:1 contrast ratio)
– Snapdragon 801 2.5GHz, Adreno 330, 3GB RAM
– Dual 4G SIM (micro/nano), Dual Standby
– Sony 13MP camera f/2.0, Optical Image Stabilisation (OIS)
– 4MP front camera with large 2-micron pixels
– Hi-Fi audio system, 24-bit/192KHz lossless playback support
– 3000mAh lithium-ion battery, Quick Charge 2.0

‪MiNotePro‬
– Snapdragon 810 64 bit 8-core, Adreno 430 GPU
– 5.7” 2K display (2560 x 1440 at 515 PPI)
– 4GB LPDDR4 RAM, 64GB eMMC 5.0 Flash
– LTE-CAT 9, up to 450Mbps download speeds

Associated Press,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024