Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα χέρια του Twitter ινδική εταιρεία mobile marketing

Στα χέρια του Twitter ινδική εταιρεία mobile marketing

Το Twitter προχώρησε στην εξαγορά της ZipDial, μιας εταιρείας που ασχολείται με το μάρκετινγκ σε κινητά τηλέφωνα σε αγορές όπου η πρόσβαση στο Ίντερνετ από το κινητό αποτελεί εξαίρεση.

Το Twitter προχώρησε στην εξαγορά της ZipDial, μια εταιρεία που ασχολείται με το μάρκετινγκ σε κινητά τηλέφωνα σε αγορές όπου η πρόσβαση στο Ίντερνετ από το κινητό αποτελεί εξαίρεση.

Η λειτουργία της ινδικής ZipDial βασίζεται στην διεξαγωγή προωθητικών ενεργειών που ξεκινούν offline, τυπώνοντας έναν αριθμό τηλεφώνου που δέχεται κλήσεις ειδικά για τον σκοπό της καμπάνιας (π.χ. έναν διαγωνισμό). Όταν ο χρήστης καλέσει τον αριθμό αυτό, η κλήση διακόπτεται σύντομα, με αποτέλεσμα να μην χρεώνεται (ουσιαστικά κάνει μια αναπάντητη κλήση). Με αυτό το, δεδηλωμένο, ενδιαφέρον για συμμετοχή, ο χρήστης δέχεται ένα μήνυμα SMS ή ένα φωνητικό μήνυμα στο κινητό από το οποίο κάλεσε. Με αυτό τον τρόπο, οι χρήστες γίνονται αποδέκτες περιεχομένου δωρεάν, τακτική ιδιαίτερα αποτελεσματική εκεί όπου η πρόσβαση στο Ίντερνετ από το κινητό κοστίζει πολύ, ιδιαίτερα σε άλλες περιπτώσεις χρήσης της πλατφόρμας της ZipDial που αφορά στην άντληση περιεχομένου από το Ίντερνετ. Ανάμεσά τους, η αποστολή αποτελεσμάτων αγώνων, tweets από σταρ του Bollywood, το ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα και άλλα. «Με αυτό τον τρόπο θα φέρουμε το Twitter σε περισσότερους ανθρώπους ανά τον κόσμο», δηλώνει η εταιρεία χωρίς ωστόσο να είναι σαφές ότι δεν θα περιοριστεί στην δωρεάν αποστολή διαφημιστικών tweets.

Σύμφωνα με το TechChrunch η εξαγορά της ZipDial κόστισε στο Twitter περί τα 30-40 εκατομμύρια δολάρια, αν και το ποσό δεν ανακοινώθηκε.

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024